Review | Vichy | Minéral 89

8

Goede smeersels zijn altijd belangrijk en dat heeft voor de verandering niet eens zo heel veel met leeftijd te maken. Een goede verzorging is een must voor het behoud van een gevoede huid en daarom gebruikte ik de afgelopen tijd Minéral 89 van Vichy, waar ik goede verhalen over had gelezen.

Vichy ervaring

Vichy

Mijn ervaring met Vichy was tot nu toe maar een beetje zo-zo. Niet dat ik het een slecht merk vond, hoor. Maar ik werd er ook niet lyrisch van. Of warm. Maar iedereen verdient een tweede, derde en heel soms nog een vierde kans en ach ja, weet je, als het een merk is waar zelfs apothekers op vertrouwen, dan moet er af en toe toch wel een pareltje tussen zitten, toch?

Vichy Minéral 89

Het is moeilijk om één woord te vinden voor het product dat Minéral 98 heet. Vichy zelf noemt het een boost voor de huid. En dat is het ook wel, maar het is meer. Want eigenlijk is het ook een serum. En weer niet. Zie, daar gaan we al. Onduidelijkheid alom.

Vichy ervaring

Volgens Vichy versterkt Minéral 89 de barrièrefunctie van de huid en maakt dit product de huid beter bestand tegen vervuiling, stress en vermoeidheid. Daarnaast hydrateert Minéral 89 de huid en maakt haar voller en veerkrachtiger. De formule die dat kunstje moet gaan flikken is de combinatie van het Mineraliserend Thermaal water van Vichy, voor het eerst in een concentratie van 89%, met hyaluronzuur. Aaah, hyaluronzuur. I like.

De flacon

Over de flacon kunnen we kort zijn, want die is gewoon haske mooi. De flacon bestaat uit stevig glas en heeft een ombre-effect, dat naar beneden steeds donkerder wordt. Dit zijn flesjes waar ik al blij van word, door er alleen maar naar te kijken.

Vichy ervaring

Verder is de flacon voorzien van een praktisch en hygiënisch pompsysteem, wat het doseren makkelijk en zuinig maakt. De substantie zelf is een gewichtsloze en geurloze gel.

Vichy ervaring

De Minéral 89 dient voorafgaand aan de rest van de skincare aangebracht te worden. Deze dient dus echt als basis. In verband daarmee noem ik het ook maar een serum. Anderhalf pompje is genoeg voor gezicht, hals en decolleté. Het aanbrengen gaat prima; het product trekt heel snel in.

Vichy ervaring

Een klein nadeeltje van de Minéral 89 treedt daarna op, want hij is wel een tikkie sticky. Op zich is dat niet echt een probleem, want dat is meteen weer verholpen nadat de rest van de skincare is aangebracht.

Vichy ervaring

Qua werking vind ik de Minéral 89 heerlijk. De lichtgewicht formule voelt fijn aan en geeft echt een hydraterend effect op de huid. Skincare en make-up die daarna wordt aangebracht wordt goed opgenomen door de huid en ik kan het me verbeelden, maar ik heb een vermoeden dat mijn make-up ook beter op zijn plek blijft gedurende de dag, zonder gebruik van een primer of wat dan ook. Dat vind ik een zeer prettige bijkomstigheid, want hoewel primers goed werken, heb ik altijd het idee dat ze de huid onnodig volstoppen.

Conclusie

Zeer in mijn nopjes met dit product van Vichy. Zie, het kan dus toch. De Minéral Booster doet wat het moet doen en doet dat met verve. Eenmaal aangebracht is met dit product een goede basis gelegd voor alles wat daarna komt en daarmee geeft Minéral 89 inderdaad een boost, waarvan ik denk dat er veel huidjes wel bij zullen varen.

Minéral 89 van Vichy (50 ml) is andere te koop bij InstaCosmetic en is daar momenteel in de aanbieding voor € 16,95.

Heb jij Minéral 89 al geprobeerd?

Tutje.nl

(Dit artikel bevat producten die mij zijn toegezonden.)

8 REACTIES

  1. Ik snap wat je bedoelt met Vichy en dat zo-zo gevoel. Ik vind de producten op zich ook prima en vaak ook fijn in gebruik, maar ze hebben altijd zulke grote beloftes en vichy is typisch zo’n merk dat bepaalde ingredienten heel erg in the picture zet, terwijl die concentratie in feite maar heel laag is . Maar op zich; de texturen zijn vaak heerlijk en het zijn ook echt producten die ‘op’ gaan bij mij, en voor een beautyblogger is dat natuurlijk heel wat;-)
    * bychristiana heeft onlangs geplaatst: Afzakkende BH-bandjes? Zó los je het op!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge