Review | Zoeva | Smoky Palette

11

De laatste keer dat er een oogschaduw op mijn site voorbij kwam dateert alweer van een tijdje geleden. Daar moest wat aan gedaan worden en ik ben de beroerdste niet, dus ik bestelde het Smoky Palette van Zoeva. Alles voor de lezers natuurlijk – oogrol – so here we go. Kijk je mee?

Zoeva palette review

Oogschaduw

Ik heb veel oogschaduw. Sterker nog; ik heb meer oogschaduw dan ik ooit in mijn leven kan opmaken. En dat wil wat zeggen, want ik heb een paar behoorlijke kijkers. Oogschaduw heeft een enorme aantrekkingskracht op mij en dat is sinds ik blog niet veranderd. Ik ben alleen wel wat selectiever geworden. De NAKED paletten van Urban Decay draag ik nog steeds met veel plezier, maar om te zeggen dat ze nu de allerallerbeste zijn? Neuh. Sleek, INGLOT en Zoeva hebben flink aan terrein bij mij gewonnen en als je voor een dubbeltje op de eerste rij wilt, heb je aan Makeup Revolution een hele goede, maar zoals gezegd; nog even en mijn paletten hebben een eigen kamer nodig. Toch kon ik het beeld van het Smoky palette van Zoeva niet uit mijn hoofd krijgen en nadat ik een nieuw jurkje binnenkreeg van mijn lievelingsmerk (ook zo’n verslaving die *kuch* een tikje uit de hand dreigt te lopen) wist ik het zeker: hier horen de kleuren uit het Smoky palette van Zoeva bij.

Zoeva palette review

Zoeva

Zoeva is een Duits merk dat – bij mij- vooral bekend was door haar make-upkwasten. Ergens vorig jaar of het jaar daarvoor kwam ik in aanraking met hun oogschaduwpaletten en ik was blij verrast door het Cocoa Blend Palette in alles positief wist te scoren. Ik gebruik dit palette nog steeds regelmatig als ik verzekerd wil zijn van een make-up’je dat de hele dag op zijn plek moet blijven zitten. Zoeva weet daar wel raad mee. Dit merk heeft een leuk aantal paletten in haar assortiment, waarbij ik sommigen wel wat op elkaar vind lijken, maar voor het Smoky palette ging ik alsnog overstag.

Zoeva Smoky Palette

Over smaak valt te twisten, maar Zoeva heeft het gevoel voor design feilloos in de vingers. Alle paletten hebben een unieke en herkenbare vormgeving en ook met het Smoky palette slaat men de spijker weer eens op zijn kop; het palette wordt gesierd door een rokerig patroon, wat al iets te zegt over de bedoeling van de kleuren. Net als alle andere Zoeva paletten is dit palette gemaakt van (stevig) karton.

Zoeva palette review

Met het Smoky palette kun je je hart ophalen als het neerkomt op smokey eyes. De verdeling tussen matte en shimmer kleuren zal voor een ander misschien niet gelijkmatig zijn, maar ik ben dolblij met acht matte kleuren en twee shimmers. Precies goed. Daarnaast vind ik de veelzijdigheid van de gekozen kleuren erg groot; je kunt er alle kanten mee op.

Zoeva palette reviewZoeva palette review

Let’s have a closer look. In de bovenste rij vinden we (van links naar rechts): Relieve the Moon (een matte highlightkleur, voor mij onmisbaar in welk palette dan ook), Sleep to Dream, Searching (met shimmer), Sweet Smell en Dark Edge. Ik was met name erg benieuwd naar de laatste kleur.

Zoeva palette review

Op de onderste rij komen we Dust & Memories, Smoky Wishes, Elegant Chaos, Ashes Awake en Real Light tegen. Stuk voor stuk prachtige kleuren. Oké, het zijn – waarschijnlijk – geen kleuren die ik nog niet had, maar het zijn wel al die kleuren tezamen in een palette. Ik hoef ze niet nog eens allemaal bij elkaar te zoeken.

Zoeva palette review

Qua pigmentatie word ik wederom niet teleurgesteld. De oogschaduw is supersmooth en glijdt over de huid. Niet dat ik anders had verwacht, maar het is toch weer fijn om te zien dat al je verwachtingen worden onderschreven.

Zoeva palette review

Het aanbrengen en blenden gaat heel erg goed. Naarmate mijn oogjes wat ouder worden, wil dat nog wel eens voor problemen zorgen in de fijne lijntjes. De zachtheid van de oogschaduw van het Smoky Palette zorgt er voor dat dit niet aan de orde is. De kleuren zijn probleemloos te blenden, als ware ik nog een jonge blom van 18. Bij wijze van dan, hè. Met een primer onder je oogschaduw gaan deze kleuren gegarandeerd een hele dag mee. Zelfs de kleuren met shimmer zitten na een dag flink aan de bak nog steeds op hun plek.

Conclusie

Een hele grote YAY voor zowel Zoeva als voor het Smoky Palette. Ik wist gelijk weer waarom ik zo enthousiast was over dit merk; Zoeva verkoopt gewoon geen rommel. Het Smoky palette heeft kleuren waarmee je alle kanten op kunt en mocht je geen zin hebben in smoky gedoe; een lichte oogmake-up is met dit palette ook geen probleem. De pigmentatie is heel goed, het aanbrengen en blenden gaat perfect en als het eenmaal zit, dan gaat het niet weg. Maar dan ook echt. Daarnaast vond ik de verscheidenheid van kleuren ook een reden om dit palette aan te schaffen. Wat mij betreft een multi-talentje. Een palette dat ik – ondanks mijn ziekelijke voorraad – nu al onmisbaar vind.

Het Smoky palette kost € 22,45 en is – evenals alle andere paletten van Zoeva – online verkrijgbaar via de webshop van Douglas.

Heb jij ervaring met (de paletten van) Zoeva?

Tutje.nl

 

11 REACTIES

  1. Ik ben nog niet bekend met Zoeva. Maar ik geloof je direct. Eigenlijk begin ik nu pas wat meer van die paletten te snappen en dan bedoel ik qua substantie. Laatst pakte ik een ouder palette wat ik heb en verdorie, het was zo poederig dat het poeder in mijn ogen kwam (ik draag nu lenzen).
    Dus deze klinkt helemaal goed!
    * Babs heeft onlangs geplaatst: Review- Dr. Pierre Ricaud gezichtsverzorging

  2. Mooi palette! Zelf heb ik nog geen oogschaduw van Zoeva, maar wel een heleboel kwasten. En die zijn allemaal top!
    Trouwens Tutje, wat heb jij een geweldige schrijfstijl, ik lach me suf om je humor.

  3. Prachtig! Ik heb (nog) geen pallette van Zoeva, maar ze staan wel hoog op mijn verlanglijst :-). Ik ben ook fan van Sleek, daar heb ik dan wel weer wat van. Maar ik moet eerst weer wat op maken voordat ik wat nieuw mag kopen (of ik moet wat kapot laten vallen… :-)).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge