Tutjes Toppers | Feestjurken

19

Met de feestmaand nu echt in zicht krijgen we niet alleen de lekkerste kerst menu’s en de mooiste make-up collecties voorgeschoteld, maar komt ook de jaarlijks terugkerende vraag die ons knettergek kan maken weer om de hoek kijken, want: WAT MOET IK AAN? Behalve rode vlekken in mijn nek van de feestdagenstress natuurlijk. Daarom vandaag een speciale editie van Tutjes Toppers: feestjurken!

Als het gaat om feestkleding heb ik alles al wel meegemaakt. Zo heb ik regelmatig in vol ornaat aan de kerstdis gezeten, maar kwam ik Tweede Kerstdag ook wel eens door met een boswandeling in sweatpants, om daarna achter een groot bord boerenkool te schuiven. De kinderen keken me eerst aan of ik was gek geworden, maar app’ten nog geen twee minuten later foto’s van hun bord naar al hun vrienden met een onmiskenbare trots hoe chill hun moeder eigenlijk was. Ook met Oud en Nieuw heb ik een zeer schizofreen kledingkarakter; van een jeans met slobbertrui tot aan een chic cocktail jurkje met een hoog glamourgehalte. En alles daar tussenin.

Feestkleding

Vooropgesteld: feestkleding is leuk. Er gaat gewoon iets magisch uit van een glimstofje. Door mijn werk ‘moest’ ik een aantal keren in vol gala-ornaat verschijnen en mocht je mij een beetje kennen, dan weet je dat ik dat bepaald geen straf vind. Niks is zo leuk als compleet helemaal over the top losgaan in galakledij en daarbij niks schuwen.

Mijn eerste galajurk

Mijn eerste galajurk was een draak van een jurk in een soort zeemeerminmodel. En ook al vind ik hem nu afschuwelijk, ik kan er geen afstand van doen en dus hangt hij een beetje zielig wortel te schieten in de kast. Wacht. Nu we het er toch over hebben, ik pak ‘em er even bij.

Tutje.nl

Tadaaa! Wat een monster, hè? Destijds was ik wild van het zogenaamde zeermeerminmodel. Ik heb hem nog moeten laten innemen en zelfs dat proces vond ik zeer interessant. Ik weet nog dat ik bij het feest zelf na vijf minuten niet meer kon lopen op mijn – niet ingelopen – nieuwe schoenen en dat ik de rest van de avond op blote voeten heb gedanst. Dat ik hem nu weer pas is – na de geboorte van het Kindeke Jezus – een regelrecht wonder te noemen. Je wilt niet weten hoe hij aan de achterkant zit – de rolletjes vinden altijd weer hun weg – maar hij past!

Daarna werd mijn feestkleding iets meer ingetogen en vooral ook korter. Lang is leuk en soms kom je er niet onderuit, maar het is ook leuk als je een jurkje voor meerdere gelegenheden kunt gebruiken; gala, kerst en Oud & Nieuw bijvoorbeeld. Ik ben niet zo’n type dat flipt als mensen mij twee keer in dezelfde party outfit zien.

Cocktailjurkje

Dit cocktailjurkje heb ik nu twee jaar in mijn bezit en ik ben er nog steeds verliefd op. Veel heb ik hem nog niet aangehad, wat meer heeft te maken met het feit dat ik er drie maanden na aanschaf niet meer in paste, wat tot vorige maand ook zo is gebleven. Inmiddels glij ik er zo weer in en zit hij zelfs al (te) ruim, maar ik vind het nog steeds een plaatje; hij laat je schouders goed uitkomen en de stenen bij de hals maken een ketting overbodig. De jurk op zich is het sieraad al.

Tutje.nl

Voor dit jaar ben ik er nog steeds niet uit wat ik aan zal trekken. Echte plannen hoe ik de dagen ga doorbrengen zijn er ook nog niet. Wat dat betreft ben ik echt een last-minute beslisser. Aan de ene kant heb ik wel zin om weer eens ouderwets te knallen, want daar lenen de feestdagen zich immers goed voor. Onderstaande feestjurkjes vind ik werkelijk beeldschoon, waarbij de rode voor mij – met een jasje erover – ook nog eens geschikt is voor een werkdag.

Tutje.nl

Dilemma’s voor de feestdagen, mensen. De vertrouwde jeans vs de toch wel heel erg leuke feestjurkjes, waarbij je natuurlijk wel het risico loopt om ergens volledig overdressed te verschijnen. Been there, done that. So many times. Maar ach, na het zoveelste wijntje wordt dat toch niet meer opgemerkt.

Weet jij al wat je gaat doen met de feestdagen?

Tutje.nl

 

 

19 REACTIES

 1. Ow wauw, je hebt leuke jurken en de drie die je laat zien vind ik ook helemaal geweldig!
  Hier hetzelfde type.. ik kan rustig met de kerst gewoon aandoen wat ik dagelijks draag als ik nergens naartoe ga (lees slobberkleding) en ik kan helemaal uitpakken. Maar dan wil ik ook alles. Dan ben ik zo een beetje een versierde kerstboom.
  Ik weet nog niet of wij iets leuks gaan doen, waarschijnlijk wel naar mijn schoonvader. Maar gek genoeg kleed ik mij vaak feestelijker aan als ik naar mijn familie ga. En dan wordt het dat bordeaux rode jurkje met kant.
  * Babs heeft onlangs geplaatst: Review- Konjac Facial Puff Sponge voor de drogere en rijpere huid

 2. Die zeemeerminjurk is geweldig! Echt zo’n retro Cher jurk. Zou ik zo willen hebben, juist omdat ie een beetje fout is. Wij doen met kerst een cadeautjes op kerstavond en ik kook vooral veel. We zijn met zijn tweetjes, want de familie doet niet aan Kerst en mijn man heeft er een hekel aan. Verder kijken we veel films. Gewoon in de pyjama.

 3. Ik heb ook nog een paar lange jurken in de kast hangen (en 2 trouwjurken maar laten we het daar maar niet over hebben hahaha). Ik heb nog geen idee voor de kerst. Ik krijg eters thuis dus het moet vooral ook nog wel een beetje comfy zijn als ik loop te rennen en te vliegen maar vast iets met glimmers dat hoort wel een beetje bij de kerst.

 4. Ik weet het nog niet precies. Maar heel chic gaat het niet worden. Dat is echt niet handig met kleine kids. Ik moet iets hebben waar ik ook zo mee op de grond kan ploffen als dat nodig is. Je zeemeermin-jurk vind ik geen draak overigens hoor, staat je prachtig!

 5. Hihi ik vind het altijd leuk als mensen zich mooi aankleden. Is geen must maar ik vind het gewoon leuk om te zien. Ik vind de jurkjes die je al hebt eigenlijk heel erg leuk hoor! Ook de zeemeerminjurk! Ik weet nog niet wat ik aandoe. Ik doe in ieder geval een knalkleurtje op lippen en nagels 🙂
  * Eva heeft onlangs geplaatst: Mijn ervaring met de menstruatiecup!

 6. Ik moet dit jaar mijn buik feestelijk verpakken, dus ik denk dat ik niet zoveel keus heb haha! Heb nog één positiejurk met zwart/witte strepen, dus dat wordt ‘m voor de eerste kerstdag die we bij vrienden doorbrengen. Voor dag twee, die we bij mijn ouders spenderen wordt het een positiebroek vrees ik… Misschien heb ik ergens nog een truitje met wat bling die nog past…. Maar ik ben normaal ook meer van de korte cocktailjurken en dan graag een met een effen stof, dus geen prints. Een beetje bling, kant of glansstof is wel welkom. En jij ziet er werkelijk toppie uit hoor Hennie, supermooi figuurtje zo. Vind de draakjurk je ook goed staan 😉
  * Astrid heeft onlangs geplaatst: Kat von D Metal Matte palette review

 7. Geen sjieke kerst voor mij. Ik ga met de familie eten bij mam lief. Cocktailjurkje is niet nodig..Het is altijd een beetje een gezellig rommelzooitje! Wat is zeker ga dragen zijn mijn Molinis! En daar pas ik de rest van mijn outfit op aan. Beetje glim en glans..Dat hoort er bij!
  Prachtig jurkje trouwens…en wat heerlijk dat ie weer past! En die zeemeerminnen jurk is geweldig! Wat een hoog Dynastie gehalte! Lekker bewaren zou ik zeggen!

 8. Geweldig vind ik het altijd om met kerst of oud & nieuw uit te pakken met een mooie jurk. Kan me niet schelen hoe de rest erbij loopt, ik wil gewoon een mooie jurk aan:-p Meestal ben ik dus overdressed haha. Ik heb een aantal jurkjes waar ik uit kan kiezen en soms koop ik een nieuwe. Vorig jaar heb ik een lange rode jurk gekocht en ik kan niet wachten om hem weer aan te kunnen trekken!
  Je zwarte cocktailjurkje is trouwens heel mooi!
  * Dalinka heeft onlangs geplaatst: Mijn grootste hobby: slapen + review ClimaBest NASA traagschuim kussen

 9. Ohhh die meerminnenjurk is inderdaad een draak zeg, hahaha! Maar no shame, mooi dat je hem toont. Ik vind het rode jurkje ook erg mooi! Die is ook na december erg geschikt 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge