The Body Shop | 100% Cruelty-free Vegetarian Brushes

15

Oké, het leven van een (beauty)blogger gaat niet altijd over rozen. Zo lopen wij regelmatig in de Jumbo voor de weekboodschappen, alwaar we erachter komen dat onze arm nog volgeswatched zit met oogschaduw, lipstick, blush en wat dies meer zij. En hou op schei uit over de productfotografie als we weer eens noodgedwongen zitten te wachten op een beetje redelijk daglicht. Ik bedoel; hallo mensen, ook wij maken offers. Maar al dat leed is gelijk weer vergeten bij een positief resultaat na het testen van het zoveelste beautyproduct. En helemaal in het bijzonder toen ik zag dat de 100% Cruelty-Free Vegetarian Brushes van The Body Shop thuis op mij lagen te wachten.

review The Body Shop Vegetarian Brushes

The Body Shop

Is het raar dat ik pas na bijna twee jaar blog over The Body Shop? Ja. Nee. Misschien. Natuurlijk ken ik The Body Shop, maar met zoveel merken te ontdekken was het er simpelweg nog niet van gekomen. Kortom: ik zag tussen de bomen The Body Shop niet meer. Ik kreeg vorig jaar een body butter cadeau bij de reiniger die ik in Groningen bij TBS kocht, maar ik was beide producten eigenlijk alweer een beetje vergeten. Wie de inhoud van mijn skincare kast kent, zal daar gelijk begrip voor opbrengen. Aangezien ik de laatste tijd steeds vaker vragen krijg over ‘Wat Tutje nou van The Body Shop vindt’, lijken mij de nieuwste make-upkwasten een prettig startschot voor mijn allereerste blog over The Body Shop. Let’s do this!

review The Body Shop Vegetarian Brushes

The Body Shop 100% Cruelty-free Vegetarian Brushes

Een hele mond vol, maar wel voor heel wat moois! The Body Shop heeft zich bij het vervaardigen van de make-up kwasten laten leiden door het credo “Play it clean, wear it bold”, een slagzin waar velen van ons wel wat mee kunnen. De nieuwe kwasten van The Body Shop bevatten uiteraard synthetische haren, want: 100% cruelty-free en daarnaast zijn de houten (met houtskool omhulde) kwasten duurzaam geproduceerd. En dat is toch een prettig idee, als je je blush op je wangen knalt.

review The Body Shop Vegetarian Brushes

The Body Shop levert geen half werk met deze nieuwe kwastenlijn: het zijn er maar liefst negen in totaal. Ik laat ze hieronder alle negen zien. Ik vind de kwasten waanzinnig mooi en ontzettend luxe om te zien. Het donkere hout straalt in combinatie met de grijze haren een zekere decadentie uit. Een soort van Richard Gere onder de kwasten, zeg maar. Prachtig. Daarbij zijn alle kwasten echt super mega, maar dan ook echt supersupersuper-mega zacht. Geen woord overdreven. Hier kan het meest zachte en fluffy paaskuikentje ever het niet van winnen.

review The Body Shop Vegetarian Brushes

We beginnen met de ogen. In deze nieuwe set kwasten zijn er drie kwasten toegespitst op het gebruik van oogschaduw. De Eyeshadow Crease Brush (€ 11,–) bijt het spits af en naar deze kwast was ik gelijk al erg benieuwd. Ik ben namelijk erg van de crease kleuren en gebruik daar altijd een blending kwast voor, waarmee ik het gelijk kan blenden. Werkt prima, maar ik was wel erg nieuwsgierig naar het meer preciezere werk. Daar leent de Eyeshadow Crease Brush zich perfect voor. Hij is iets steviger dan ik gewend ben, maar werkt wel degelijk precies. Oogschaduw wordt goed door deze kwast opgenomen en door de afgeronde top past hij precies in de crease.

eview The Body Shop Vegetarian Brushes

De Eyeshadow Smudging Brush (€ 10,–) is er eentje van het kaliber dat ik nog niet had. Ik heb echt de wereld aan kwasten en op een enkel plat kwastje van de HEMA of eBay na had ik niet echt een hele duidelijke smudge brush. De MAC 239 stond wel op mijn wishlist, maar die kan ik afvinken, want de Eyeshadow Smudging Brush doet namelijk àlles. Smudgen natuurlijk, maar waar hij een ster in is, is het aanbrengen van oogschaduw op het bewegend ooglid. Hij dept het er mooi op en werkt precies. Een regelrechte voltreffer van The Body Shop en een kwast die ik nu al niet meer wil missen.

review The Body Shop Vegetarian Brushes

Next stop: de Eyeshadow Blending Brush (€ 11,–). Blending brushes kun je niet genoeg in je stash hebben. Ik heb er een paar gehad en ondanks dat ik weinig op heb met het overgehypte MAC dat mij nog steeds versteld moet laten staan, vind ik hun 217 kwast wel een regelrechte titaan. Des te blijer was ik om te merken dat The Body Shop ook een blending brush in haar nieuwe collectie heeft gestopt. Mocht ik de 217 kwast van MAC al zacht vinden, The Body Shop wint het ruim met de ongeëvenaarde zachtheid van de blending brush. De haartjes zijn zó zacht, dat je ze amper op je huid voelt. In a good way, bedoel ik dan. De kwast blendt goed en heel snel. Dit is een héle fijne kwast en een regelrechte favoriet. Dat ik deze kwast per ongeluk dubbel in mijn pakket heb gekregen vind ik dan ook echt geen straf, maar eerder een gevalletje karma.

Op naar een ander deel van het gezicht. We gaan contouren en blushen. Yay! Daarvoor hebben we de Contouring Brush (€ 16,–). Deze zwaargewicht – hij voelt echt heel lekker massief aan – is bedoeld om mee te contouren, waarbij de platte zijde zo is gemaakt dat hij goed in de holte van de wangen past. De kwast is zacht en stevig tegelijk en werkt prima met zowel poeder- als crème producten. Ik contour niet meer zo heel erg vaak (afvallen brengt een onvrijwillig proces van tekenen met zich mee, hmm… toch maar een keer een filler?), maar als ik het doe, dan zal ik deze kwast erbij pakken. Hij klaart de klus snel en zoals het moet.

review The Body Shop Vegetarian Brushes

Van de Slanter Blusher Brush (€ 14,–) heb ik jaren geleden al eens een budget versie gehad van de HEMA. Ik merkte toen al dat ik de vorm van de kwast erg handig vond en dat deze vorm absoluut mijn voorkeur heeft bij het aanbrengen van blush. Ik was dan ook zeer blij eenzelfde soort kwast in de nieuwe kwastenset van The Body Shop aan te treffen.

review The Body Shop Vegetarian Brushes

De vorm van de kwast maakt het echt appeltje-eitje om nagenoeg blindelings blush aan te brengen op de appeltjes van je wangen en ook deze kwast is weer een Nirvana van Zachtheid, grenzend aan perfectie. Ik kan nu al zeggen dat ik deze kwast er dagelijks bij zal pakken.

review The Body Shop Vegetarian Brushes

Ah, een Fan Brush! In mijn pré blog periode zag ik het nut nooit zo in van fan brushes – of make-up kwasten in het algemeen – maar die mening heb ik al lang en breed bij moeten stellen. Deze Fan Brush (€ 13,–) is ideaal om highlighter en blush subtiel mee op te brengen, als je met een ultra gepigmenteerd product zit.

review The Body Shop Vegetarian Brushes

Daarnaast is deze kwast ook de BFF van de oudere meisjes; highlighter trekt iets minder in de lijntjes, wat altijd zo pijnlijk en akelig goed te zien is in het volle zonlicht als je he-le-maal bent losgegaan.

Door naar de volgende kwast. Wat zijn het er veel hè? Ik vind het een heerlijke The Body Shop-erlebnis. De Pointed Highlighter Brush (€ 14,–) is er weer eentje van het massieve soort en ook deze kwast is weer onmogelijk (+) zacht. Dit is echt zo’n kwast waarmee je uren over je hand kunt gaan.

review The Body Shop Vegetarian Brushes

De kwast is bedoeld voor het betere strobingwerk en highlighter, die zich door de iets spits naar boven lopende top goed laat aanbrengen op jukbeenderen, neus en kin. Wat ik heb ontdekt is dat deze kwast a match made in heaven vormt met mijn Shimmer Brick van Bobbi Brown, voor mij toch wel De Highlighter Van de Eeuw. Deze kwast behoort dan ook tot de top 5 van mijn favorieten van deze kwastenset.

De Eyeliner Brush (€ 10,–) is een kwast waarvan ik vind dat elk merk deze in haar assortiment zou moeten opnemen. Hij is klein, maar van ontzettend grote waarde! Vloeibare- of geleyeliner kan nog zo goed zijn, zonder goede kwast ben je niks. Ik gebruik al jaren de eyelinerkwast (met dat heeeeele kleine puntje) van Real Techniques en tot mijn grote vreugde zag ik dat The Body Shop deze nu ook heeft. Praise the Lord!

review The Body Shop Vegetarian Brushes

Deze kwast is zacht maar toch stevig genoeg om een strakke lijn mee te zetten, variërend van dun tot wat dikker. Hoe klein hij ook is, voor mij is dit een onmisbare kwast. Een musthave voor iedere gel-eyeliner gebruikster. Hij had van mij ietsjes steviger mogen zijn, maar dat is een kwestie van wennen.

We zijn aangekomen bij de laatste kwast. Het feestje is bijna afgelopen, maar we sluiten goed af met de Buffing Brush (€ 16,–). Bijna iedere make-up liefhebber kent het wel, met een buffer brush kun je foundation goed en natuurlijk aanbrengen door middel van het maken van ronddraaiende bewegingen. Dit voorkomt het cakey plamuur effect.

review The Body Shop Vegetarian Brushes

De Buffing Brush is wederom zacht maar toch stevig en hij brengt foundation inderdaad erg mooi aan. Klein – azijnpisserig -puntje: van mij had hij iets groter mogen zijn, dat had iets meer tijd bespaard. Maar los daarvan: fijne kwast, die doet wat hij belooft.

Conclusie

Wat een ontzettend fijne set kwasten heeft The Body Shop met de 100% Cruelty-Free Vegetarian Brushes neergezet. Het zijn stuk voor stuk fijne kwasten, die er allemaal ook nog eens to-die-for uitzien. Het uiterlijk is geheel in lijn met de uitstraling van The Body Shop en ze zijn – voor een goede kwast – redelijk prijsvriendelijk. Ik heb ze nog niet gewassen, maar wel aan een kleine ‘trektest’ onderworpen, waar alle kwasten glansrijk doorheen rolden.

review The Body Shop Vegetarian Brushes

Wat ik alleen nog een beetje mis in de set is een poederkwast. Dat had de kwastenset volmaakt compleet gemaakt. Voor beginnende make-up’ers was het misschien handig geweest als er namen op de kwasten hadden gestaan, maar dat is alleen maar mijn bescheiden mening. Het ervaren oog ziet negen van de tien keer gelijk waar de kwast voor dient. Mijn favorieten van deze set zijn de Slanter Blusher Brush, de Blending Brush, de Eyeshadow Smudging Brush en de Eyeliner Brush, kwasten die ik vanaf nu héél dicht bij me houd!

review The Body Shop Vegetarian Brushes

De 100% Cruelty-Free Vegetarian Brushes zijn vanaf deze maand te koop bij The Body Shop, zowel in de fysieke winkels als in haar online webshop.

Wat vind jij van de nieuwe kwasten van The Body Shop?

Tutje.nl

(Dit artikel bevat producten die mij zijn toegezonden, zie hiervoor mijn disclaimer.)

 

15 REACTIES

  1. Wat zien ze er fijn uit! Ik mis toch altijd middenmoot (qua budget) kwasten die ik gewoon fysiek in de winkel kan kopen, ipv online. Fijn dat dat gat nu gevuld is! Niet dat ik momenteel kwasten nodig heb, want ik heb net een gigantische bestelling gedaan bij Zoeva, haha. Maar ik hou ze in het achterhoofd!
    * Elisa heeft onlangs geplaatst: An Ode to the Oskia Renaissance Cleansing Gel

  2. Ik ben echt onder de indruk van deze nieuwe kwasten. Ik zou er graag een paar willen toevoegen aan mijn collectie. Ik vind het fijn dat ik deze gewoon in de winkel eerst kan bekijken. De meeste goede kwasten kan ik alleen online kopen of deze zitten in een hermetisch afgesloten verpakking. Thnx Real techniques. Waardoor het lastig in te schatten is of de kwasten echt wel zo goed zijn.
    * Linda heeft onlangs geplaatst: *WIN*

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge