Verlichting | Mijn ervaring met stolplampen

2

We waren de lamperij die we in huis hadden een beetje zat. Ik vond sommige kapjes al een tijdje een doorn in het oog, maar kon eigenlijk ook geen goed alternatief vinden en liet het daarom maar even. Het is maar goed dat ik dat deed, anders was ik nooit tegen de stolplampen gelopen, die ik sinds een tijdje in huis heb staan en waar ik bijna kinderlijk blij mee ben.

Verlichting

De verlichting hier in huis is eigenlijk altijd al een beetje een issue geweest. Niet op een negatieve manier, hoor. Het is meer dat de man des huizes regelmatig getemperd moet worden in zijn enthousiasme over alle mogelijk denkbare lichtbronnen. Het moet allemaal groots en veel. De feestdagen zijn dan ook altijd een periode waarin hij verandert in een manische lightfreak, waarbij hij in zijn eentje verantwoordelijk is voor de eindejaarsbonussen bij Essent. Werkelijk.

Even dimmen

Van mij mag het allemaal wel wat minder. Niet alleen hij moet af en toe even dimmen, dat geldt ook voor de verlichting. Dat je in een gedimde setting iets meer sfeer creëert, moge bekend zijn en dat daarmee sommige rimpels iets worden verzacht is alleen maar een prettige bijkomstigheid. Zo pleitte ik bij mijn één na laatste werkgever altijd voor waxientjes in de lift, waar raar genoeg niks mee werd gedaan.

In huis wordt op grote schaal gebruik gemaakt van het Philips Hue systeem. Dit is een draadloos systeem waarmee je je lampen kunt bedienen en hiermee voor elk moment een gepaste sfeer kunt creëren. Ik vind het een ideaal systeem. Niet alleen zorgt het voor een mooie verlichting, het zorgt ook voor praktische verlichting voor waar je op dat moment mee bezig bent. Het is niet de meest romantische setting als ik in een ijskoud en hard licht aan tafel mijn nagels zit te lakken, maar verdomd makkelijk is het wel. Daarnaast is het systeem met een simpele klik weer te veranderen in het ander gewenst lichttype.

Stolplampen

Maar er miste nog wat. Iets meer detail. Onze woonkamer is vrij strak ingericht, met een aantal warme elementen (lang leve het walnoothout van IKEA Besta) en verder niet teveel poespas. Lees: onderhoudsvrij (zonder om de haverklap prullaria te moeten verschuiven, want ik ben al geen huishoudelijk wonder) en om het geheel niet al te klinisch te maken, zocht ik naar een paar lampen die niet alleen voldeden aan mijn smaak, maar die ook een bepaalde gezelligheid met zich zouden meebrengen.

Van Direct Lampen mocht ik losgaan in hun webshop en dat liet ik mij natuurlijk geen twee keer zeggen. Het duurde niet lang voordat ik op de stolplampen stuitte. Ik zag het plaatje opeens voor me. Hier kon ik wel wat mee.

Ik vind stolplampen mooi. Het is een goede mix tussen stoer en knusheid. En ik vind ze ook re-de-lijk tijdloos. En als dat niet zo is, dan loop ik maar lekker achter. In dat geval speel ik gewoon de ‘Ja, maar ik kom uit Groningen’-troef.

De keuze viel al snel op tafellamp Jurre, een strakke stolplamp, die opvalt door het zwarte frame dat erom heen is gebouwd en de lengte.

Deze tafellamp is zo’n 40 cm hoog, zodat hij ook daadwerkelijk wordt gezien als je hem ergens neerzet. Tegelijk is ‘ie vrij subtiel, zodat hij niet alle aandacht vraagt, maar gewoon zorgt voor een rustig element in welke ruimte dan ook.

Stolplampen ervaring

Gedimd zorgt Jurre voor een mooi en rustig plaatje. Ik zet hem op standje rustig als ik ’s ochtends vroeg naar beneden strompel en ik nog geen zin heb in kruisverhoorlicht. Op het plaatje in de webshop is de stolplamp gevuld met een langwerpige lamp, maar ik probeer het eerst even met de bolletjes die ik uit twee andere lampjes haalde – waar ik al een tijdje op uitgekeken was.

Aangezien je op één been niet kunt staan, moesten het wel twee Jurre’s zijn en op deze manier kan ik ze ook nog een beetje verdelen door en in de kamer. Of gewoon lekker naast elkaar neerzetten. Voor de rust in mijn hoofd. Ik ben namelijk nogal van de balans. Ik ben heel erg blij met deze nieuwe aanwinsten, waarmee ik de komende jaren met meer dan goed fatsoen vooruit kan!

Meer informatie over de stolplampen en de rest van het assortiment vind je op de website van Direct Lampen

Ben jij ook een lightfreak?

Tutje.nl

(Dit artikel bevat producten die mij zijn toegezonden.)

2 REACTIES

  1. Ligt het aan mij Hennie, of zitten er geen foto’s bij dit artikel?Ik was nu namelijk wel reuze benieuwd dus heb de lamp Jurre die jij hebt uitgezocht even bekeken bij Directlampen. Hij is inderdaad leuk, strak maar wel op een originele manier. En inderdaad, wat zou dat toch zijn met mannen en VEEL verlichting? Die van mij snapt het nut van het aansteken van kaarsjes ook bijvoorbeeld nooit zo.
    * bychristiana heeft onlangs geplaatst: Hiér vieren wij in augustus onze bruiloft !

  2. Hey je bent er weer! Ik miste je al en was al even bang dat er iets was gebeurd tijdens jullie vakantie ofzo gezien dat je laatste blog was. But you’re back fijn.
    Ikmis idd ook fotos bij dit artikel, jammer want ook ik ben nieuwschierig aangelegd en te lui om te googelen..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge