Nieuwe enkellaarsjes van Tamaris

12

Kleren maken de man. En schoenen maken de vrouw. Althans, dat laatste geldt wel heel erg voor mij. Schoenen, en dan met name nieuwe, maken een blijmakend stofje aan in mijn hersenen. Mijn laatste aanwinsten misten hun doel zeker niet en daarom laat ik graag mijn nieuwe enkellaarsjes van Tamaris aan je zien.

Hakken

Ik ben een hakkenvrouw. Altijd al geweest. Ik vermoed dat ik al vanaf mijn 15e op hakken loop, tot groot verdriet van mijn moeder, die mij als klein meisje het liefst op stevige afschuwelijke stappers liet lopen, met daarbij dito zolen, ‘want dat is beter voor je voetjes, want lieverd, je moet nog héééél lang met je voetjes doen!’ Ja, hier spreekt wel een klein traumaatje. Anyhow, vanaf mijn 15e ging ik los op hakken en dat is eigenlijk nooit meer anders geweest. Het is zelfs zo erg dat, als ik platte schoenen droeg, ik last kreeg van mijn kuitspieren, aangezien deze waren verkort door de lift die mijn voeten kregen door mijn hakken. No kidding. Afgelopen zomer heb ik daarom ook een aantal weken op sneakers gelopen omdat ik voorgaand feit toch wel een tikje zorgelijk vond. Maar het leed is weer geleden en ik wentel me weer helemaal in mijn geliefde hakken.

Enkellaarsjes

Met de herfst nu echt in het land en Koning Winter op komst, stond er op mijn wensenlijstje een nieuw paar enkellaarsjes. Enkellaarsjes zijn altijd al geliefde items in mijn kast geweest. Ze zijn met heel veel dameskleding te combineren en slaan de plank nooit mis onder een goede broek. En voor mij mag een hak daar niet bij ontbreken. Ik heb een kast vol prachtige hakken, maar daar zitten ook een aantal zit- of kijk-schoenen bij. Want je hebt hakken. En je hebt hakken. De hoogte van de hak speelt daarbij vanzelfsprekend ook een grote rol. Voor doorweekse en/of werkdagen en voor mag het allemaal best een hak hebben, maar moet het vooral draagbaar zijn.

Tamaris

En dat is waar Tamaris om de hoek komt kijken. Je weet wel, van die loei irritante reclame, waar er semi-zwoel ‘Tamarissssssss’ wordt gefluisterd. Doe normaal, man. In Groningen noemen wij dat ‘eelsk’.  Tamaris en ik go way back. Tamaris verstaat namelijk als geen ander de kunst om schoenen te maken die er niet alleen mooi uitzien, maar die ook nog eens heerlijk zitten. Mijn allereerste paar Tamaris enkellaarsjes – met kekke kettinkjes eraan – heb ik jarenlang gedragen en laten verzolen totdat de schoenmaker zei dat het echt niet meer kon, omdat het leer totaal afgedragen was. Ik heb ze uit pure zelfbescherming achtergelaten bij de Hakkenbar, omdat ik ze anders persoonlijk had begraven. Inclusief herdenkingsdienst.

Mijn nieuwe enkellaarsjes van Tamaris zijn iets minder opvallend dan hun voorgangsters, maar ook uit dit model blijkt weer oog voor detail.

Om te beginnen lijken ze bruin, – maar dat zijn ze niet. Ze zijn namelijk donkerblauw. Of paars, het is maar net hoe het licht er op valt.

De accenten aan de laarsjes zijn echt de details waar ik van hou. Het bandje geeft een glansje, waar de rest van de schoen mat is. Er komt ook nog een glansaccent aan de binnenkant, wat de schoen even ‘breekt’. Ik hou er wel van.

Maar waar ik helemaal verliefd op ben is de achterkant van de schoen, waar is gewerkt met zwart/brons gemêleerde stof, voorzien van een reliëf. Dit maakt de enkellaars helemaal Tamaris en dus helemaal af.

De hak is bescheiden. Al is dat een kwestie van smaak natuurlijk. Persoonlijk vind ik de hoogte erg meevallen en sjouw ik hier rustig een Vierdaagse op weg. De Feel Soft-methode – het gebruik van een techniek waarbij de schoen zich nog beter voegt naar je voet – is daarnaast erg prettig.

Conclusie

Dit zijn enkellaarsjes, zoals ik ze graag zie. Ze vallen niet in de categorie eenheidsworst. Daarvoor bevatten ze te leuke accenten, die je niet over het hoofd kunt zien, maar die ook niet overdreven ogen. Qua prijs-kwaliteit verhouding zit dit merk ook altijd goed, want een prijs voor een paar enkellaarsjes ligt tussen de € 70,- en € 100,-. Voor pumps van Tamaris ligt de prijs vaak lager. En heel belangrijk: het draagcomfort van Tamaris is zoals altijd erg goed, waardoor ik dit paar deze winter vaak zal dragen.

Meer informatie vind je op de website van Sans Online, een webshop die onder andere G-Star, Only en EDC verkoopt.

Vind jij die Tamaris reclame ook zo bloedirritant?

Tutje.nl

(Dit artikel bevat producten die mij zijn toegezonden.)

 

12 REACTIES

  1. Ze zijn echt prachtig! Wat apart dat de kleur zo wisselt, prachtig!
    Ik pieker mij suf hoe die reclame is, er wordt hier direct gezapt als de commercials komen…..

  2. Haha, Jaaaaaaaaaaaaaaaa! TAMARIS, en dan met zo’n vreselijke hijgstem. Bah, maar goed, ze hebben wel mooie schoenen. Deze vind ik ook mooi zeg. Heel stoer, maar toch heel vrouwelijk. Yes!

  3. Nou, echt wel! Knetter irrirant, die reclame van Tamaris. Terwijl het merk wel heel erg leuk is. Overigens vind ik wel een nadeel dat veel van hun schoenen niet van leer zijn. Dan betaal ik liever een paar tientjes meer voor de leren variant. Ben er van overtuigd dat dat nog beter is voor mijn voeten.

  4. Prachtig, ik denk dat ik deze qua hakhoogte nog net zou kunnen bij pumps niet hoor dan lig ik met mijn tandjes op het asfalt maar bij laarsjes gaat het vaak beter. Heel tof zijn ze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge