Tutjes Wardrobe | Supertrash/ST Studio

18

Afgelopen week probeerde ik weer eens orde te creëren in de chaos die Tutjes Wardrobe  heet. Wat eens in de zoveel tijd weer wordt geordend op kleur bij kleur, mondt na een paar dagen altijd weer uit in een soort van kleding Armageddon. Maar dat geeft niet. Ik noem het mijn systeem en zolang ik het zelf maar snap, is er niks aan het handje. Het viel mij op dat ik wel héél erg veel kleding van Supertrash (wat nu ST Studio heet) heb. En ach, als ik toch aan het opruimen ben, kan ik het net zo goed gelijk een paar van mijn favo Supertrash/ST Studio items uit mijn kast laten zien. Dat dit weer leidt tot OOG (Opruim Ontwijkend Gedrag), hebben we het dan maar even niet over.

Supertrask ST Studio blog

Supertrash

Supertrash is al jaren één van mijn favoriete merken. Sinds een paar maanden heeft Olcay Gulsen alle winkels omgebouwd tot ST Studio. Gelukkig is er aan de stijl van de ontwerpen weinig veranderd en blijft het merk Supertrash ook gewoon bestaan. En daar gaat het natuurlijk om. Er wordt bijna altijd gebruik gemaakt van stoffen met kwaliteit, waardoor kledingstukken lang mooi blijven en niet ‘pillen’. Bij het shoppen let ik altijd op het materiaal, zodat ik weet dat ik er ook jarenlang (aankomen of afvallen niet meegerekend, ghehe) plezier van kan hebben.

Supertrask ST Studio blog

Ik heb het al eens geschreven in een review over een Supertrash nagellakje van héél lang geleden: wat ik fijn vind aan Supertrash is dat – hoewel de naam het niet doet vermoeden – de jeans van dit merk net even wat meer rekening houden met de vrouwelijke vormen dan een ander merk. ST Studio/Supertrash weet dat heupen wat breder en een taille wat smaller kan zijn. En daar maak ik altijd dankbaar gebruik van.

Bijna alle collecties van dit merk zijn breed in het leeftijdssegment. Natuurlijk zijn er topjes en rokjes die ik nu niet (meer) zal dragen. Ik kom ook op een punt waar ik sommige rokjes meer een ‘brede riem’ vind en ik me afvraag hoe ik sommige dingen ongegeneerd kon dragen, maar het merendeel van de collecties is geschikt voor twintigers, dertigers en veertigers, zonder dat je bang hoeft te zijn er als een ‘kijk mij eens jong willen zijn-vrouw van middelbare leeftijd’ bij te lopen. Really. Don’t.

Tutje & Supertrash

Mijn kast herbergt alles van dit merk, van jeans tot blazer, van rokje tot jurkje, van blouse tot top. Alles eigenlijk.

Little Black Dress

Hier hebben we een zwart jurkje. Heel simpel. Heel basic. Maar wel van een hele mooie glimstof die wasbeurt na wasbeurt probleemloos overleeft.

Supertrash ST Studio

Het jurkje valt qua maat wat kleiner, wat bij ST Studio/Supertrash wel vaker voorkomt, maar goed: gelukkig zit het label aan de binnenkant en hoeft niet iedereen te zien dat er een “L” in staat. Dat ik dit staatsgeheim met jullie deel, zegt heel wat. In mijn dikkere periode knipte ik de maten altijd uit mijn kleding. Iets met struisvogel. En zand.

Supertrask ST Studio blog

Anyway, dit jurkje draag ik regelmatig. Hij kan zowel voor een feestje als op kantoor. Met pumps en laarzen. Met een jasje of een lang vest. De combinatiemogelijkheden zijn enorm. En zwart hè. Ik blijf dat nu eenmaal één van de mooiste kleuren vinden.

Fringe Pencil Skirt

Dit is één van mijn nieuwere aanwinsten. De twijfel was groot, zeg maar: mega, bij de aanschaf. Ik wist niet of ik dat mijn heupen wel wilde aandoen. Niks mis met een paar heupen, en ik ben trots op mijn gezonde curves, maar het kan ook too much natuurlijk. De fringe – waar ik normaal nooit voor zou kiezen, want: heupen – haalde mij raar genoeg om diezelfde reden lonkend over en zodoende stond ik mijn aankoop even later af te rekenen. En wegens groot succes een week later ook nog de lichtgrijze versie. Want ze zijn zo leuk!

Supertrask ST Studio blog

Ook dit rokje kun je weer combineren met een (rustig) topje, een vest of een jasje. Mijn favoriet is een shirtje met lange mouwen, paar grote sieraden erbij en gaan!

Blazer Jill

Ha, we hebben een kleur! Natuurlijk heb ik ook wel kleur in mijn kast en ben ik heus niet elke dag gekleed alsof ik linea recta van een uitvaart kom. Deze blazer is één van mijn grote favorieten op blazer-gebied en dat heeft alles te maken met de kleur en met de snit.

Supertrask ST Studio blog

Deze blazer is namelijk perfect getailleerd en dat zorgt ervoor dat je met deze blazer gelijk een maat kleiner oogt. Dat is mijn afvalproces niet meer supernoodzakelijk, maar het is wel een leuke bijwerking. Het ontbreken van een kraag maakt dit jasje ook apart.

Jasje Justly

Dit jasje heb ik al een poosje.  Ooit gekocht als motivatiejasje, voor als een schransbui op de loer lag.  Het jasje draagt heel erg de sfeer van Supertrash uit en bevat een foute factor die net op het randje zit.

Supertrask ST Studio blog

Want: kettinkjes! Normaal iets wat ik niet snel zal kiezen, maar dit jasje kan het helemaal hebben. Door de zwarte kleur zijn de kettinkjes een subtiel detail en komt het geheel niet schreeuwerig over. Het jasje heeft een tikkie een trutterig karakter, maar hey: kijk naar mijn domeinnaam!

Als ik mijn laatste twee kilo kwijt ben, ga ik kijken of ik mijn ST Studio collectie op hetzelfde niveau kan krijgen als mijn Supertrash-bezittingen. Want er is zo veel moois te koop! Supertrash/ST Studio is online verkrijgbaar, maar hangt gelukkig ook in de 30 ST Studio winkels die ons land rijk is.

Wat is jouw favoriete kledingmerk?

Tutje.nl

 

18 REACTIES

  1. Haha dat opruim ontwijkend gedrag ken ik wel ! Dan heb je eindelijk jezelf zo ver gekregen om op te ruimen, kom je allerlei items in je kledingkast tegen waarvan je niet eens meer wist dat je die had. Tja, dan kan je ze net zo goed weer even door passen en foto’s maken, toch? 😉 Ik vind je fringe rokjes erg leuk, staan je heel goed zo 🙂 Liefs
    * Lisa heeft onlangs geplaatst: Review: IK HEB EEN NIEUWE CAMERA !

  2. Spijkerbroek dat net meer rekening houdt met vrouwelijk vorm, daar ben ik voor. Leuk om te weten dat naast supertrash is ook ST studio. De keus dat je laat zien ziet er erg mooi en kwalitief uitstralen. Staat je goed Hennie!

  3. Oeh ja! Ik vind Supertrash voor jurkjes altijd errug fijn! Die blijven ook zo mooi. Ik had er een aantal, maar na mijn 2 zwangerschappen kan ik die echt niet meer aan (qua kilo’s en buik). Dat is wel jammer, maar ach, ik bewaar ze mooi voor de kleine meid, voor haar verkleedkist, haha.

  4. Mooi hoor, als kleuren freak vind ik de blazer en de lichte fringe rok natuurlijk het leukst maar het staat je allemaal prachtig. Ik vind zwart ook mooi maar wel bij anderen ik voel me er gewoon echt niet prettig in 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge