The Body Shop | Kerstcollectie 2017 | Play For Peace

14

Scoorde The Body Shop al hoog met hun Seasonal Body Butters van vorige maand, er kan nog altijd meer bij. Vandaag heb ik een paar prachtige vervolgproducten uit de Kerstcollectie 2017 van The Body Shop klaar staan om een finishing touch te geven. Met #PlayForPeace steun je er gelijk een goed doel mee, want een gezellige decembermaand is helaas niet voor iedereen weggelegd.

The Body Shop review Play for Peace

Play For Peace

The Body Shop pakt het dit jaar goed aan. Zo is zij dit jaar een samenwerkingsverband aangegaan met International Alert om jonge, in het bijzonder Syrische vluchtelingen te kunnen helpen zich weer een beetje kind te voelen. Bij aanschaf van een product uit de seizoenscollectie van The Body Shop help je het Play For Peace project te financieren, zodat jonge vluchtelingen een veilige plek kunnen krijgen om te spelen – belangrijker nog – te herstellen.

The Body Shop Matte Lip Collection

Ik ontving een aantal producten uit deze collectie, waaronder de Seasonal Body Butters en werd onlangs verblijd met nog een pakket en we trappen af met de Limited Edition Cadeau House of Holland X Matte Lip Collection (€ 18,00).

The Body Shop review Play for Peace

Dit zijn de verpakkingen waarvan ik denk: “Ook al is het niks, wat ziet het er verdomd leuk uit!” Dat het niks zou zijn leek mij overigens onwaarschijnlijk, want mijn ervaring met lipproducten van The Body Shop is alleen maar goed. Ik heb een aantal lipsticks van The Body Shop in gebruik die ik er nog steeds vaak bij pak (review).

The Body Shop review Play for Peace

Het ubercute blik bevat drie matte liptinten, te weten: Windsor Rose (oooh!), Mauritius Dahlia (prachtig) en Nairobi Camellia. Namen waarvoor je wel een rondje om de wereld kan vliegen.

The Body Shop review Play for Peace

Windsor Rose is prachtig en zeer draagbaar. Dit is typisch een go-to kleur als je het even niet meer weet en toch wat wil dragen. Ik grijp op werkdagen meestal naar nude tinten en dat doe ik ook bij een wat meer aanwezige ooglook. Eigenlijk grijp ik dus altijd naar nude tinten. Rood doe ik meestal op feestjes en speciale gelegenheden en daar komt Mauritius Dahlia om de hoek kijken en hoe! Dit is een prachtige dieprode tint, waar ik op slag blij van kan worden. Nairobi Camellia gaat een stuk meer naar de roze kant, maar doet dit wel heel chic door een soort van dof-roze te blijven. Met roze heb je al snel de neiging om door te slaan naar de fuchsia kant, maar deze tint blijft mooi en redelijk ingetogen.

Ondanks dat het alle drie matte producten zijn, blijft het product beweeglijk op mijn lippen zitten en daar had ik al stiekem een beetje op gehoopt. Het gevreesde uitdrogende gevoel blijft gelukkig achterwege.

Sparkling Body Shimmer Puff

Van mat naar glanzend, want we moeten natuurlijk wel een beetje kunnen shinen. En hoe kunnen we dat beter doen dan met Sparkling Powder in samenwerking met House of Holland (€ 17,00 10 gram).

The Body Shop review Play for Peace

Dit shimmerpoedertje is uitermate geschikt om schouders (heb ik) en decoletté (heb ik ook) mee te accentueren. De luxe puff dient om het poeder mee aan te brengen. Een beetje deppen her en der en je hebt al snel de gewenste look.

The Body Shop review Play for Peace

Shimmer Mist Frosted Plum

Als een glanspoedertje alleen niet genoeg is, dan is er nog een uitstapje mogelijk naar de Shimmer Mist. The Body Shop heeft het heel handig en sluw aangepakt om publiekslieveling Frosted Plum niet alleen in een body butter te gooien, maar om deze geur ook terug te laten komen in een Shimmer Mist (€ 19,00).

The Body Shop review Play for Peace

Op deze manier kan de werking en geur van de body butter worden versterkt om er na gebruik wat Shimmer Mist op te spuiten.

The Body Shop review Play for Peace

De paarse substantie zit vol met zilverkleurige en blauwe shimmer. Mocht je niet van shimmer houden op je huid, dan heb je hier nog altijd een aardige snowglobe aan, want ik ondervind er veel aardigheid in om dit flesje steeds maar weer te schudden en naar de bewegende deeltjes te kijken. Ieder zijn hobby.

The Body Shop review Play for Peace

Bath Bombs

Badderen is altijd al zeer aangenaam, maar door de Bath Bombs van The Body Shop krijgt het poedeluurtje een extra upgrade.

The Body Shop review Play for Peace

De Bath Bombs (€ 2,–) ruiken stuk voor stuk erg lekker. Vooral Green Tea heeft een heerlijke warme geur. Nu heb ik helaas geen bad, maar ik kan ze ook heel decadent in een voetenbadje gooien of aan een collega geven, die er volgens mij al met smart op zit te wachten.

Conclusie

Met het Play for Peace heeft The Body Shop een mooi initiatief neergezet, wat a. jonge vluchtelingen hopelijk in staat stelt een beter leven te kunnen krijgen en b. een extra impuls kan zijn om tot aankoop van één van deze toch wel mooie producten over te gaan. De Frosted Plum Shimmer Mist en de Matte Lip Collection zijn voor mij de grote favorieten in dit Limited Edition feestje, dat vanaf eind november in de winkels ligt.

Meer informatie kun je vinden en krijgen in de filialen van The Body Shop en uiteraard ook in de webwinkel.

Heb jij ook een The Body Shop favoriet?

Tutje.nl

(Dit artikel bevat producten die mij zijn toegezonden.)

 

14 REACTIES

 1. Ik word altijd akelig vrolijk van producten van The Body Shop! Al die lekkere kleurtjes, een beetje sixties gevoel krijg ik ervan. Love & Peace 🙂
  Die lipsticks vind ik echt een uitkomst voor deze lipstick eater, en ik heb zelfs nog de shimmer mist van vorig jaar. Dan ruik je gewoon de kerst, echt heel lekker!

 2. Body Shop met hun heerlijke geuren, smeersels en fijne make-up.
  Fair Trade én Cruelty Free —> daar word ik heel blij van!
  Mijn faves? Red Musk parfumolie, Hemp Rescue Balm en Lip & Cheek Stain.
  Rondje verwennerij als ik de shop induik ❤️

 3. Ah nee, ben toevallig vandaag nog snel langs the body shop gelopen. Ben zelf nog helemaal niet in de kerststemming dus was helemaal vergeten dat dan altijd de leuke collecties en LE uitkomen. Binnenkort nog even langswippen dus.

  Ook complimenten voor je foto’s, echt heel mooi!

 4. Mogen het er ook een paar zijn? De butters in Frosted plum en frosted berries en de matte lip liquid in Mauritius Dahlia. Maar sowieso word ik altijd alleen al van die kleurrijke verpakkingen van The body shop direct blij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge