Tutje Min Tien | Op gewicht blijven

16

Eind vorig jaar deed ik voor het laatst verslag over mijn afvalproject Tutje Min Tien. Ik had op dat moment net mijn streefgewicht bereikt en ik zou gaan stabiliseren. Stabiliseren houdt bij Weight Watchers in: op gewicht proberen te blijven waarbij je het aantal toegestane dagelijkse punten geleidelijk verhoogt. Of het lijntje nog steeds dalende is, of dat mijn innerlijke Bourgondiër het weer heeft overgenomen ga ik je vandaag allemaal vertellen.

Feestdagen

Ja, mensen. Die feestdagen waren wel een dingetje. In de periode voordat ik mijn streefbericht bereikte liet ik de teugels af en toe wel wat vieren en tijdens de feestdagen ben ik weer ouderwets losgegaan. Het resultaat? Drie en een halve kilo. Ai. Maar God, wat was het nodig. En God, wat was het lekker. Natuurlijk baalde ik wel dat de weegschaal wat extra gewicht aangaf, maar ik had het ook bewust ingecalculeerd. En ik wist: feestdagenkilo’s zitten er snel aan, maar zijn er doorgaans ook snel weer af.

Regime

Tja. Dat was misschien wel een beetje (te) makkelijk gedacht. Als de toevoer van snaai bij de TV ’s avonds er weer in insluipt, moet je op een gegeven moment ook wel weer streng zijn, jezelf vriendelijk doch onverbiddelijk toespreken en eind januari zat ik weer in een soort van flow. De feestdagenkilo’s waren eraf en ik wilde – puur voor de leuk – graag nog twee kilo kwijt. Om iets van een buffer te hebben op die momenten dat de craving voor chocola niet meer te harden was. Dek aan het maandelijks terugkomend gebeuren, om maar wat te noemen. De Weight Watchers cursus bezoeken is – logistiek – een klein probleempje geworden, aangezien mijn werktijden daar een stokje voor steken.

Over het algemeen mag ik niet klagen. Op goede dagen houd ik me zonder problemen aan het Weight Watchers programma en heb ik wilskracht genoeg om een opkomende lekker-honger om te zetten in een bak fruit of een alternatief dat iets minder suiker bevat dan een reep chocola.

Natuurlijk gaat het ook nog wel eens faliekant mis. Zoals hier.

afvalblog
De kuiltjes, of beter gezegd: kraters, van ons Nien.

Of hier.

dieetblog
FAIL.

Het smaakt me ook allemaal zo lekker en ik ben nu eenmaal een gezellige eter. Maar ik weet wat mij te doen staat in de dagen daarna. De rem erop. En niet mekkeren.

Kleding, kleding en nog eens kleding

Door de twee jasjes die ik heb uitgedaan qua gewicht, ontstond er een gapende echo in mijn kledingkast. Waar ik voorheen losging qua make-up, verdween het zuurverdiende geld richting de planken in mijn kledingkast. Ik was een graag geziene gast bij diverse uitverkoop webshops en ik kreeg via het circuit zelfs een uitnodiging voor een sample sale. Dat was overigens niet mijn ding. Het complete Viva-forum met een op elkaar afgestemde cyclus stond in de rekken te graaien. Ik stond nog nooit zo snel weer buiten als die keer.

dieetblog

Waar ik wel een ware bondgenoot in heb gevonden is de kleding van Nikkie Plessen. Natuurlijk; veel te prijzig en bij andere merken waren veel goedkopere look-a-likes voor handen, maar het gevoel toen ik mezelf in een Jillian skirt wurmde maakte heel veel goed. Sindsdien heb ik een kleine verslaving ontwikkeld, waar ik elke dag tegen vecht.

Beweging

Door mijn forensenbestaan zit het met mijn beweging wel goed. Ik fiets dagelijks een uur, loop dagelijks een uur en daar tussenin krijg ik ook wel de nodige beweging. Ik zou eigenlijk nog iets van een sport moeten oppakken en de bedoeling is dat ik mijn hardloopschoenen binnenkort weer eens aantrek. Ik verheug me wat dat betreft ook op de zomertijd die straks – goddank – weer van kracht is.

dieetblog

Om mijn beweging te monitoren heb ik de hulp ingeroepen van een activity tracker. Vorig jaar deed ik al eens een poging met een Fitbit, maar dat bleek geen succes. Ik was mij te bewust van het aantal stappen dat ik mijzelf als doel had gesteld. Waardoor ik als een bezetene rondjes in de tuin ging lopen om toch maar aan mijn 10.000 stappen te komen. Los daarvan vind ik activity horloges ook niet mooi en vond ik de Fitbit HR Charge niet prettig zitten. Dan gooi ik liever een sport armband om mijn pols.

De laatste weken draag ik daarom een andere activity tracker, de Misfit Flash. Dit is een klein rondje dat je in een polsbandje kunt doen, maar je kunt hem ook los dragen. Dat laatste heeft mijn voorkeur.

dieetblog

Je kunt hem in principe overal aan vast klikken (broekzak, schoen) maar ik haak hem het liefst vast aan mijn BH. Niemand die het ziet en mijn polsen blijven vrij voor andere bling.

De Misfit Flash gooit al je beweging door naar de Misfit app. Deze registreert het aantal stappen, het aantal calorieën en weet ook onderscheid te maken in verschillende bewegingsgradaties: wandelen en/of hardlopen.

Optioneel is de slaapfunctie. De Misfit Flash stelt je in staat je slaapritme bij te houden. Daarvoor dien je je slaapbehoefte aan te geven. Als je de Misfit Flash ’s nachts bij je draagt kun je op deze manier kijken of je genoeg slaap krijgt. Voor mij had dit niet gehoeven, aangezien de Misfit ook eventuele nachtelijke activiteiten vrolijk door roddelt naar de app.

Al met al vind ik het een leuke activity tracker die de beweging goed bijhoudt. Hij telt wel iets minder stappen dan dat ik in werkelijkheid doe, maar het is dan ook echt een basis tracker. Leuke bijkomstigheid; je kunt er ook de lampen in huis mee bedienen en hij fungeert ook als een afstandsbediening voor selfies. Niet dat dat nu regelrechte lifehacks zijn, maar grappig is het wel. De prijs van dit dingetje is helemaal lachwekkend: € 18,95. En gewoon verkrijgbaar bij Smartphonehoesjes, een webshop in telefoon accessoires.

En nu?

Tja, de grote uitdaging is een beetje weg. Ik wilde graag 15 kilo afvallen. Het werden er 25. Voor de komende zomer heb ik mijzelf als doel gesteld om op gewicht te blijven. Ik ben onderhand al aan mijn nieuwe gewicht gewend en ik ben niet van plan om dat weer los te laten. Qua beweging wil ik het hardlopen weer gaan oppakken en ik krijg daar steeds meer zin in. A killer bikini-body zal ik niet meer krijgen, maar ik ben al tevreden met een Marilyn Monroe ripp off. Van 10 kilometer afstand. En met je ogen tot spleetjes geknepen.

Tutje.nl

(Dit artikel bevat producten die mij zijn toegezonden.)

16 REACTIES

  1. Dat van ipv kledij te hamsteren ipv make-up is bij mij ook zo herkenbaar Ik blijf gelukkig al 6 maand op min 45 KG en stiekem wil ik er nog maximaal 3 KG af krijgen, maar er mij al bij neer gelegd dat dit molijk haalbaar is en dat ik trots mag wezen dat ik op dit gewicht kan blijven. Nu mijn gezondheid het terug toe laat sport ik ook terug en geniet ik van mijn lichaam nog te zien evolueren. Ik ben heel tevreden over mijn tomtom om alles netjes bij te houden, wel een lomp ding, maar je kunt de bandjes veranderen nu ipv vrolijke kleurtjes misschirn dat hun ook gold & zilver kunnen uitbrengen. Jij bent een voorbeeld voor velen en ik kijk naar je op knappe klasse dame die je bent x

  2. Balans, dat is echt het toverwoord he. Meer calorieën verbranden dan dat er binnenkomen . Ik ben vorig jaar 20 kilo afgevallen en drie maten geslonken. Dat moment dat ik in de paskamer stond en easy peasy in maat 38 ging, vergeet ik noooooooooooooit meer. Zul jij ook wel herkend hebben. Kun je trots op zijn!!!!

  3. Ik vind het zo knap dat je 25 kilo kwijt bent! Je ziet er echt prachtig uit! Dat vasthouden van het gewicht vind ik altijd het lastigste. Zelf zou ik nog graag 5 kilo kwijt willen en ‘we’ zijn vorige week begonnen met gewoon opletten, geen toetjes/snoep/koek/chips meer eten en goed opletten en de eerste kilo is er (gelukkig) af. Ervaring leert dat die dalende lijn al snel stagneert en ik zo weer op mijn ‘oude’ (foute) gewicht zit, maar ik hou vol en we zien wel waar het schip strand. Die misfit klinkt grappig, qua prijs een heeeeel goed alternatief voor de veeeeeel duurdere activity trackers.

  4. Ontzettend knap van je, die valkuilen horen bij het leven. Het draait er toch om dat we het weer op kunnen pakken en dat heb je gedaan. Super! Komt vast helemaal goed met dat stabiliseren. Geniet van elke dag! Liefs, Josine
    * Josine heeft onlangs geplaatst: trend alert: plissé rok

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge