Too Faced | Shadow Insurance

16

Zoals goed ondergoed een outfit kan maken of breken, ook al zijn je kleertjes nog zo mooi, zo is eyeshadowprimer onmisbaar voor een geslaagde oog make-up. Je kunt smeren wat je wilt, maar aan het eind van de rit, of eigenlijk: de dag, is eyeshadowprimer de hoop in bange dagen en één van de beste uitvindingen op cosmeticagebied ever. Hoewel ik al jaren naar tevredenheid gebruik maak van Urban Decay’s Primer Potion, kon ik de lokroep van de Shadow Insurance van Too Faced niet weerstaan. Gevalletje bucketlist.

Too Faced Shadow Insurance

Mijn allereerste eyeshadowprimer was die van de HEMA. Daarvan was ik al behoorlijk onder de indruk. Wat een verschil: creasen behoorde tot het verleden en alles bleef veel langer op zijn plek zitten. Maar aangezien ik niks meer uit het tubetje kon krijgen terwijl hij nog voor zeker twee derde gevuld was, werd deze al snel ingeruild voor de I love Stage oogschaduwbasis van Essence (prima budget basis) en daarna opgevolgd door de Primer Potion van Urban Decay. Waar ik altijd erg tevreden over was. En nog steeds ben.

Maar ja. Too Faced. Net als Urban Decay ook flink bejubeld. Dus nadat bleek dat mijn Primer Potion al snel aan vervanging toe was, bestelde ik bij Beautybay de Shadow Insurance van Too Faced, waanzinnig benieuwd of dit blauwe tubetje op kwalitatief gebied inderdaad alle eyeshadowprimers kilometers ver achter zich zou laten.

Too Faced Shadow Insurance

Dit is ‘em dan. Een schattig blauw tubetje dat nu niet gelijk de indruk wekt een ware tijger te herbergen.

Ik vrees dat ik een afwijkende mening heb over de verpakking van de producten van Too Faced. Ik loop er namelijk niet warm voor. De Shadow Insurance trek ik nog, maar met name de paletten vind ik te lief, te popperig. Ik snap dat er een grote markt voor is, en ik kan me ook echt indenken dat veel mensen paletten met hartjes leuk vinden, maar mijn hartje gaat er niet sneller van slaan. Geen idee waarom. Teveel verankerd in de nuchtere Grunnse klei misschien.

Too Faced Shadow Insurance

Maar het gaat natuurlijk om de inhoud. En dat zien we hier. Een neutrale kleur, met een iets dunnere substantie dan dat ik gewend ben. Waar de Primer Potion van Urban Decay iets dikker is en ook meer luchtig, hebben we hier te maken met een gladde basis.

Too Faced Shadow Insurance

Een gladde basis, met een neutrale kleur. Het is aan te raden om de tube voor gebruik even te schudden, want hij heeft vooral in het begin af en toe de neiging om iets waterig eruit te komen. 

Too Faced Shadow Insurance

Het resultaat is een mooi canvas om op te werken. Canvas. Eén van de woorden uit het beautyjargon waarvan ik had verwacht ze altijd te blijven uitspreken met iets van schaamte en een zenuwachtig lachje. Net als ‘stash’. Maar dit weer eens terzijde.

De Shadow Insurance laat zich makkelijk aanbrengen en even zo makkelijk verdelen met je vingers. Wachttijd is niet nodig. Eenmaal aangebracht, kun je gelijk beginnen met je oogschaduw.

Too Faced Shadow Insurance

Over de oogschaduwbasis als ondergrond valt weinig te zeggen. Ik heb geen hinder ondervonden; mijn oogschaduw liet zich er prima op aanbrengen.

Too Faced Shadow Insurance

Het meest spannend was nog wel de vraag hoe lang de Shadow Insurance mijn oogschaduw op zijn plek liet zitten. Natuurlijk best verwend door de behaalde resultaten met mijn Primer Potion in het verleden, moest Too Faced van goeden huize komen om die kwaliteit te evenaren.

Too Faced Shadow Insurance

Conclusie

Mijn conclusie is dat de Shadow Insurance daar zeker in is geslaagd. Zowel de kleur, de intensiteit van de kleur blijven bij mij de hele dag stoicijns op hun plek, niet gehinderd door drukte, stress of warmte van een werkdag. Geen ophoping in de crease, geen afnemende kleur. Wat ik in de ochtend aan oogschaduw aanbreng, wordt er laat op de avond weer afgehaald. Dat is hetzelfde resultaat als wat ik bij de Primer Potion had, maar met het verschil dat bij de Shadow Insurance de kleuren na acht uur dragen nog net even intenser zijn dan bij concurrent Primer Potion. Een piepklein, maar toch doorslaggevend verschilletje. En er kan er natuurlijk maar één de winnaar zijn. Ik ben erg blij met mijn Shadow Insurance Original. Tot nu de beste eyeshadowbase die ik gebruikte.

Too Faced Shadow Insurance

Een tube Shadow Insurance van Too Faced kost rond de € 20,– en is in een aantal edities te verkrijgen bij Sephora. Maar ook Beautybay heeft alle varianten van dit tubetje in haar assortiment, wat je toch een behoorlijk bedrag aan verzendkosten scheelt: vanaf € 20 is verzenden bij Beautybay namelijk gratis.

Maar. Mocht je in de buurt van een TK Maxx wonen, dan loont het de moeite om daar ook even te kijken. De onlangs geopende TK Maxx in Groningen (voor een verslagje doe maar even klik)heeft namelijk af en toe ook partijen Shadow Insurance voor maar € 8,99, waar je – als je geluk hebt – zo maar tegenaan kunt lopen. Ik had afgelopen donderdag die mazzel en kocht daar vier tubes met 60% korting op de originele prijs. Voorlopig kan deze dame dus weer even vooruit.

Wat is jouw favoriete oogschaduwbasis?

 

Tutje.nl

16 REACTIES

  1. Wat leuk dat het jouw ook bevalt. Dit is al jaren mijn go to oogschaduwprimer. Ik heb juist dat ik de UD Primer Potion nog ‘moet’ uitproberen. Komt er vast ook nog van.

  2. Dit is van vele een goot favoriet. Fijne review en ja ik hoor bij de groep die de verpakking zo cute vind hahah. Ik wil ook deze ook wel keer proberen. Maar ik ben nog wel even bezig om die van Dior op te maken die ik ook erg goed vind en je eventueel ook kan aanraden, mocht willen wisselen.

  3. Dit is ook by far mijn favoriete oogschaduwbasis! Als je 4 tubes hebt kan je zeker wel even vooruit haha. Ik kocht de mijne vorig jaar zomer en hij is (gelukkig) nog lang niet op en nog steeds goed!

  4. Ik heb pas voor het eerst een basis gebruikt. Ik heb nu nog die van Catrice, en werkt op zich prima als budget product, Maar het echte werk wil ik natuurlijk ook allemaal nog gaan testen. Ik denk dat deze wel op mijn ( inmiddels veel te lange ) verjaardagswensenlijstje komt! Duidelijke en heerlijke review om te lezen!

  5. Deze zou ik ook heel graag willen proberen, ik gebruik nu Urban Decay en loop daar ook niet echt warm van, deze week in de test de base uit de Styletone box. Maar DE primer heb ik nog steeds niet gevonden.

  6. 4 tubes? hahaha dat heb je de komende 10 jaar genoeg. Lekker bezig Hennie en ik deel je mening over de verpakking ik vind het op de kleur van de tube na ook niet mooi, iets te veel poespas naar mijn smaak.

  7. Hmm ik ben toch wel erg benieuwd geworden naar dit product. Ik moet ook maar eens langs een tkmaxx gaan, ben ik nog nooit geweest. Shame on me 😉

  8. Ik vind Too Faced producten er altijd zo mooi uit zien! Alleen daarom zou ik het al willen proberen hihi. Ook goed om te lezen dat hij echt werkt. Ik heb nu al zo vaak over TK Maxx gelezen dat ik bijna geobsedeerd raak er naar toe te gaan. Gelukkig ben ik vaak in Groningen. De volgende keer ren ik er naartoe!

  9. Zo gaaf dat Too Faced gewoon bij TK Maxx verkrijgbaar was (voor een spot prijsje). Ik heb zelf tijdje geleden eentje besteld via Sephora, maar als ik eerlijk ben vind ik mijn Catrice oogschaduwbasis fijner x

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge