Tutjes Toppers | Mijn 3 favoriete Netflix series

7

Behoor jij tot de gelukkigen die vrij is tussen Kerst en Oud & Nieuw? En zoek je naar een manier om even bij te komen c.q. uit te buiken van de schranspartijen die veelal gepaard gaan met de viering van de geboorte van het kindeke Jezus? Ja? Have I got news for you. Vandaag laat ik jullie drie van mijn favoriete series zien. Het zijn misschien niet de meest bekende series, maar daarom niet minder leuk. Deze series zijn allemaal te bekijken via Netflix, dus zelfs daarvoor hoef je niet eens van de bank te komen. I hereby present you Tutjes Toppers, mijn drie favoriete Netflix series. Kijk je mee?

Netflix1

Het laatste jaar ben ik Netflix steeds meer gaan waarderen. Na de lancering van Netflix in Nederland vond ik het aanbod nogal vergane glorie, maar anno 2015 staan er zeker wel leuke films en series op. Zo zijn wij via Netflix verslingerd geraakt aan onder andere Modern Family en Downton Abbey. In veel gevallen staan niet alle seizoenen op Netflix, maar tegenwoordig weet iedereen met een beetje gezond verstand wel de weg naar meer.

Lie to me

Netflix2

Dit is een serie die we nog geen twee weken geleden ontdekt hebben. Inmiddels hebben we 33 afleveringen gehad, wat wil zeggen dat we er in een moordend tempo doorheen gaan. En dat heeft een goede reden, want wat is dit een waanzinnig goede serie. Als je The Mentalist leuk vond, dan ga je deze serie ook waarderen. Beloofd.

De serie draait om Cal Lightman, een arrogante pretentieuze menselijke leugendetector. Door middel van micro-expressies die zich onbewust in je gezicht en houding manifesteren wanneer je niet helemaal eerlijk bent, kan deze meneer feilloos zien wanneer iemand liegt. Samen met collega Gillian Foster (zo’n irritante Miss GoodieTwoShoes, die bij werkelijk al haar tekst tranen in haar ogen heeft), leidt hij de Lightman Group, waarbij in elke aflevering één of meer cases centraal staan.

Tim Roth steelt de show als driftige, felle Call Lightman, met zijn Britse Cockney accent en zijn extreem korte lontje. Zo’n man die je met geen mogelijkheid mooi kunt vinden, maar waar je wel naar blijft kijken. Sexy in a weird way.

De serie heeft alle elementen die een serie goed maken: spanning, sensatie en humor. Het is over the top en de manier waarop het hoofdpersonage het liefst gaat zitten (naar beneden gezakt, nog net niet liggend) teneinde mensen te kunnen ‘lezen’, is eerder vermakelijk dan geloofwaardig, maar dat doet niks af aan het feit dat dit gewoon een verdomd leuke serie is.

Grace and Frankie

Netflix3

Twee vrouwen die na 35 jaar huwelijk door hun mannen – twee succesvolle advocaten op leeftijd – worden verlaten. Traumatiserend genoeg, maar we doen er nog een schepje bovenop: de mannen zijn namelijk verliefd geworden op elkaar. Tel dat bij elkaar op, gooi er nog een gezamenlijk strandhuis in waar de stellen altijd samen vakantie vierden en de chaos is compleet.

Van de makers van Friends is dit een ontroerende en grappige serie, waarin Jane Fonda (Grace) en Lily Tomlin (Frankie) een paar glansrollen neerzetten. De nuffige Grace woont noodgedwongen samen met de alternatieve Frankie in het strandhuis, waar ze tegen wil en dank met elkaar zitten opgescheept, terwijl de mannen hun draai proberen te vinden in een relatie, wat niet altijd van een leien dakje gaat, aangezien de mannen niet anders zijn gewend dan samenleven met een vrouw en het zoeken van een goede rolverdeling wel een uitdaginkje is – zeg maar.

De warme vriendschap die ontstaat tussen Frankie en haar ex-man Saul staat in schril contrast tot de koelere banden tussen Grace en haar Robert, maar toch merk je in alles de verbondenheid die de koppels uitstralen.

Hoewel ik zeker weet dat ook mannen deze serie zullen waarderen, is dit wel meer een vrouwenserie. Je weet wel. Emoties enzo.

Elementary

Netflix4

Sherlock Holmes hedentendage in New York. Mocht je geen fan zijn van Sherlock Holmes, dan is deze serie toch de moeite waard om de pilot even te bekijken, want ook zonder kennis of belangstelling van en voor ’s werelds meesterspeurder, is dit een intrigerende verhaallijn.

Sherlock Holmes, een doorgedraaid genie, gespeeld door Jonny Lee Miller – wist jij dat deze meneer ooit getrouwd is geweest met Angelina Jolie? Ik niet – is een ex-junk die met pijn en moeite probeert clean te blijven en krijgt daarbij de hulp van een vrouwelijke (!) Watson (Lucy Liu), een voormalig chirurg, die haar carrière na een medische misser aan de wilgen heeft gehangen en bij Holmes intrekt als zijn sober compagnon.

Sherlock, een arrogant, zelfingenomen megalomaan mannetje, lost met zijn wonderlijk brein dat geen enkel detail over het hoofd ziet misdaadzaken op en kan het niet nalaten om daarbij waar nodig verwarring te zaaien.

Ook dit keer een Brits accent, waar ik toch wel gevoelig voor ben. Jonny Lee Miller speelt met verve de rol van de onuitstaanbare Holmes, die je met zijn hoofd keihard tegen de muur wilt rammen, om er daarna weer liefdevol een pleister op te plakken.

Drie series waarmee je je tijdens je vrije dagen niet hoeft te vervelen.

Lijken deze series jou wat? Waar kijk jij graag naar op Netflix?

Tutje.nl

7 REACTIES

  1. wel vrij tussen kerst en oud en nieuw maar geen Netflix en geen tijd om series te kijken helaas. Maar als ik zo deze drie zie lijkt mij Lie to me het leukste om te kijken hou wel van dat soort series.

  2. Grace and Frankie lijkt me leuk! 😀 Kijk nu zelf naar The Killing (tot nu toe beetje saai, maar ik vergelijk het teveel met The Bridge wat ik helemaal te gek vond) . Net 4 seizoenen Suits gekeken. Leuke serie en Harvey is gewoon leuk om naar te kijken!

  3. Ohmigod ik dacht dat ik de enige was die d’r ogen niet van Cal kon houden. Niet omdat ik het echt mooi of knap vindt ofzo, maar iets in hem (net als de ass uit House) trekt me aan. Oke, eh.. anyway. Leuke serie ja, ik kijk hem net en heb inmiddels al paar maanden niet meer gekeken, maar door jouw stukje ga ik zo in bed even wat afleveringen kijken. YAY! De rest kijk ik niet. Ik kijk al veel serie’s en dat is moeilijk bij te houden, hahah. Oh, Narcos is een aanrader!! Ge-wel-dig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge