Botox en fillers | Tips voor een geslaagde behandeling

9

Naar aanleiding van mijn artikel over mijn fillerbehandeling kreeg ik van verschillende kanten vragen naar tips voor een geslaagde botox- en/of fillerbehandeling. Hoe vind je je weg in het uitgebreide aanbod van behandelingen, wat gaf voor mij de doorslag en wat zou ik achteraf anders doen? Ik ga er in het artikel van vandaag wat dieper op in.

tips voor een geslaagde botox behandeling

Weet je, ieder heeft zijn eigen beweegredenen om al dan niet te kiezen voor botox en/of fillers. Dat is een proces dat langzaam groeit. Ik ben nooit een felle tegenstander van De Naald geweest, maar het is wel belangrijk om te weten hoe het werkt en wat het doet. Daarnaast is het ook goed om op de hoogte te zijn van de risico’s die een behandeling met zich mee kan brengen. Niet de leukste dingen om te horen, maar daarom wel even goed om te vermelden.

Doe het voor jezelf, niet voor een ander

Dit klinkt zo makkelijk, hè. Doe het voor jezelf. Maar het is een waarheid als een koe. Als je een behandeling overweegt, laat dat dan de belangrijkste reden zijn. Doe mij en vooral jezelf een lol en laat je niks aanpraten. Als jij je ergens mateloos aan stoort, laat dat dan een reden zijn. Maar laat een ander dat niet voor je bepalen. Beloofd? Oké. Fijn.

Het omgekeerde komt gelukkig ook voor. Zo stoorde ik mij al járen aan de lijnen in mijn voorhoofd. Ik heb ze al van kinds af aan, zij het toen uiteraard wat minder diep, maar ze zijn er altijd geweest. Op een gegeven moment ging ik me er steeds meer aan storen, maar als ik dat tegen iemand vertelde, was het antwoord steevast: “Huh? Dat was me nog niet eens opgevallen”, vaak gevolgd door een: “Maar nu je het zegt…” Haha! Wel eerlijk. Wat ik maar zeggen wil: waar jij je aan stoort, is heel vaak iets waar een ander niet eens op let.

Ga niet over één nacht ijs

Ook weer zo’n dooddoener, maar toch zit hier ook een diepe kern van waarheid in. Als je, net als ik, nogal van het impulsieve bent, is een afspraak met een kliniek binnen tien tellen gemaakt. Op zich helemaal niks mis mee, maar zorg er dan wel voor dat je je goed laat voorlichten. Een vakkundig arts zal alles met je bespreken, je niks aanpraten en alle tijd nemen voor vragen die je hebt. Mocht je na een intakegesprek niet overtuigd zijn of je wilt er nog even over nadenken, dan moet dat ALTIJD kunnen. Een goede huidkliniek zal daar alle begrip voor hebben en/of het zelfs aanmoedigen.

tips voor een geslaagde filler behandeling

Kies je voor fillers en is het resultaat niet naar wens, dan bestaat er de mogelijkheid om de werking weer ongedaan te maken. Voor Botox geldt dat niet. Als het erin zit, dan zit het erin en dat is zeer beroerd als er bijvoorbeeld te laag wordt geprikt in je voorhoofd. Ik heb een paar jaar geleden drie maanden er zeer treurig bij gelopen door afgezakte wenkbrauwen, aangezien de cosmetisch arts iets te enthousiast was bezig geweest. Er restte mij niets anders dan de periode uitzingen en dan wil je niet weten hoe godsgruwelijk lang drie maanden kunnen duren.

Botox: goedkoop is soms duurkoop

Goed, je hebt besloten dat je een behandeling wilt ondergaan, maar je wilt er liever niet al teveel voor betalen. Snap ik he-le-maal. Maar toch zit daar wel een addertje onder het gras. Het lijkt allemaal heel erg mooi, de advertenties waarin men botox voor € 75,– per zone aanbiedt en ik wil niemand aanvallen, maar het is wel een reden om eens even goed na te denken over wat dat nu exact inhoudt.

Botox voor een hele lage prijs kan duiden op een mindere hoeveelheid. Ik zeg: kan. En dan denk je voor een dubbeltje op de eerste rang te zitten, maar dan kom je mooi bedrogen uit als het effect binnen anderhalve maand weer weg is. Nogmaals; niet gezegd dat dit gaat gebeuren, maar een gewaarschuwd mens telt nog altijd voor twee.

tips voor een geslaagde botox behandeling

Bereid je voor

Met het Internet dagelijks voor handen is de informatievoorziening zeer divers. Maak daar gebruik van en lees jezelf in. Het wereldwijde web heeft tal van vergelijkingswebsites en ook daar is het soms lastig het kaf van het koren te onderscheiden. Bezoek platforms die speciaal voor dit onderwerp in het leven zijn geroepen. Ze zijn er voor, dus maak daar gebruik van.

Deskundigheid

Bij de keuze voor een kliniek is het van belang dat je kiest voor een professionele cosmetische kliniek, die een welke behandeling dan ook zorgvuldig uitvoert. Deze klinieken kun je herkennen aan hun keurmerk bijvoorbeeld de NVCG. Deze vereniging borgt de kwaliteit van behandelingen die zijn uitgevoerd door hun aangesloten leden. Daarnaast heeft de NVCG een klachtencommissie, waarbij onverhoopte complicaties altijd worden geregistreerd.

Overweeg jij een behandeling met injectables of is het voor jou een hele dikke NO?

Tutje.nl

(Dit artikel bevat gesponsorde content.)

 

9 REACTIES

 1. Goed artikel. Klopt vaak wel inderdaad, soms is de prijs voor botox zo laag dat het te mooi is om waar te zijn. En dan spuiten ze te weinig cc waardoor het effect in no time weer verdwenen is.
  Ik durf botox in mijn fronsrimpel en voorhoofd niet snel meer aan… 2 keer heb ik hetzelfde hangende ooglid gehad. Ik was gisteren een foto aan het zoeken en kwam dat rare oog weer tig keer tegen, hahaha.
  Ik zou het liefst fillers willen, want het volume in mijn gezicht neemt af. De kilo’s vliegen naar mijn buik, maar mijn toet ziet er zo “ïngevallen” uit. Dat lekkere ronde is weg en dat maakt gewoon ouder. Een draadjeslift (ik moet altijd dan aan draadjesvlees denken, haha) zou echt wat voor mij zijn. Die kaaklijn, hè.
  Ik keek gisteren naar een docu over Queen en natuurlijk de top 2000 en ow… wat zijn al die artiesten oud geworden. (natuurlijk helemaal top dat ze er nog zijn/ leven) Maar ook soms wel confronterend dat “wij”niet allemaal meer piep zijn. 😉

  • De hangende ogen had ik bij mijn eerste keer ook en ik heb toen jarenlang tegen iedereen geroepen: NOOIT WEER! Maar nu weet ik dat het een kwestie van goed prikken is en zeker niet te laag. Ik heb daardoor wel een rimpel die dwars door mijn wenkbrauw heen gaat maar dat neem ik dan maar voor lief. Een filler kan ‘em wegnemen, maar dat wordt weer een duur geintje en ik weet niet of het resultaat fantastisch wordt, dus daar zit nog even wat twijfel. En ja, wat zijn er al veel artiesten overleden eigenlijk. Bizar. We moeten maar heel zuinig zijn op Madonna…

 2. Ik neig al meer naar een beetje botox, vooral toen ik begreep dat je met het verminderen van een fronsrimpel (ik kijk continu boos ) ook je voorhoofd erbij kan liften. Dat zou geweldig kunnen zijn om mijn oogleden net even mee te laten nemen. Misschien toch eens een afspraak maken. Al was het alleen maar om te horen of dat inderdaad kan.
  En jij? Bevalt het nog steeds, en blijf je het doen?

  • Laat je het weten, Wendy? Ben altijd zeer benieuwd naar jouw bevindingen. Met betrekking tot je vraag: het bevalt mij nog steeds en ik laat het ook bijwerken. Ik heb volgende week weer een afspraak. Dat is dan gelijk het ‘nadeel’, want als het eenmaal bevalt, wil je het verval ook niet meer terugzien. Maar daar zijn de touch-ups voor.

 3. Dag Hennie,

  Ik wou eigenlijk al reageren nav je eerste artikel over het gebruik van botox want ook ik ben absoluut geen tegenstander van cosmetische behandelingen, Het is mijn interpretatie van gracieus oud worden. Want hoe mooi de reclameclaims en de prijskaartjes ook zijn, de enige die er beter van worden zijn de fabrikanten van al deze niet werkende crèmes en serums. Dan is het mijns inziens uiteindelijk toch goedkoper om te investeren in iets wat echt werkt en waardoor je er echt mooier, jonger of net iets frisser als een betere versie van jezelf uitziet.

  Na goed te hebben nagedacht en online onderzocht te hebben welke klinieken positieve beoordelingen hebben heb ik dit jaar inmiddels twee botox behandelingen tegen migraine ondergaan. Voordeel van deze behandeling is dat het “kreukeltje” in mijn voorhoofd en de twee breuklijntjes tussen mijn wenkbrauwen verdwenen zijn. Maar het meest blij ben ik nog met het feit dat door de botox mijn wenkbrauwen iets hoger zijn komen te staan waardoor mijn blik en oogopslag opener zijn geworden en dit doet je ook een stukje jonger lijken. Ik ben trouwens 45 jaar oud.

  Helaas ben ik melkflessen wit qua huidskleur en ondanks dat ik mij bijna altijd met factor 50 insmeer had ik een paar pigmentvlekjes in mijn gezicht gekregen. Natuurlijk midden in mijn gezicht zodat je er niet omheen kon. Als ik in de spiegel keek was het eerste wat ik zag die rot vlekken… En wegwerken was geen optie meer, ik moest gaan plamuren en het zag er niet meer uit. Dus toen maar hulp gezocht bij een huidspecialiste en zij heeft ze allemaal weg gelaserd. Want helaas, pigmentvlekken zijn niet weg te smeren en wondermiddeltjes bestaan niet, en ik heb letterlijk alles geprobeerd en het enige wat verdween was mijn geld. Na vier behandelingen zijn mijn pigmentvlekken weg en mijn gezicht ziet er egaal en rustig uit . Als ik nu in de spiegel kijk zie ik mijn gezicht weer ipv een paar storende vlekjes!

  Ik ben dan ook heel erg tevreden en blij met het behaalde resultaat van mijn botox- en de laserbehandelingen . Mocht je echt iets structureels aan huidverbetering willen doen is het echt het proberen waard. En nee, je ziet er niet meteen als een barbiepop uit. Tot nu toe heeft nog niemand tegen mij een opmerking gemaakt over mijn voorhoofd of gevraagd of ik met botox ben behandeld. Alles moet je met beleid gebruiken en zoek een arts die ook deze ideologie aanhangt, overdaad schaad en resulteert in het tegenovergestelde van wat je eigenlijk wou bereiken.

  Alvast de beste wensen voor 2018 en groetjes,

  Alice

  • Hoi Alice, dank voor je uitgebreide reactie! Fijn dat jij de subtiliteit van een prikje her en der ook hebt gevonden. De kunst is om er gewoon open in te zijn en er geen geheim van te maken. Ik merk dat ik eerder mee scherm dan dat ik er geheimzinnig over doe en ik merk ook dat de openheid ook terugkomt als ik het tegen iemand zeg. Vorige maand was ik een dagje in Amsterdam voor mijn blog en zat ik bij mijn tweede afspraak binnen tien minuten na kennismaking met een PR-dame al ervaringen uit te wisselen. Ik vind het echt geen schande, eerder een nuttige aanvulling. Voor de rest moeten we het zelf doen, haha!

   Hoop dat je herhaalbehandelingen net zo naar tevredenheid zullen zijn als de eerste keer en zou het leuk vinden als je me een beetje op de hoogte houdt.

   Fijne jaarwisseling!

   Groet Hennie

 4. Goed artikel vriendin! (Beetje laat, maar heb hem dan toch eindelijk gelezen. You know me.) Ik snap je keuze helemaal. Zo heb ik ook zo’n frons en laaghangende wenkbrauw die me enorm irriteren. Ik zeg zeker niet nooit nooit, ik zie hier zeker de voordelen van in. Ik ben altijd een enorme voorstander geweest van ‘als je iets aan jezelf kan veranderen en je wordt er gelukkig van, do it’. Want je eigen geluk, daar gaat het uiteindelijk om. Dat platform kende ik nog niet, ik ga hem zeker onthouden voor m’n 30ste verjaardag 😉

 5. Het gaat er inderdaad om dat je je goed inleest en opzoek gaat naar een professionele kliniek. Ik wist zelf bijvoorbeeld nooit eerder van NVCG af en dat is wel zo handig. Ik ben namelijk een keer via via bij iemand ‘thuis’ geweest (zo’n beautysalon aan huis), maar daar werd inderdaad ook te laag geprikt en ik kan inderdaad beamen dat 3 maanden dan wel heel lang kunnen duren ja! Ik ben hier natuurlijk noooit meer nar toe gegaan, maar was wel enthousiast over de ‘werking’ van botox dus ik wilde het sowieso nog een keer proberen. Met wat Googlen hier en daar kwam ik de naam Van goyen (www.ecjanvangoyen.nl) best wel vaak op blogs en forums tegen dus daar op consult geweest en uiteindelijk een veel betere botox gedaan (frons, kraaienpootjes) zonder hangende ogen en droevige blik dus top (y)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge