Tutje in de Klei | Studio Stuive

7

Het eerste artikel uit mijn Tutje in de Klei reeks werd vorig jaar zo warm en hartelijk ontvangen, dat ik al snel besloot er een reeks van te maken. Door drukte heeft één en ander ietwat vertraging opgelopen, maar er staan weer een aantal leuke plekken in (de provincie) Groningen in de planning, zoals Studio Stuive. Ik vertel je er graag wat meer over.

Studio Stuive behandeling

Studio Stuive

Toen ik bezig was met mijn artikel over de haarverzorging van Noir Stockholm, wilde ik weten of dat ook in het Noorden van het land te verkrijgen was. Ik bedoel; de randstad is allemaal leuk en aardig, maar ook al zijn de Groningers nuchter, ook wij willen binnen een redelijke afstand aan lekkere smeersels kunnen komen. Ik stuitte daarbij op Studio Stuive, die als één van de weinige – misschien wel als enige – salons in het Noorden Noir Stockholm in haar assortiment heeft en dat zorgde voor een leuk contact, waaruit een uitnodiging volgde om de salon eens te komen bekijken. En zo nam ik sinds hele lange tijd een middagje vrij om af te reizen naar ehm… Musselkanaal.

Studio Stuive behandeling

Niet zomaar een kapper

Studio Stuive is een haarsalon. No big deal, zou je zeggen. En dat is het ook niet, ware het niet dat je hier voor veel meer dingen terecht kunt, behalve het wassen-knippen-stylen en/of het betere verfwerk.

Studio Stuive behandeling

Hans en zijn team bieden een totaalpakket aan mogelijkheden, van bijpunten tot een totale metamorfose inclusief kleuranalyse en fotoshoot. En alles daar tussenin. Ik was dan ook erg benieuwd naar wat ik aan zou treffen.

Studio Stuive behandeling

Ik werd hartelijk welkom geheten door Rianne, die een sterke gelijkenis met Wendy van Dijk vertoonde. Onder het genot van een kopje thee was het gelijk tijd voor een snelle kleuren-analyse, wat ik heel interessant vond. Ik verkeerde namelijk lang in de veronderstelling dat ik een warm type was, want: sproeten. Niks was minder waar, want de kleur van mijn ogen, de huid aan de binnenkant van mijn armen en de kleur aderen van mijn pols, bleken dat ik eerder uitsloeg naar een koel type. Door middel van het werken met verschillende kleuren doeken bij het gezicht (goud/zilver en roze/oranje) bleek al snel welke kleuren mijn gezicht flets deden lijken en/of lijntjes meer accentueerden. Goud en oranje vielen daarbij heel snel af, waarbij zilver en roze veel meer genade toonden. Dus hoi, ik ben Hennie. And I’m cool.

Studio Stuive behandeling

Koel blond

Met voorgaande wetenschap in het achterhoofd gingen we kijken naar wat we met mijn haar gingen doen. Ik ben altijd warm blond geweest, aangezien ik niet anders weet dat die goudtonen nu eenmaal het beste bij mijn sproeten passen. Maar dit keer werd er gekozen voor een andere aanpak: van warm blond zou ik naar koelblond gaan. Dear Lord.

Studio Stuive behandeling

De lowlights die ik regelmatig laat plaatsen werden gelaten voor wat het was en in plaats daarvan werd ik stevig in de folie gezet door Rianne. Een monnikenwerkje, want het waren er echt heel veel, maar de tijd vloog – mede door het gezellige kletsen – voorbij. Door toevoeging aan het recept van de PH-Bonder van Redken blijft het haar tijdens het kleurproces in optimale kwaliteit. Dit wordt in twee fasen verwerkt; het eerste deel wordt al bij de verf toegevoegd en het tweede deel wordt na het uitspoelen aangebracht, waarna het een aantal minuten moet inwerken.

Met een hoofd vol folie, waardoor het voor de meest doorgewinterde alien nog onmogelijk zou zijn om mijn gedachten te lezen, kon ik plaatsnemen aan de gezellige tafel, tezamen met wat lezerij en een alarm. Veertig minuten lezen. Een ongekende luxe als je een druk leven hebt.

Studio Stuive behandeling

Na het uitspoelen met een waanzinnig lekkere hoofdmassage, voor een tenger vrouwtje had Wendy van Dijk opvallend sterke handen, kreeg ik deel twee van de PH-Bonder in mijn haar en kon ik nog even relaxen met nog maar een kopje thee en een exemplaar van &C. De nieuwste, hè? Niet een Story uit de leesmap van 2016 ofzo, maar gewoon recent leesvoer. En dat allemaal in Musselkanaal. Ik zeg het je.

Ik nam weer plaats op de kapperstoel en zag zelfs toen het nog nat was al dat mijn toch al blonde haar een stuk blonder en koeler van kleur was. De schaar ging erin, waarbij er een lekker stukje afging tot op schouderhoogte. Na een paar minuten onder de droogkap werd mijn haar gefohnd, kreeg ik allemaal fohntips en werd als finishing touch een stijltang door mijn haar gehaald, met als resultaat de door mij zo geliefde losse slag.

Studio Stuive behandeling

Hoewel het wel even wennen was, ben ik erg blij met het kundig advies van de mensen van Studio Stuive, want het klopte wel degelijk; koelblond past veel beter bij mij en het haalt mijn huid behoorlijk op. Mijn ogen lijken daarnaast nog blauwer met een dergelijke tint en al wordt het een uitdaging om de gele gloed buiten de deur te houden, ik heb er wel vertrouwen in. Mede door het arsenaal aan zilvershampoo en violet producten die ik heb laten invliegen. Mijn badkamer kleurt momenteel paarser dan menig kabinet uit het verleden.

Studio Stuive behandeling

Make-up

Nou, mooi. Kwastje door je nek, een achteruitkijkspiegel voor de achterkant van je haar en jas aan, zou je denken. Kan. Maar hoeft niet. Er wordt namelijk ook gedegen make-up advies gegeven bij Studio Stuive. Dit wordt gedemonstreerd aan de hand van producten van Pupa.

Studio Stuive behandeling

Ik had die ochtend in de haast een iets te oranje foundation gepakt, gebeurt me anders nooit, kuch, en dat bleek wel heel erg oempa loempa-ish af te steken bij mijn nieuwe koele kleur. Laura, ook een Stuivette, kwam tot the rescue met een touch-up van mijn make-up, in de vorm van een hele fijne BB-cream en een lipstick in een zalmtint, waar ik op slag verliefd op werd.

Studio Stuive behandeling

Conclusie

De behandeling bij Studio Stuive heb ik ervaren als één grote verwennerij. De aandacht, de kundigheid en gastvrijheid van Hans en zijn voltallige team, wekten allemaal vertrouwen voor een mooi resultaat dat ook daadwerkelijk volgde. En ik ben niet de enige, want de salon zat de hele middag vol. De veelzijdigheid aan behandelingen en mogelijkheden bij deze salon maken een kappersbezoek net even een stukje spannender. Knippen kan, kleuren kan, maar een uitgebreide kleurbehandeling, een make-over met een fotoshoot of een stijladvies kan ook. De mooiste versie van jezelf, in alle facetten van het woord, is het devies bij Studio Stuive. En daar wordt in Musselkanaal zeker niet op beknibbeld.

Meer informatie over alle arrangementen vind je op de website van Studio Stuive.

Heb jij wel eens kleuranalyse gehad?

 

Tutje.nl

 

(De behandeling in dit artikel heb ik aangeboden gekregen. Dit heeft mijn mening onder geen beding beïnvloed. Sterker nog; ik heb in Wendy van Dijk mijn nieuwe favoriete kapster gevonden, dus over een paar weken kachel ik – ondanks een forse reistijd – terug.)

7 REACTIES

  1. Wat fijn dat de behandeling je zo goed is bevallen! Zulke goede service én een leuk tijdschrift om tussendoor te lezen is natuurlijk ook wel wat waard 🙂 De kleur staat je prachtig!

  2. Ook een koel/cool type dus! Iedereen denkt dat ik ook warm ben, maar ik heb ooit een kleur analyse gehad en daar kwam ook koel uit. Met die testjes die ik laatst beschreef zie ik ook duidelijk dat ik een zilver type ben. Dus toch maar geen goud voor mij. En eigenlijk wist ik dat al, al heb ik ook sproetjes.
    En jouw haarkleur, echt prachtig! Jouw blauwe ogen worden erdoor prachtig versterkt. Mooie salon daar in de klei!

  3. Leuk hoe van het een het ander kan komen. En dat jij de cool-factor had, dat wist iedereen .. alleen jij zelf nog niet 😉 ik vind je nieuwe haarkleur trouwens prachtig. Op zich wel logisch dat je huidige foundation daar niet meer bij matchte, fijn dat je hier ook goed advies bij kreeg. Het is dat ik een halve wereldreis moet maken om naar Musselkanaal te komen, maar anders had ik er zeker eens heen willen gaan.
    * Deb heeft onlangs geplaatst: Lancôme L’Absolu Lacquer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge