Tutje.nl bestaat drie jaar!

31

En dan is er opeens weer een jaar voorbij. Zo maar. Hatseflats. Poefff, weg! Alle maanden van het jaar hebben de revue weer gepasseerd en ik zag een gemarkeerde datum in mijn agenda staan: 6 april. Ergo: Tutje.nl bestaat drie jaar! [insert roltoeter]

Tutje.nl bestaat drie jaar

Het prille begin

Tutje.nl zag in 2015 het levenslicht. Hoewel, eigenlijk was het een wedergeboorte. Het bloggen was mij niet helemaal vreemd. In 2003 startte ik namelijk op het inmiddels ter ziele gegane web-log.nl, om eens te kijken wat dat nou precies was. Ik vulde een template met roze en paarse kleuren, plaatste het dramatische adagium “Als 30 worden echt niet leuk is…” – wist ik veel – en gooide er een verhaaltje op. Klaar. In het linker menu kon je zien wat anderen recent hadden gepost en zo ontstond er een clubje mensen dat regelmatig bij elkaar kwam buurten, maar dat vooral heel erg om en met elkaar kon lachen. We zijn nu allemaal 15 jaar ouder, maar de meeste mensen van die tijd volgen elkaar, zij het op afstand, nog steeds. Eén van die mensen is Dirk Groot, aka ‘Dirruk’ aka de Zwerfinator. Misschien ken je hem wel als je in de regio Purmerend woont. Of daarbuiten, want ik zie zijn blonde kuif regelmatig op TV voorbij komen en ik woon toch echt in de provincie Groningen. Dirk heeft het fenomeen ‘zwerfie’ (een stuk zwerfafval) een enorme boost gegeven door zelf zwerfafval te gaan ruimen om daarmee het goede voorbeeld te geven. Daarmee werd hij Waterlander van het Jaar 2014 – wat niks te maken heeft met zijn traanbuizen, het blijft een kerel natuu’k – en houdt hij zich nu fulltime bezig met het bewust maken over de gevaren van zwerfafval door middel van lezingen en dergelijke. Tegenwoordig zit hij ook nog in de politiek, voor de verandering iemand met oprechte idealen – dus tja, heel wat anders dan over make-up lullen, zeg maar.

Tutje.nl

In 2004 besloot ik een eigen domeinnaam te nemen omdat ik klaar was met het (gratis) web-log. De toen nog advertentievrije versie besloot ads toe te voegen en daar had ik geen zin in. Tutje.nl werd geregistreerd en ik blogde daar lekker blabla en oppervlakkig, met name over de toen nog kleine kinderen. Totdat de klad erin kwam en Tutje.nl een zachte dood stierf. In 2015 moest ik een paar weken bedrust houden na een uit de hand gelopen blindedarm- en buikvliesontsteking en kon ik na twee dagen geen TLC meer zien. Het domein Tutje.nl werd uit de mottenballen gehaald en afgestoft voor een tweede ronde. Tutje.nl 2.0.

Tutje.nl bestaat drie jaar

Tutje.nl 2.0

Drie jaar bloggen is geen misselijke periode. Drie jaar is best lang. Sterker nog: drie jaar is helemáál lang als je het type bent dat zich overal rázend enthousiast instort, maar nooit iets afmaakt. Zoals, you know, like, me. Als je mij van tevoren had gevraagd of ik drie jaar vol zou maken, dan had ik met een stevige ‘nee’ geantwoord. Ik beschik namelijk over een gezonde dosis zelfkennis.

Het afgelopen jaar was ontzettend druk. Dat is het nog steeds en ik zie daar de komende tijd ook geen verandering in komen. Bloggen met een fulltime baan is een uitdaging en grenst soms bijna aan het onmogelijke. Je moet bloggen echt, echt, maar dan ook echt leuk vinden om dat vol te houden met al je dagelijkse verplichtingen. In het begin boog ik achterover om dan toch met mijn blog bezig te gaan, maar dat werkt alleen maar averechts. De blog is van mij. Ik ben niet van de blog.

In de voorgaande jaren ging ik regelmatig naar events, maar die moet ik tegenwoordig om bovenstaande reden ook regelmatig afzeggen. Je hebt maar een bepaald aantal vrije dagen en die kun je maar één keer inzetten. Met alle begrip van de PR-mensen gelukkig. Uit het oog is niet altijd uit het hart.

Tutje.nl bestaat drie jaar

Groei

De tijden dat ik elke week in mijn stats keek, zijn allang voorbij. Groei vind ik minder belangrijk dan mijn eigen plezier dat ik mijn blog steek. Maar de site groeit nog steeds en eind 2017 sloot ik af met cijfers die ik van tevoren niet ingeschat zou hebben. En dat voor iemand die maar drie keer per week een artikel post. Mij hoor je niet klagen. Waar je mij wel over hoort klagen (en ook geen beetje) is het feit dat de website bij tijden slecht bereikbaar is. Ik heb de knoop doorgehakt en stap binnenkort over naar een andere host.

Plannen

Ik heb geen rigoureuze blogplannen voor het komende jaar en bekijk alles rustig wat er op mijn pad komt. Volgende maand staat er een bezoekje aan een grote cosmetische kliniek in Den Haag op het programma aan, waarvan ik natuurlijk verslag zal uitbrengen. Geen zorgen, want ook al roep ik altijd ‘Sneetje in mijn kruin en dan de boel vanaf mijn tenen naar boven toe optrekken, graag!’ ik ben natuurlijk niet helemaal achterlijk. Althans, nog niet.

Dankjewel. Nee, maar echt.

Een welgemeend dankjewel voor iedereen die hier wel eens komt lezen. Dank voor je kostbare tijd die je toch maar mooi even op mijn site besteedt. Ik neem niks voor vanzelfsprekend aan, dus dat wordt vanaf deze kant oprecht gewaardeerd. Om die waardering te tonen, staan er in deze jubileum-maand weer een aantal leuke winacties gepland, waaronder een winactie van het merk dat mijn hart – en mijn portemonnee – heeft gestolen. Enig idee?

Kortom, op naar het vierde jaar Tutje.nl, waarbij ik hoop dat jullie allemaal weer aanwezig zullen zijn.

Hennie

 

31 REACTIES

 1. Gefeliciteerd met je driejarig jubileum! Grappig om te lezen hoe het eigenlijk al jááren geleden allemaal begon. Des te knapper is het dat je alweer drie jaar enthousiast blogt, naast je baan en ondanks dat je normaal niet alles af zou maken waaraan je begint 😉 Ik lees je artikelen met veel plezier en vind je schrijfstijl echt geweldig. Hopelijk kan ik nog jaren van je blogartikelen genieten.

 2. Van harte gefeliciteerd met 3 jaar Tutje…heb zelf de wederhelft zo ver dat die af en toe de blog leest…ga vooral zo door..blijft leuk en grappig en we steken er ook nog iets van op

 3. Gefeliciteerd. Ik geniet van je columns, hoop hier nog lang te blijven lezen.
  En je favoriete merk is denk ik hetzelfde merk dat mijn portemonnee ook zo leeg houdt, Jo Malone?

 4. ✨Gefeliciteerd!!! Al laat ik niet vaak een reactie achter, ik lees wel graag mee ;-} en je tovert vaak een glimlach op mijn mond! Alvast een mooi weekend ღ

 5. Gefeliciteerd met je jubileum..
  Ongeveer een halfjaar geleden heb ik tutje.nl ontdekt en kom hier geregeld je blogs lezen.
  Leuke manier van schrijven heb je. En ook veel informatie over producten die mij aanspreken.
  Veel succes voor het komende jaar.
  Dankjewel voor alle leuke blogs..

 6. Gefeliciteerd met je leuke blog en dat je nog heel lang door zult gaan
  met het schrijven van fijne reviews over beautyproducten, persoonlijke artikelen etc….

  Xoxo

 7. Gefeliciteerd natuurlijk! En yeaaah… Ik raadde ook direct wat je ging verloten! Ik doe dan mee, ik doe dan mee, hahaha.
  Ik vind dat je het geweldig doet, maar hé, jouw blog is gewoon uniek in zijn soort. Vermakelijk en informatief bij elkaar.
  Ik vind het reuze knap, een baan en dan een blog. Zeker omdat je ook echte artikelen maakt, niet even snel een paar alinea’s maar lekker compleet. Man ik doe soms 2 dagen over 1 artikel, hahaha.
  Den Haag, fijne stad, ik ga er ook volgende maand naar toe. Toevallig! 😉
  Geniet van je blog verjaardag!

 8. 3 jaar… gefeliciteerd.
  Hartstikke leuk dat je er zoveel plezier en energie uit haalt. Anders had je die 3 niet volgehouden.
  Blijf genieten en bloggen!

 9. Van harte met je blog!! Ik vind het echt super knap dat het je naast je baan toch lukt om zo regelmatig blogposts te plaatsen, mij lukt het namelijk niet… 🙂

 10. Gefeliciteerd. Iedereen volgt je uit vrije wil, leuk toch. Ik wens je in ieder geval veel ambitie en inspiratie. toe voor het komende jaar.

 11. Volgens mij ontdekte ik je blog een jaar geleden. Ik reageer meestal niet maar lees je artikelen graag!
  Let in de eerste plaats op jezelf maar hopelijk blijf je nog even posten ……………….

 12. gefeliciteerd met het drie jarig bestaan op na nog meer jaren vol met veel lees plezier voor ons 😀

 13. Van harte gefeliciteerd met dit jubileum. Ook ik ben blij met Tutje.nl, en de persoon die erachter zit is nuchter genoeg, geen poe-ha enzovoort. Heerlijke blog. Dank je wel!

 14. Gefeliciteerd met deze mijlpaal. Hoop dat je het nog een paar jaar blijft volhouden want het is altijd een genot om je blogs te lezen. De soms hilarische manier van schrijven laat me elke keer weer achter met een smile van oor tot oor. Dus….. dikke dank voor de afgelopen jaren.

 15. Gefeliciteerd!! Erg leuk om te lezen hoe het bloggen voor jou is begonnen. Ik denk dat ik je blog wel al 3 jaar ken eigenlijk, maar pas de laatste tijd kom ik hier bijna dagelijks en probeer ik je artikelen bij te houden wat niet altijd lukt…om redenen… ach, ik hoef je niks uit te leggen , je snapt het wel 😉 In ieder geval hoop ik dat je nog lang blijft bloggen, ik lees je artikelen met plezier en hoop dat je er zelf ook nog heel lang veel plezier in houdt!
  * Deb heeft onlangs geplaatst: Essie Treat Love & Color collectie

 16. Hieperdepiep hoeraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Ik ben het helemaal met je eens; je moet het bloggen echt echt écht leuk vinden om het te kunnen blijven doen naast een (fulltime) baan. Maar dat jij het echt echt écht leuk vind, tja, dat spat wel bijna van het scherm af. Vooral doorgaan dus (zonder dat gekke accentje;-)). Enne, het merk dat jouw hart (en portemonnee) heeft gestolen? Duh. Jo Malone tuurlijk!!!
  * bychristiana heeft onlangs geplaatst: MOOI The apartment | Het niet te missen fashion & beautynieuws voorjaar 2018

 17. Gefeliciteerd met je blog-verjaardag! Wat leuk om zo je geschiedenis te delen! Ik kan ook wel raden wat je winactie wordt, haha, jouw arme portemonnee. Ik zou zeggen: plak er nog minstens 3 jaar aan vast, want ik kom graag bij je lezen!

 18. Gefeliciteerd! Wat een tijd en goed dat je het zo volhoudt!
  Ik hoop dat je site stabieler wordt, lijkt me heel vervelend

 19. Gefeliciteerd met je blog verjaardag, 3 jaar lijkt me een lange tijd. Je moet maar steeds de tijd nemen/zoejen en dan ook og een artikel hebben. Mijn petjes af.. Veel plezier en sterkte met je blog. Soms kom.ik even kijken.

 20. Drie jaar alweer, gefeliciteerd!

  Ik heb je blog pas net ontdekt, maar je stond direct in mijn favorieten. Heerlijke schrijfstijl. Herkenbaar ook, hoe je kan genieten van fijne producten (zonnebrillen… tassen… skincare… parfum… you name it, I love it).

  Op naar de volgende drie jaar!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge