WODEN | Scandinavian Sneakers

25

Eigenlijk hè, eigenlijk heb ik alleen maar schoenen met hakken. En met hakken, bedoel ik ook echt hakken. Mijn pumps hebben behoorlijke palen, om het zo maar eens te zeggen. Ik weet inmiddels niet anders meer en ik sjouw er ook rustig een gemiddelde Vierdaagse op weg, maar af en toe, helemaal na een lange dag, zijn een paar sneakers – Praise the Lord! – geen overbodige luxe. Ik vind het dan ook erg leuk om jullie vandaag een relatief jong en anders-dan-anders sneaker merk te laten zien: WODEN. Klinkt stoer, hey?

WODEN sneakers

Qua sneakers heb ik eigenlijk nooit anders dan Converse gehad. Viermiljoenmiljardduizend jaar geleden droeg ik ze al als tiener (zwart) en ook als volwassene greep ik tijdens een sneakerperiode altijd weer naar mijn zwarte paar Converse. Zat lekker. Om de zoveel tijd in de wasmachine. Klaar. Leuk. Maar op een gegeven moment ook een beetje saai.

WODEN

Maar toen was daar *engelengezang* WODEN. Een sneakermerk dat leeft volgens het credo:

“We are change. We are style. We are passion.”

Words to live by, als je het mij vraagt. WODEN is een Scandinavisch merk uit Denemarken. In 2013 realiseerden Carsten Holm and Peter Hildebrandt hun droom door een sneaker met een attitude op de markt te brengen. Hiermee ging een lang gekoesterde wens van de heren in vervulling: een originele en authentieke sneaker van Deense komaf. Zowel de naam als de betekenis van WODEN is praktisch en basic gekozen. WODEN = WOrks of DENmark. Een staaltje logica waar menig Vulcan (ja, ik ben een Trekkie) een puntje aan kan zuigen.

WODEN sneakers

WODEN kenmerkt zich door minimalistisch ontwerpen, rijke materialen en een sublieme pasvorm. Belangrijke dingen die we graag in een sneaker terug zien.

Creatief met kurk

Een opvallend materiaal bij de vervaardiging van WODEN sneakers is kurk. Say what? Kurk. Echt heus. Kurk is namelijk een lichtgewicht materiaal met een hoog absorptievermogen, wat natuurlijk ideaal is als het op voeten aankomt.

WODEN sneakers

We zien de kurk terugkomen in de zool, maar ook als afwerking in bijvoorbeeld de hak. Leuk gevonden en ook origineel!

WODEN modellen

WODEN sneakers worden onderverdeeld in een categorie dames en heren. Qua kleur zijn ze over het algemeen vrij ingetogen, maar dat neemt niet weg dat ze niet opvallen. Zo zijn er sneakers in zilver- goud- en bronstinten, die je niet makkelijk over het hoofd ziet.

WODEN sneakers

Maar voor de meer basic dragers zijn er de gebruikelijke kleuren, waarbij in de wintercollectie wordt gekozen voor mooie ‘doffe’ donkere kleuren. Ook aan de kindertjes wordt gedacht. Voor hen is er de WODEN Wonder collectie.

Tutje & WODEN

Ook al leent het jaargetijde er zich misschien niet echt voor, ik wilde wel heel graag witte sneakers. En het liefst ook nog WODEN. Wit vind ik een prachtige kleur voor sneakers. Helaas werkt mijn Bridget Jones motoriek daarin niet altijd mee. Ik krijg het namelijk altijd gepresteerd om dingen in no time onherstelbaar te vervuilen. Als dat niet zo’n lastige eigenschap was, zou ik er nog trots op zijn ook. Wit is dan wellicht geen verstandige keuze maar het oog wil ook wat. En ach, ik zou er buiten nog altijd boterhamzakjes omheen kunnen doen. Dat laatste is een grapje, mensen. Hoewel. Ik ben er toe in staat.

WODEN sneakers

En zo kwam het dat ik deze cuties in huis heb. De YDUN Bright Wite, om exact te zijn. Het YDUN-model komt in een aantal varianten, waarvan deze de meest lichte is. Ik vind ze echt mooi. Een witte sneaker met een paar bruine accenten.

WODEN sneakers

De ‘gevlochten’ zijkant en neus breekt het witte geheel op een mooie subtiele manier. Het beloofde kurk in de zool en in een dun randje boven de hak. Ik hou d’r van.

Ze kunnen uiteraard gecombineerd worden met een jeans – mijn favo weekendcombinatie – maar ook onder een jurkje misstaan ze niet. Ik zag op Instagram een paar foto’s voorbij komen waar ze onder een zwart zakelijk jurkje werden gedragen en na het geheel even overdacht te hebben, heb ik ze zo ook een aantal keren gedragen. Daarnaast doen ze het ook nog eens bovengemiddeld goed onder een strakke jurk. Met de nodige complimenten. Missie geslaagd.

WODEN sneakers

Over het draagcomfort kan ik kort zijn. Het loopt op wolkjes. Geen woord overdreven. Het kurk in de zool voelt heel lekker licht verend aan, waarbij ik gelijk visioenen kreeg van eindeloze shopsessies zonder knellende schoenen. Dear God. Wat een vooruitzicht.

WODEN sneakers

Ik hoef jullie vast niet te vertellen dat ik heel blij ben met de toetreding van WODEN sneakers in Huize Tut. Ik vind het een leuk en origineel merk, ze lopen goddelijk en zijn lekker tijdloos. Ze zullen vast niet maagdelijk wit blijven, maar dat zien we dan wel weer. Tegen die tijd hoop ik voor een paar zwarte WODEN te shoppen, want ook die zien er verdomd appetijtelijk uit.

WODEN sneakers zijn verkrijgbaar vanaf € 99,95. Voor meer informatie en verkoopadressen, check de website van WODEN.

Had jij al eens van WODEN gehoord?

Tutje.nl

(Dit artikel bevat producten die mij zijn toegezonden. Zie hiervoor mijn disclaimer.)

25 REACTIES

 1. Ik ben ook geen sneaker mens (meer) . Wat stoer dat je ze onder een jurk durft te dragen, ik vind dat altijd zo leuk staan. Ik heb het ook wel eens geprobeerd maar dan voel ik mij zo lomp.
  Jeroen zegt altijd, je moet niet van bovenaf kijken maar hoe iemand anders het ziet, via de spiegel.. maar ik kan er moeilijk aan wennen.
  Deze sneakers vind ik overigens beeldschoon… misschien het heroverwegen waard. Het is wel beter voor mijn voetjes en rug!
  * Babs heeft onlangs geplaatst: KeeK op de Week -Nugi, NuFACE en Toulouse oefent voor spook…

 2. Ik vind ze ook zo gaaf! Wit en bruin is altijd een topcombinatie. I love kurk in fashion. Zo lekker licht ook! Ze staan je ook heel goed (en tering wat zie je er fantastisch uit).

 3. Ik heb twee paar laarsjes waar ik graag op loop, maar sneakers hebben mijn voorkeur vanwege mn brakke lijf vooral. Comfy is the word! Heb de laatste paar jaren sneaker van British Knight die erg goed bevallen. Vooral met sneaker zooltjes erin lopen die goddelijk. Heb een heel smal voetje namelijk…
  Vind ze er echt fantastisch uit zien Hennie, staat je ook super leuk. En die jurk, wauw!!!
  * Nailtalk heeft onlangs geplaatst: Tribal Stamping Nail Art

 4. Oeh erg leuk! Helaas gaan de schoenen van Woden maar tot maat 41 (voor zover ik kon zien) en ik heb maat 42. Daar heb ik dan altijd zo verschrikkelijk de balen van! Die witten zijn echt mooi! Ik draag sinds mijn ski-ongeluk met knieletsel al gevolg eigenlijk alleen maar platte schoenen, en dan het liefst sneakers. Adidas is momenteel mijn favoriete merk bij ons in huis, zowel manlief als de kids zweren er bij. Ik had het leuk gevonden als Woden ook een maatje groter sneakers had, want qua prijs vind ik ze prima!

 5. Kurk zorgt voor stevige maar comfortabele schoenen, ook nog eens licht, best wel slim! Ik heb het precies andersom: ik loop bijna nooit op hakken, kan dat voor geen meter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge