Tutjes Time Management Tips | Strijkvrije overhemden

13

Goed nieuws voor de groep lazy bitches onder ons – waarvoor ik mij nog net niet aanmeld als lijsttrekker (want – duhuh – te lui), er is nu iets op de markt, waardoor we nog meer tijd krijgen om ons met oppervlakkige zaken bezig te houden, zoals ons uiterlijk vertoon. Ik heb het over het skippen van een klusje waar ik een grondige hekel aan heb, maar vooral wat ik echt niet kan. Het woord klinkt zo mogelijk nog erger dan de bezigheid zelf: strijken. RIL.

Ik ben geen keukenprinses en ik ben ook geen goede huisvrouw. Ik raak er steeds meer van overtuigd dat ik een man in een vrouwenlichaam ben. Hoewel er een bepaalde mate van smetvrees in mijn familie voorkomt, heeft dat gen bij mij overduidelijk een generatie overgeslagen. En strijken kan ik al helemaal niet. Nu heb ik daar gelukkig vrijstelling voor gekregen. Hoe ik dat voor elkaar kreeg? Door menig overhemd van de mannen in huis vakkundig te vernielen en ze ook iets te vaak met de afdruk van een strijkijzer op hun rug te laten lopen, waarbij ik hardnekkig bleef volhouden dat ‘dat patroontje gewoon in de stof zat’. Met nog steeds kreukels, want echt, elke kreukel die ik weg strijk, popt vlak daarna op een andere plek weer op. Bloedirritant. Hoe doen mensen dat toch?

strijkvrije overhemden

Voor mijn eigen kleding los ik het op door zo min mogelijk kreukende kleding aan te schaffen en de kleding die wel wat meer aandacht nodig heeft, behandel ik met een zelfbedacht perssysteem. Ik hang het dan gewoon zo recht mogelijk in mijn toch al boordevolle kast, waarbij de druk van de rest van de kleding dan hopelijk de boel een beetje glad strijkt. Koppie koppie hè? Tja. Je moet toch wat.

De overhemden blijven een probleem. En de mannen in huis willen ook wel eens wat anders aan dan de altijd door mij voorgestelde longsleeve, want: weinig werk. Halloooo. Ik ben niet gek. Ik heb wel wat beters te doen.

Maar er gloort hoop aan de gekreukelde horizon. Hemd voor Hem heeft een kant en klare oplossing voor handen, want deze webshop heeft namelijk een grote collectie aan strijkvrije overhemden. Een soort van Nirvana voor de luie donders.

strijkvrije overhemden

Strijkvrije overhemden zijn niet helemaal nieuw. Het concept bestaat al een behoorlijke tijd, maar is de afgelopen jaren behoorlijk verbeterd. De eerste generatie kreukvrije overhemden mocht dan wel strijkvrij zijn, maar ze werden meestal gemaakt van synthetisch polyester, een stof die niet ademt, waardoor de broeifactor met de minuut toeneemt. Niet prettig, lijkt me. Maar gelukkig behoort dat al heel lang tot het verleden: anno 2016 bestaan de strijkvrije overhemden, en zeker die van Hemd voor Hem, uit kreuk- en strijkvrij katoen; fijne materialen die plezierig dragen.

 strijkvrije overhemden

Strijkvrij? Maar hoe dan?

De katoenen vezels (waarvan de overhemden worden gemaakt) worden eerst in een speciaal hars bad gelegd. Dit proces zorgt voor een strijkvrije coating om de vezels heen. Katoen komt van de katoenplant en is niet iets wat gesponnen wordt zoals wol, maar het zijn allemaal korte draadjes die in elkaar gedraaid worden, in vaktermen heet dat twijnen. Hoe langer de draadjes, hoe mooier en fijner het katoen omdat er minder overgangen zitten in een langstapelige katoenen draad. Deze draden worden gekamd, zodat de dikke overgangen eruit gehaald worden en ook de zwakke overgangen vanzelf sneuvelen. Daarna worden de lange draden geweven tot een kreukvrije stof.

strijkvrije overhemden

Overigens heeft Hemd voor Hem naast het kreukvrije materiaal ook andere prachtige overhemden in haar assortiment. Het staat gewoon altijd heel netjes en mooi aangekleed. Zo is één van mijn guilty pleasures het kijken naar bijvoorbeeld Joep Sertons. Als meisje had ik al een stevige crush op zijn rol als Herman uit Medisch Centrum West, mijn hormonen vlogen altijd dwars door het dak heen bij Tony in Spijkerhoek, maar ook zijn goed geklede rol (lees: charmante overhemden) in GTST is beslist geen straf voor mijn oog. Niet dat ik GTST kijk. Maar gewoon. Ik zie wel eens iets vanuit mijn ooghoeken. Bij dit laatste houd ik mijn vingers even kruislings achter mijn rug.

Zoals gezegd: ik kan een goed overhemd altijd wel waarderen. Zolang ik er zelf maar geen werk van heb.

Ben jij wel een huishoudelijk wonder?

Tutje.nl

(Advertorial)

 

13 REACTIES

  1. De keren dat ik strijk zijn op 1 hand te tellen. Wat zeg ik? Op 1 vinger. Heb dat gen van niet-strijken overduidelijk doorgegeven aan mijn dochters. Oudste woont inmiddels al anderhalf jaar buiten de deur maar haar strijkplank staat hier nog in de schuur. Zal haar deze overhemden ook even aanraden voor vriendlief!

  2. HAHA jouw perssysteem, wat ben jij toch een hilarisch mens. Heerlijk. Ik mag ook geen prijs krijgen voor de beste huisvrouw en het strijken van overhemden laat ik lekker aan vriendlief zelf over. Maar vind het wel altijd zielig als ik hem weer zo zie zwoegen op een glad overhemd. Ik ga eens even rondneuzen op de site; je hebt me behoorlijk nieuwsgierig gemaakt!

  3. Wat kun je toch leuk schrijven 🙂 Ik ben ook geen huishoudelijk wonder en dus ook altijd op zoek naar dit soort handige handige kleding. Zelf hang ik na het wassen mijn blouse altijd meteen aan een kledinghanger (niet opvouwen dus) en als het nog erg kreukt dan hang ik m nog wel eens over de verwarming. Helpt vaak ook.

  4. Hahahaha, wat een heerlijk stuk. Ik heb niet zo’n moeite met strijken, het enige ‘probleem’ is de tijd vaak.. Toch vind ik het altijd heerlijk rustgevend en kan ik echt blij worden van een stapel gestreken was. Ik ben wel erg benieuwd naar dit soort overhemden overigens, want ik geloof nooit zo dat het werkt, haha (sorry, nuchtere Tukker).
    * Loes | Gewoon iets met Loes heeft onlangs geplaatst: Hoera! Ik blog 1 jaar! | Feestje met winactie

  5. Ik geef het strijken al een tijdje op. Voor mij mag bij alles een strijkvrij stof gebruiken. Mijn man staat tegenwoordig zijn eigen overhemden te strijken. Dit zal hij geweldig vinden. 😉

  6. Ik heb een enorme hekel aan het huishouden, laat staan strijken. Ik skip dat dan ook! Mijn vriend strijkt zelf zijn overhemden 🙂 Vorig jaar heb ik een blouse gekocht die enorm kreukt. Die leg ik dan tussen de stapel overhemden waarna ik hem vervolgens lief aankijk. Werkt altijd, haha!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge