Ik ga op vakantie en ik neem mee…

12

Daaaag winter. Met je kou en je uitdrogende werking. Dikke doei. Afgelopen weekend zijn we getrakteerd op een paar fantastische dagen en wat smaakt dat naar meer. De vakantiedrang wordt daarmee alleen maar aangewakkerd en in mijn geval letterlijk, want er staat een voorjaarsvakantietje naar de zon voor de deur. Even onderduiken en even niks hoeven. En dat heb ik ook wel verdiend. Al zeg ik het zelf. Dus: ik ga op vakantie en ik neem mee…

Een zonnebril

Een zonnebril. Natuurlijk. Zonnebrillen dienen niet alleen een doel, maar je kunt er je verschijning helemaal mee oppimpen. Of je katerhoofd ermee verbergen. Kan ook. Ik heb een aantal exemplaren in mijn bezit, waarvan mijn Tom Ford zonnebril wel een grote favoriet is. Deze zit zo lekker dat ik soms vergeet dat ik hem opheb, want ik loop regelmatig stresserig naar dit brilletje te zoeken, terwijl ik hem gewoon op mijn neus of bovenop mijn hoofd heb. Kadootje van mijn moeder toen ik 42 werd. Hoewel dit een prijzige bril was, is de emotionele waarde dus vele malen hoger.

zonnebril Persol

Voor zonnebrillen geldt; hoe meer hoe beter en in mijn geval kan dat ook niet anders, aangezien ik meestal ook wel meerdere bij me heb. Dat is een beetje een noodzakelijk kwaad; ik draag lenzen en daar hoort dan een ‘gewone’ zonnebril bij. Maar als mijn lenzen gaan lopen te frutten of ik raak er eentje kwijt, dan moet ik soepel kunnen grijpen naar een zonnebril op sterkte. Hiermee verdedig ik altijd mijn aankopen. En ja, het staat er net zo zwak dan dat ik het bedoel.

zonnebril Persol

Er staan dus nog genoeg zonnebrillen op mijn wishlist, aan welke lijst onlangs nog een – voor mij nieuw – merk werd toegevoegd: Persol zonnebrillen. Kwijl.

Mini’s

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om je hele koffer vol te proppen met een complete entourage van full size flacons van je favoriete verzorgingsproducten en ik geef toe, het liefst zou ik dat ook doen, maar logistiek gezien is dat niet altijd handig, want er moet ook ruimte in de koffer overblijven voor de terugreis. Voor ‘onvoorziene’ uitgaven – zeg maar. De samples die ik ontvang bij bestellingen worden dan ook allemaal verzameld en vlak voor vakantie vis ik de dingen waarvan ik denk dat ik ze nodig heb uit de stapel en heb daarmee flink wat ruimte in mijn koffer gered.

vakantie BABOR

Los daarvan worden de zogeheten travelkits ingezet voor een welverdiende vakantie. Deze kits bevatten qua inhoud meestal meer dan genoeg om een gemiddelde vakantie te overbruggen.

Een koffer

Maar ja, alle bagage moet natuurlijk ook ergens in worden vervoerd. En ook al is het bijzaak, als het een beetje stijlvol kan, is dat natuurlijk mooi meegenomen. Qua koffers legde ik de lat nooit hoog; als ik wat nodig had fietste ik naar de Kijkshop (RIP) voor de aanbieding van de week en lette ik meer op de afmetingen dan op functionaliteit.

Suit Suit ervaring

Maar nu heb ik toch wel een showstopper in mijn bezit. Ik zag ze al een aantal keer voorbijkomen op diverse blogs, een koffer van SUIT SUIT. Wow.

SUIT SUIT

Oké, ik weet het, mannen zullen voor de zoveelste keer zuchtend een dramatische oogrol doen, maar echt; kijk nou.

Suit Suit ervaring

SUIT SUIT staat bekend om de originele prints op de koffers, die behoorlijk opvallen. De koffers zijn in alle soorten en maten te verkrijgen, maar ik was op slag verliefd op de Fabulous Fifties serie. Deze serie bestaat uit een aantal pastelkleuren, waarop het logo zo is geplaatst dat het mij doet denken aan een Amerikaanse koelkast. Uit de jaren ’50, ja.

Suit Suit ervaring

Baby Blue is de naam en dat dekt de lading behoorlijk. Dit is het grootste formaat uit de serie (76 cm) en hoewel hij van lichtgewicht materiaal is gemaakt (hij weegt maar 4,1 kilo), kan hij als het nodig is 91 liter vervoeren. Niet dat je daar het vliegtuig mee in komt, maar toch.

Kek toilettasje erbij. Mooi, man.

Hoe deze koffer zich gaat houden weet ik nu nog niet. Ik ben bekend met de niet al te lichtzinnigheid waarmee koffers in en op de bagagekarren, – rekken en – banden worden gegooid. Het liefst deed ik er nog een driedubbele laag bubblewrap omheen, maar die neiging probeer ik te onderdrukken. Want dit is typisch zo’n koffer die je vanaf een kilometer afstand al op de bagageband herkent. En dat maakt hem juist zo leuk.

Ben jij bekend met de koffers van Suit Suit?

Tutje.nl

(Dit artikel bevat producten die mij zijn toegezonden.)

 

12 REACTIES

 1. Wauw, die koffer! ♥ Wat dat betreft ben ik ook echt een vrouw, hoor, die dolenthousiast wordt als er een stylish koffertje achter haar aan rolt 😉 Wat een mooi ding en de kleur is ook prachtig. Met zo’n koffer wordt zelfs inpakken voor de vakantie nog een beetje leuk!

 2. Inderdaad zeg; KIJK NOU! DIT zijn pas echt leuke koffers. Ik heb nog steeds een stokoude (knalroze, ja écht waar) koffer waarmee ik me eigenlijk doodschaam tijdens vakantie, maar ja, hij functioneert nog wel prima en een koffer is natuurlijk best een investering.
  * bychristiana heeft onlangs geplaatst: Review Kneipp bodylotion spray

 3. Die koffer vind ik zooo mooi! Die kleur ook… like it. 🙂 Zelf neem ik eigenlijk bijna geen mini’s mee. Vaak ga ik als ik op vakantie ga altijd wel meerdere weken en dan red ik het toch vaak net niet. Maar ach, ik heb er de ruimte voor en zoveel producten heb ik niet mee dus het is niet zo erg!
  * Sandra heeft onlangs geplaatst: Een nieuwe vintage outfit op een mooie lentedag

 4. Jaaaa, die koffer vind ik ook zo een beauty! En zo een Amerikaanse koelkast staat ook op mijn wensenlijstje. Heel lang geleden waren wij helemaal into the fifties. Wij struinden rommelmarkten en het internet af naar Amerikaanse diners, en de stoelen hebben wij zelfs gehad in die stijl.
  Ik ben wel eens bij iemand thuis geweest die alles in die stijl had, ik voel mij best thuis in dat tijdsbeeld, echt leuk!

 5. Die koffer is te gek! Ik heb ‘em ook maar dan in de mint uitvoering! Zo handig ook met al die vakjes erin. Helaas kwam ie niet helemaal krasvrij uit het vliegtuig, maar dat mag de pret zeker niet drukken want ’t is een heerlijke koffer die ook lekker opvalt tussen alle andere saaie koffers. Lekker dat je bijna met vakantie gaat!
  * Deb heeft onlangs geplaatst: Lancôme L’Absolu Lacquer

 6. Oooohhh, die koffer!!! Wauw, wat een prachtexemplaar. Die zou je toch gewoon de hele dag in je woonkamer laten staan! Echt super! Ik kende dit merk al wel vaag, maar nu ik eens goed gekeken heb, wil ik er ook 1. Niet dat ik vaak een koffer gebruik (lees: 1 keer per jaar ongeveer). Ik vind het altijd lastig inschatten welk formaat koffer je nodig hebt. En per vliegtuigmaatschappij verschilt het soms ook nog weer wat toegestaan is. Hoewel ik me op het vliegveld altijd afvraag hoe al die andere mensen met die HUGE koffers dat regelen.. Maar goed: I love it, dus!

 7. Die koffer is inderdaad prachtig! Op mijn werk hebben ze een systeem dat als je een sollicitant aanbrengt je een weekendtas krijgt, en als ze diegene aannemen krijg je een Suit Suit koffer! Ik heb net iemand aangebracht en duim zo dat ze haar aannemen, alleen al vanwege deze koffer hahaha.

 8. Fijne tios nu de eerste loange holiday eraan komt.
  Oeh lalala…..
  Pretty suitcase
  Ik ben gek op de pastelteinten
  De binnenkant is ook zo mooi met een extra vak en nog meer handige snufjes.
  Weet je ook dat je een beautiful bag hebt hiervan?

  Xoxo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge