Treatments behandeling bij de Veluwse Bron

8

Of ik zin had om een nieuwe collectie wellness producten te testen en een behandeling te ondergaan? Ik denk dat het antwoord wel te raden valt. En zo doken we anderhalve week geleden naar beneden richting de Veluwe voor een all inclusive dagje Veluwse Bron, met een uitgebreide Treatments behandeling.

Moe!

Die uitnodiging kwam geen dag te vroeg. Wegens te weinig vakantie dit jaar was de aanloop naar het einde van het jaar eentje waarvan al snel bleek dat ik deze op mijn tandvlees en karakter zou moeten doen. Mijn energielevel staat altijd boven het maximum, maar met name oktober en november waren maanden waarin ik af en toe jankend van vermoeidheid op de bank zat. En dat, lieve lezers, is een rol die mij niet past.

Treatments

Treatments is een merk waarmee de grote Wellness resorts in Nederland werken. Alle behandelingen zijn gebaseerd op oude landen en hun native tradities en het leuke is; de producten zijn ook voor de particulier te koop. Zo kun je ook thuis (na)genieten van een dagje Spa. Treatments heeft een viertal collecties in het assortiment en op iedere collectie is een behandeling gebaseerd. Nu kan ik op elke collectie wel heel diep ingaan, maar dan zou het wel een erg lang epistel worden, dus daarom maak ik even gebruik van de kracht van de link: Mahayna, Uyuni, Shinshiro en Ceylon.

Alle vier de collecties bevatten een ruim aantal producten, met de daarbij horende typerende geuren. Mahayana is warm en bloemerig van opzet, Uyuni is wat scherper, ik vind het typische sauna- en wellness geur, Shinshiro is fris in de basis en Ceylon vind ik de meest mannelijke geurnoot hebben in de basis. Ik mocht alle collecties testen en mijn favorieten heb ik gebundeld in een review die binnenkort verschijnt.

Sauna

Maar eerst, op naar de sauna! Waarbij ik altijd even over een drempeltje heen moet. Ik weet het, ik weet het, we zijn allemaal maar mens en ik ben verre van preuts, maar ik moet mezelf toch altijd echt even moed inspreken voordat ik mijn badjas uitgooi en quasi nonchalant plaatsneem op een houten bankje. Mijn wederhelft heeft daar totaal geen moeite mee en voelt zich zowel gekleed als geheel nakend als een vis in het water, maar ik moet mezelf zoals gezegd eerst even over iets heen tillen. Dat is vijf minuten. Daarna is het klaar.

Bron: Veluwse Bron

Bij de Veluwse Bron werden we alleraardigst ontvangen en het was meteen tijd voor de lunch. Nadat we ons in één van de vele grote kleedruimten hadden omgekleed, togen we gelijk naar het restaurant voor een uitgebreide lunch. Ik had hier graag foto’s van gemaakt, maar begrijpelijkerwijs is dat in wellness resorts niet toegestaan. We moeten het dus doen met wat sfeerimpressies.

De Veluwse Bron

De Veluwse Bron bestaat uit een groot complex, waarbij buiten – rondom een groot meer – een aantal sauna’s zijn te bezoeken. Deze varieren qua grootte en temperatuur, waardoor er met veel wensen rekening kan worden gehouden. Voor onze eerste ronde kozen we voor de Pakistaanse Zoutsteenmijn, een redelijk grote sauna met een temperatuur van om en nabij 70 graden.

ervaring sauna
Bron: Veluwse Bron

Ik denk dat het door het tijdstip en de dag kwam (vrijdagmiddag), maar deze sauna zat bommetejevol. Nadat we toch een plekje konden vinden, merkte ik al snel dat deze ronde hem voor mij niet ging worden. Ik zat te opgepropt tussen de mensen en al let ik echt nergens op tijdens saunabezoekjes, ik was deze keer toch een beetje geintimideerd door een mevrouw die recht tegenover mij wel heel erg opzichtig zichzelf lag te zijn in baarhouding, waardoor ik rechtstreeks in haar hoeha keek. Mocht van mij ook wel wat minder eigenlijk. Door de drukte lukte het mij niet om te ontspannen en nadat ik na een kwartier nog geen zweetdruppel kon voelen,  besloten we dat we er eerst weer uitgingen Eenmaal buiten stond er al een flinke rij van mensen in badjassen voor de sauna te wachten, want om 15.00 uur zou er een klankschalenritueel-achtig-iets in de Pakistaanse Zoutsteenmijn plaatsvinden. Ze hadden er zin in, want ze vormden spontaan een erehaag voor ons tweetjes, alwaar wij statig gearmd onderdoor liepen. Humor was er dus wel.

Treatments behandeling

Snel afspoelen onder de douche, want het was tijd voor dat waar we eigenlijk voor kwamen, de Treatments behandeling! We mochten van tevoren onze voorkeur doorgeven en we kozen allebei voor de Uyuni behandeling. En lucky bastards die we waren, was er een behandeling van 75 minuten voor ons geboekt. Deze behandeling bestaat uit:

  • Massage van armen, nek, schouders en rug met heerlijke warme Uyuni bundeltjes
  • Boliviaanse Scrub én pakking van de rug met een verkoelende scrubmodder
  • Massage en Boliviaanse Scrub van achterzijde benen met verkoelende scrubmodder
Op de 1e verdieping van de Veluwse Bron is een luxe wachtruimte, waar je in alle rust kunt wachten totdat je wordt opgehaald voor je behandeling. Alle Treatments behandelingen zijn te boeken in tijdsbestekken van 25, 50 en 75 minuten. Ik had verwacht daar eigenlijk alleen vrouwen te treffen, maar de mannen zijn in opkomst! En gelijk hebben ze. De Veluwse Bron beschikt over duo-behandelkamers, wat ideaal is als je met partner, vriend/vriendin, moeder/zus weet ik het gelijktijdig een behandeling hebt. Door Clemens en Kim werden wij opgehaald en twee minuten later lagen we heerlijk ingestopt onder een dekentje, te wachten op wat er komen ging. We kregen eerst een inleiding over de Uyuni behandeling, waarna de behandeling begon. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van rustgevende muziek (hier in huis aangeduid als tingeltangelmuziek). Kun je lacherig over doen, maar het draagt echt bij aan de beleving. Mijn benen, rug, armen en schouders werden getrakteerd op een warme reiniging en massage, waarbij gebruik werd gemaakt van zogenaamde warme Uyuni builtjes, die bij aanbrengen echt goed warm voelden op de huid, maar daarna gelijk werden uitgesmeerd. Aangezien Clemens iets eerder met de behandeling van mijn wederhelft was begonnen, wist ik zodoende zelfs met mijn ogen dicht wat er daarna bij mij zou gebeuren.
Ik heb drie woorden voor de Uyuni behandeling van Treatments: meer dan heerlijk. Ik weet niet wat er gebeurt als je eenmaal op die tafel ligt, maar één ding is zeker: als je klaar bent denk je dat je er nog geen half uur hebt gelegen, maar er zijn toch echt 75 minuten voorbij. Alles is in volkomen staat van ontspanning, je spieren zijn los gekneed, je voelt je hageltjenieuw en vooral; je voelt je dodelijk ontspannen. Clemens & Kim, jullie zijn miracle workers!
Panoramasauna (Bron: Veluwse Bron)

Compleet loom hobbelde ik daarna gelukzalig achter mijn wederhelft aan, want het was wine-o’clock. Met een heerlijk wijntje en wat happerij zaten we de boel helemaal Zen te evaleren. We besloten daarna nog een saunarondje te doen en kozen voor de Panorama sauna, waar het op dat moment heerlijk rustig was. Overmoedig ging ik gelijk bovenin zitten en daar gebeurde wat mij bij de eerste ronde niet lukte; ik kon ontspannen. Na een plons in het zwembad voelde ik me als herboren en werd het tijd om onze overnachtingsaccomodatie op te zoeken.

Ook dit bleek erg goed geregeld en meer dan goed verzorgd. De Aze blijkt namelijk te bestaan uit een compleet verbouwde stal van een zogeheten Veluwse boerderij, waar een aantal gastenverblijven zijn gecreëerd. Elke kamer heeft uitzicht over de prachtige weidse velden en er is alle ruimte voor de broodnodige privacy. Aan alles is gedacht en ter gelegenheid van Sinterklaas wachtte deze vrolijke jongedame op ons. Heel attent!

Bron: De Aze

Aangezien het die vrijdag ontzettend mistig was, met zicht van nog geen 10 meter, maar we toch de vrijheid van eten zelf in de hand wilden hebben, eindigden we in Twello om een hapje te eten, bij het Dorpshart. Leuk ding, vriendelijke bediening en meer dan genoeg lekker eten. Zeker voor herhaling vatbaar.

Nee, ik had de glazen niet verwisseld. Ik zat écht aan de cola.

Het zal geen verrassing zijn dat het die nacht geen moeite kost om in slaap te vallen, waarna een ontbijt met verse streekproducten voor ons klaar stond.

Daarna werd het tijd om weer naar het Noorden af te reizen, waar ik ’s middags werd verwacht bij mijn volgende – best wel spannende – afspraak, waarover volgende week meer…

Wat is jouw favoriete schoonheidsbehandeling?

 

Tutje.nl

8 REACTIES

  1. Goh ,heerlijk allemaal zeg. Wat hebben wij beautybloggers het toch zwaar hè. Oei, nee, ik zou me dus ook niet prettig voelen als ik recht in andervrouws hoeha zou kijken:-( Sowieso ben ik niet echt van de sauna. Ik heb het er al snel te benauwd, zeker als hij zo vol zit. Gezichtsbehandelingen en massages echter. YES, KEEP THEM COMING!

  2. Ik ging vroeger best regelmatig naar de sauna, en ik herken het zeker. Je moet een drempel over en dan gaat alles vanzelf.
    Maar die treatments, dat is echt verwennerij! Ik denk dat ik zo ook helemaal tot rust zou komen! En die massages, die zouden echt geweldig zijn voor mijn pijnlijke ruggetje 😉

  3. Balen dat het zo druk was in de sauna, ik ga 1 febr naar de Veluwse Bron was vorige week bij Thermen Bussloo maar wij vonden het daar ook veel te massaal aan het worden dat vind ik het nadeel van die grote complexen. Ze laten vaak te veel mensen toe waardoor het niet meer ontspannen is, toch jammer.

  4. Hé, je was hier in de buurt! Twello is echt 10 minuutjes fietsen van mijn huis vandaan! Kan me voorstellen dat je daar niet aan gedacht hebt haha. Zeker niet na zoveel heerlijkheid. Wij gaan wel eens naar Thermen Bussloo, of een wat kleinere sauna verder weg, met het idee: daar ken ik vast niemand 😉 De Veluwse Bron ben ik ook wel eens geweest, heerlijk! Toevallig zat ik net vanmorgen te denken dat het hard nodig is dat ik daar weer heen ga. Helemaal met die sneeuw nu, dan is de sauna zo fijn! Lekker die warmte op je spieren 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge