Tutje Min Tien | Weight Watchers | Grande Finale

19

“De dag die je wist die zou komen is eindelijk hier.” Right. Het blijft een achterlijk-komische zin in het toenmalige Koningslied, maar vandaag is het een zin die zeker van toepassing is op mijn persoontje. En dan denken we het blauwe bloed even weg. Wat is namelijk het geval? I did it. Nailed it. Flikte het kunstje voor de derde keer in mijn leven. Ik ben klaar met afvallen. Tutje Min Tien is bereikt. En Tutje Min Vijftien ook. Hell, zelfs Tutje Min Twintig is een feit. En meer. Als ik iets doe, dan doe ik het ook goed. Hoe de laatste – toch wel lastige en zware – loodjes mij vergingen, lees je allemaal terug in deze Grande Finale.

ervaring met weight watchers

Tutje Min Tien

Het begon allemaal begin juni van dit jaar. Ik had over een aantal dingen zwaar de pé in, waaronder zwaar de balen van mezelf. Ik ben nooit size zero geweest en heb dat ook nooit geambieerd, maar dat ik mezelf in twee jaar tijd toch een dikke 15 kilo zwaarder had gegeten was nou ook weer niet de bedoeling. Ik besloot de koe toch maar eens bij de horens te vatten en ging een samenwerking met Weight Watchers aan. Kort daarna schreef ik hier een eerste blog over mijn Plan van Aanpak.

ervaring met weight watchers

En ik moet zeggen, dat ging hartstikke lekker. Dat was ook duidelijk te merken in mijn artikelen, want het kostte me heel weinig moeite om het programma vol te houden. Ik at lekker. Ik at genoeg. En het belangrijkste: ik at wat ik lekker vond met een paar kleine aanpassingen en ik at gezond. Mijn weekpunten werden ingezet voor de lekkere trek, zodat je niet het gevoel had op een houtje te moeten bijten in het weekend. Ik bezocht wekelijks de cursus als stok achter de deur en ik viel heel mooi en heel geleidelijk af. Ook de zomer werd met gemak overleefd. Voor wie het nog wil lezen: klik, klik, klik en klik.

weight watchers ervaring

Maar toen. De zomer was afgelopen, het merendeel van mijn te verliezen gewicht was ik wel kwijt en als ik in de spiegel keek, dan was ik eigenlijk al best tevreden. Waar ik mij begin juni nog in 44/46 moest wurmen had dit begin december plaatsgemaakt voor meer 38 dan 40 en vanaf dat moment zie ik mijzelf ook niet meer als ‘te dik’. Sterker nog: mijn oude figuur (her)vormde zich steeds meer met de dag en – als ik het zo mag zeggen – ik ben blij met mijn figuur. De afgelopen twee maanden zijn dan ook vooral maanden geweest van een heel langzaam gewichtsverlies. Er zijn regelmatig weken geweest waarin ik niks afviel maar wel mijn best deed en daarentegen soms een kilo kwijt raakte terwijl ik mijzelf een slag in de rondte vrat. Er valt geen pijl op te trekken. Tel daar wat hormonale wiskunde bij op en de logica is helemáál ver te zoeken. Ik bleef er vrij rustig onder. Waar ik voorheen de moeder panikeerde en de moed opgaf plus troost vond bij Tony C, haalde ik nu steeds meer mijn schouders op. Dan maar een dag later op streef. Mijn doel was immers bijna al bereikt. Alles wat ik nu nog zou afvallen was puur voor de figuurlijke vorm. De letterlijke vorm had ik al lang en – minder – breed terug.

weight watchers ervaring

Nadelen bij het afvallen als begin-veertiger?

Ik was voorbereid op alle nadelen waar je tegenaan loopt als je afvalt na je 35e. Zo had ik gelezen dat het minder snel zou gaan en ook dat het ten koste zou gaan van de plekken waar je graag wel iets wilt hebben zitten. Hoe het komt, geen idee, maar ik heb daar niks van gemerkt. Ik heb zelfs een bonus ontdekt: mijn borstomvang slonk, maar mijn cup niet. Met andere woorden: mijn voorgevel heeft niks te lijden gehad. Ook mijn taille die ik de afgelopen twee jaar zo miste dat ik haar al bijna brieven begon te schrijven, verscheen weer in volle glorie. Kennelijk heb ik nog steeds een onuitputtelijke bron van oestrogeen op mijn 42e. Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan.

Afvallen in december

De decembermaand is pure horror voor de lijnzuchtige vrouw die ‘nog maar drie kilo’ wil afvallen. Voor mij was het een begin van een plateau, waar mijn gewicht op een paar onsjes na gelijk bleef. Niks dramatisch en deels eigen schuld. Ik neem het er namelijk ook iets meer van. Pepernoten, gevuld speculaas en chocola. En tijdens de Kerstdagen heb ik ook niet op een houtje gebeten, waardoor mijn ijselijke gil tot in de verre omtrek te horen was, toen ik afgelopen dinsdag toch de weegschaal besteeg, als zijnde pure zelfkastijding. Natuurlijk was ik wat aangekomen. Maar het lag allemaal in de lijn der verwachting. Jong vet is , ook op een wat ouder lijf, gneh, meestal ook weer snel verdwenen. En het staat nog steeds in schril contrast met andere jaren, waar ik het wel eens presteerde om vijf kilo aan te komen tijdens de feestdagen. Het Bourgondische gen zit namelijk dubbel in mijn chromosomen.

weight watchers ervaring

Streefgewicht

Ondanks de moeilijke tijd vol verleidingen waar ik als Weight Watcher momenteel in verkeer, is het mij toch gelukt om in deze maand mijn streefgewicht te halen. Na een klein half jaar staat de teller op Tutje Min Tweeëntwintig Slash Drieëntwintig. GIL! En ook al wende ik met de snelheid van het licht aan mijn nieuwe oude figuur, ik ben me toch een partijtje trots! Een mooi moment om met de billen bloot te gaan en de naakte waarheid te onthullen. Qua cijfers dan. Waar ik eind juni – gloep – 95 kilo woog, weeg ik nu 72 kilo. Met kleren en lichte schoenen. Na de ochtendplas en helemaal nakend zie ik soms al een 6 als begincijfer, maar daar wil ik niet meer naar toe. Het past niet bij me en ik vind het ook niet mooi. Ik ben vrij lang, dus ik wil mijn rondingen graag houden zoals ze zijn.

Ook de metingen geven mooie resultaten: bovenbenen: – 6 cm, bovenarmen: – 6 cm, borstomvang: – 13 cm, taille: -18 (!) cm en heupen: – 15 cm. Wham bam, thank you ma’am.

ervaring met weight watchers

Stabiliseren

Dus het afvallen is nu eigenlijk klaar. Is het dan een kwestie van op je lauweren rusten? Was het maar zo. Het meest lastige begint nu pas, want afvallen is één ding, op gewicht blijven is een tweede. Het Weight Watchers programma biedt daarbij de mogelijkheid tot stabiliseren. Dat houdt in dat je na het behalen van je streefgewicht extra punten tot je beschikking krijgt. Waar ik het eerder moest doen met 30 dagpunten, wordt dit nu opgehoogd tot 36. Val ik nog steeds af, dan krijg ik er punten bij. Kom ik aan, dan gaan er weer drie punten af. En zo wordt gespeeld met het aantal punten totdat je ongeveer weet bij hoe veel punten je gelijk blijft. Die periode duurt zes weken en na zes weken stabiel blijven word je LTM, ofwel Life Time Member, met als groot voordeel gratis ondersteuning in de cursus – voor de rest van je leven, zo je wilt – mits je aan een aantal voorwaarden voldoet. Zie hier mijn volgende uitdaging, die ik met al mijn enthousiasme zal oppakken.

Bedankt!

Natuurlijk heb ik het allemaal zelf gedaan, maar steun bij het afvalproces is ontzettend belangrijk. Ik heb dit gelukkig ook mogen ervaren. Natuurlijk bedank ik Weight Watchers voor de mogelijkheid om het Feel Good-programma zo lang te hebben mogen volgen. Als ik deze samenwerking niet was aangegaan, dan weet ik heel zeker dat ik nog steeds met twintig kilo extra rondliep. Zelfkennis bezit ik namelijk genoeg. Aan mijn samenwerking met Weight Watchers is nu een einde gekomen, maar ik geloof heilig in het programma. Om mijn woorden kracht bij te zetten ben ik nu zelf lid geworden om het stabilisatieprogramma te kunnen doorlopen. En daar ga ik jullie natuurlijk ook uitgebreid mee vervelen.

ervaring met weight watchers

De leuke berichten die ik kreeg naar aanleiding van mijn afvalavontuur hebben zeker bijgedragen aan het succes. En wat was ik verbaasd en trots dat lezeressen en volgers van mijn site zich naar aanleiding van mijn ervaringen hadden aangemeld bij Weight Watchers en daarbij ook successen boekten. Applaus, dames en een enkele heer! De berichtjes en mailtjes die ik daarover kreeg maakten mijn dag.

Aan wie ik ook ontzettend veel steun heb gehad is Margo van HetisMarg, mijn WW-mattie en gelijkgestemde op zo veel andere vlakken. Elke maandag (mijn weegdag) en woensdag (haar weegdag) werden en worden er jank- en juichsessies gedeeld, waarbij we oprecht trots zijn op elkaar. In hetzelfde schuitje zitten verzustert en schept een band. Gootje, bedankt!

Het gaat heel veel op een Oscar speech lijken, maar ik wil ook mijn coach Mathilde bedanken, de rots van de cursus. Ze weet waar ze het over heeft, want zij is ook een Weight Watcher en weet waar haar cursisten tegenaan lopen. Ze is heel rustig – en dat hebben we nodig -, heel lief en weet altijd weer te stimuleren, ook als ik weer eens stond te hyperventileren op de weegschaal. Weight Watchers HQ, wees zuinig op deze coach! Overigens kan ik het bijwonen van de cursus vanuit mijn eigen ervaring echt aanraden. Het is inderdaad wat duurder dan alleen het online programma, maar je haalt er ook beduidend meer uit.

Ik ga 2017 een stuk slanker in dan ik ooit voor mogelijk had gehouden. Sterker nog: ik ga 2017 slank in. En ook al wende ik razendsnel aan mijn nieuwe ik in oude vorm, het blijft een raar idee.

Tutje.nl

19 REACTIES

  1. Woehoeee ik vind het super knap! Tutje min heel veel. Het gaat erom dat jij je goed voelt en lekker in je vel zit. Nou, dat zir wel goed denk ik zo.. dat spat namelijk van dit artikel af!
    * Femke heeft onlangs geplaatst: Happy list #15

  2. Anders dan bij jou is mijn cup maat kleiner geworden, maar de vorm is niet verandert. Ik ben beetje balen..hihi. Je hebt het echt geweldig gedaan Hennie wauw. Ik ben net zolang bezig vanaf juni en val niet veel kilo af als jij. 😉 Ronding houden dat is goed idee, te dun is ook niet alles. Met de nieuwjaar lopen met slank lichaam, 2017 kan niet meer fout gaan. 🙂

  3. Ben zelden zo trots op iemand geweest. En vind het daarbij ook zo fijn hoe wij elkaar onvoorwaardelijk kunnen steunen. In een faalweek of een goede week; het begrip is er. Ik ken niemand die mijn proces zo goed begrijpt. JIJ bedankt Hennie, en een diepe buiging pour vous.

  4. Gefeliciteerd! Een super prestatie… en ik spreek uit ervaring!
    Je ziet er prachtig uit, en nu volhouden. Maar ook dat gaat je lukken. Elke maand blijven wegen is voor mij een enorme stimulans.
    Een mooi uiteinde en een gezond, liefdevol en vooral slank 2017!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge