Persbericht | Veroorzaakt zomerse luchtvervuiling vroegtijdige veroudering?

1

Onlangs werd de Britse bevolking gewaarschuwd voor toekomstige hittegolven die het ‘ground ozone’ effect veroorzaken, waarbij extreme temperaturen een reactie opwekken tussen stijgende lucht en vervuilende stoffen. Vooral Londenaren zijn zich bewust van de schadelijke effecten van milieuvervuiling op de huid. Is dit iets waar we ook in de Nederlandse steden bewust van moeten zijn? En is het belangrijk je huid te beschermen tegen deze luchtvervuilende stoffen?

Dr. Martin Godfrey, Gold Collagen’s medisch consultant, legt uit wat er precies gebeurt en wat we kunnen doen om onze huid te beschermen tijdens de zomermaanden.

“Vluchtige organische stoffen worden steeds meer beschouwd als een aanzienlijk gevaar in de zomer. Tijdens de lange zomerdagen activeren zonlicht en stikstofoxide de formatie van fotochemische oxidanten, die zichtbaar zijn als smog. Deze zwevende stoffen worden geassocieerd met huidaandoeningen als eczeem, contactdermatitis en veroudering.”

“Deze luchtvervuiling bestaat uit polycyclisch aromatische koolwaterstoffen (PAKs), vluchtige organische stoffen (VOS), oxiden, fijnstof en ozon (O3) en wordt uitgestoten door uitlaatgassen, fabrieken, energiecentrales en olieraffinaderijen.”

Dr. Martin Godfrey gaat verder: “Fijnstof, wat zichtbare deeltjes in luchtvervuiling zijn, neemt tijdens de zomer toe doordat het warme weer en de luchtdruk de stoffen dichtbij de straat houden. Hoewel ze te groot zijn om in de huid door te dringen kunnen ze ingenomen worden door de neus en mond. Fysische of chemische vervuilingen, die het systeem binnenkomen of op de bovenste laag van de huid blijven liggen, activeren op hun beurt een aangeboren reactie van ontstekingen. Dat is de natuurlijke manier van ons lichaam om de huid te beschermen tegen onbekende indringers. Dit soort ontstekingen weerspiegelt zich in de vorm van rimpels, pigmentvlekjes en acne.”

Dan rest de vraag natuurlijk hoe we veroudering door zomervervuiling kunnen voorkomen, zonder elke dag te moeten binnen blijven. Dr. Martin Godfrey legt uit dat de menselijke huid een geweldig orgaan is; het handelt als een biologisch schild tegen pro-oxidatieve chemische en fysische luchtvervuiling, maar heeft wel een beetje assistentie nodig. De huid moet in topvorm zijn zodat ze haar natuurlijke beschermfunctie kan uitvoeren.

Dr. Martin’s top tips voor huidbescherming tegen zomervervuiling:

  • Het is vooral belangrijk om dagelijks een hoge factor zonbescherming te gebruiken. SPF 30-50 wordt geadviseerd.
  • Het dagelijks gebruik van het vloeibare supplement GOLD COLLAGEN® boost het natuurlijke collageenniveau. Dat ondersteunt de gezondheid van de huid, verbetert de hydratatie en bevat ook tal van antioxidanten (die beschermen tegen vrije radicalen).
  • Reinig de huid iedere dag! Door ‘s avonds een milde cleanser te gebruiken, verwijder je vervuilende stoffen op het huidoppervlak.
  • Moisturising moet zeker een onderdeel zijn van je huidverzorgingsroutine, omdat het een barrière creëert tussen de huid en externe vervuilingen. De huid gehydrateerd houden is ook erg belangrijk voor iedere huid die aangetast is door huidaandoeningen, zoals eczeem en droogheid, omdat die een groter risico lopen op irritatie.

Gold Collagen

Ik ben al een flinke tijd bezig met het drinken van vloeibaar collagen. Het heeft een tijdje geduurd, mede omdat ik tussentijds een tijdje gestopt ben, maar ik begin nu echt resultaat te zien. Het hoe, wat, waar en waarom volgt binnenkort!

Tutje.nl

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge