Upcycled | Tassen met een geschiedenis | + WINACTIE (GESLOTEN)

22

Vandaag eens even geen make-up of verzorging. Nope. We gooien het vandaag even over een andere beauty(boeg): tassen. En dan niet over de zoveelste Daniel Ray of wat dan ook, want zzzzzzzzzz…., kijk, ik val al weg, BORING! Nope, we gaan dit keer voor hippe en unieke tassen van gerecycled materiaal. Met aan het einde een meer dan leuke mededeling. Lees je mee?

Anno 2016 is duurzaamheid niet meer weg te denken. Upcycled leeft die visie stevig na. Upcycled is het bedrijf van Margreet en zij ontwerpt en maakt tassen van oud materiaal. En geloof me, dat doet ze goed.

Upcycled review

In oude leren banken, stukken scheepszeil of bijvoorbeeld een leren jas ziet Margreet geen enkeltje naar de vuilstort, maar juist een nieuw product. De productie van leer bijvoorbeeld is niet altijd even milieuvriendelijk. Het looien en verven van leer gebeurt vaak onder slechte omstandigheden. Het weggooien van zulke materialen is daarom dubbel jammer, helemaal als het in een nieuwe vorm nog vele jaren mee kan. Zo combineert zij haar liefde voor tassen met het verminderen van de afvalberg.

Upcycled review

En dat is exact wat Margreet dagelijks doet in haar atelier in Houten. Middels een aantal naaimachines, waaronder een indrukwekkende industriele naaimachine die door leer heen ploegt alsof het zachte boter is, maakt zij op ambachtelijke wijze haar tassen. Tassen met een geschiedenis.

Ben ik zwaar jaloers op. Op vrouwen die goed zijn met hun handen. Ik kan het niet. Dat werd al duidelijk op zeer jonge leeftijd, waar we tijdens handenarbeid gezamenlijk een trein moesten breien. Laten we zeggen dat mijn wagonnetje iets teveel raampjes had.

Upcycled review

De tassen van Upcycled zijn allemaal OOAK, ofwel One Of A Kind. Geen enkele tas is hetzelfde (Op = Op en dan ook daadwerkelijk Op) en je zult dan ook niemand met exact dezelfde tas zien rondlopen. Kijk, en daar houden we van. Ik heb jullie in een ver verleden al eens mijn werktas van het Zwiterse Freitag laten zien (let niet op de slechte foto’s alsjeblieftdankjewel), waar autogordels en vrachtwagenzeil dienden voor het produceren van een nieuwe tas, dus ik vind het ontzettend leuk dat Upcycled eenzelfde soort concept in Nederland toepast, maar dan helemaal handgemaakt. Nog leuker.

Upcycled review

Upcycled maakt zowel grote als kleine tassen. Zo is er voor ieder wat wils. Ik kreeg van Upcycled een zogeheten Crossbody tas toegestuurd die ik zelf mocht uitzoeken. Een geschikte tas voor als je niet al teveel mee wilt zeulen, maar toch je essentials mee wilt nemen. Ideaal voor een feestje of een dagje weg.

Upcycled review

En die kon ik wel gebruiken. Mijn tassen zijn meestal groot en de inhoud is net als de Doos van Pandora; er komt geen einde aan. Als tegenhanger laten mijn tassen zich ook wel vergelijken met de Bermuda Driehoek, want wat je erin gooit, vind je nooit meer terug.

Upcycled review

Ik ging voor een neutrale kleurstelling, maar er zijn ook fleurige modelletjes te koop. De keuze is reuze en natuurlijk afhankelijk van het materiaal dat Upcycled op dat moment voor handen heeft.

Upcycled review

Om van een Upcycled tas echt jarenlang plezier te kunnen hebben, wordt er vaak wel gebruik gemaakt van nieuw sluitingsmateriaal, zoals bijvoorbeeld ritssluitingen of het bevestigingsmateriaal bij de hengsels.

Upcycled review

Een telefoonvakje aan de achterzijde van de tas. Very cute. Wat ik nog leuker vind is het logo van Upcycled, dat in het leer is gebrand. Een erg strak detail.

Upcycled review

De Crossbody tas bevat twee vakken, die beiden gesloten worden door middel van een ritssluiting. Verder heeft de tas een verstelbaar schouderhengsel.

Upcycled review

Het logo van Upcycled zien we ook weer terug aan de binnenzijde. Ja hoor. Ik hou d’r van.

Voor deze Crossbody tas is oud leer gebruikt tezamen met scheepszeil. De materialen die Upcycled gebruikt staan per tas ook allemaal netjes op de website van Upcycled vermeld.

Upcycled review

In een Crossbody tas past wel meer dan alleen je essentials. Portemonnee, telefoon, sleutels, zonnebril (zelfs in een koker, want mijn hagelnieuwe Tom Ford moet altijd slapen in zijn bedje), handcrème en dan is er echt nog wel wat ruimte voor een Labello en wat make-upjes en/of powerbank.

Ik vind de Crossbody tas een leuke zomertas. Het verhaal achter Upcycled vind ik persoonlijk ook nog eens heel erg leuk, en daarom ben ik erg blij dat ik in samenwerking met Upcycled ook een Crossbody tas t.w.v. € 34,– weg mag geven.

De tas die ik weg mag geven heb ik zelf uitgezocht. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan! Maar dit is hem geworden en deze kun jij winnen:

Upcycled review
Voorkant

Het is een tas van exact hetzelfde materiaal – en waarschijnlijk ook dezelfde levering – waar ook mijn tas van is gemaakt, alleen de kleurstelling wijkt af.

Upcycled review
Acherkant

Wat moet je doen om deze Crossbody tas van Upcycled te winnen? Drie simpele dingetjes:

 • Laat in een comment onder dit artikel weten dat je meedoet
 • Volg Upcycled op Instagram én like twee foto’s van dat account 
 • Volg Tutje.nl op Instagram

Voor een extra kans om te winnen kun je de foto die vandaag op mijn Instagram account online komt over deze winactie delen op je eigen account. Gebruik hierbij #tutjenlwinactie en tag mij even, zodat ik kan zien dat je meedoet voor de extra kans.

Meedoen kan tot en met donderdag 26 mei. De winnaar krijgt daarna per e-mail bericht.

Tutje.nl

 

22 REACTIES

 1. Ik vind dat ook altijd zo knap en recyclen is een stuk beter voor het milieu. Het is te zonde om alles maar weg te gooien als het nog gebruikt kan worden.
  Ik sla deze actie even over, ik heb van mijn zus een hele trits tassen gekregen die zij niet meer gebruikte… en zo recyclen we weer 🙂
  * Babs heeft onlangs geplaatst: Review- Micellair water van de Action

 2. Te gek! Ik doe mee! 🙂 en heb jouw instagram geliked en ook de foto’s en account van upcycled! Én ik ga nú zoeken hoe ik je foto kan reposten. 🙂
  Let’s win this!

 3. Wat een mooie tassen en top idee natuurlijk dat recyclen! Ik heb zelf altijd wel creatieve ideeën maar mijn handen willen dat meestal niet uitvoeren haha ;-: Ik doe graag mee met de winactie

 4. Vind het idee achter de tassen echt super, en ze zijn daarnaast ook nog prachtig! Ik doe graag mee 😀
  Volg jullie beide via Instagram <3

 5. Door het recyclen onstaan er wel hele mooie & unieke tassen wauw ze zijn echt heel gaaf ♥ zou er graag een kans op maken 🙂

 6. Wauw, wat een te gekke tas! Ook mooi dat hij ook nog gerecycled is. Kan helaas niet mee doen, heb geen instagram.

 7. Ik doe heel graag mee. Wat een geweldige tas en geweldig concept. Ik gebruik al jaren geen plastic tassen meer en doe mijn boodschappen met een hippe biologosche canvastas van My Other bag. Ik heb aan alle drie voorwaarden voldaan hihi.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge