Sleek | Cleopatra’s Kiss | Highlighter Palette

9

Sleek is een fijn en redelijk betaalbaar make-up merk, waarbij je over het algemeen waar voor je geld krijgt. Ik heb diverse producten van Sleek in mijn bezit en sinds kort kan ik daar het nieuwste highlighter palette van Sleek aan toevoegen: Cleopatra’s Kiss.

Sleek highlighter review

Sleek

Als ik een punt moet aanwijzen waarbij ik dacht: ´Ok, that’s it, ik ga (weer) bloggen!’, dan is dat waarschijnlijk het moment geweest dat ik mijn allereerste Sleek oogschaduw palette binnenkreeg. Ik weet het nog goed; het was het iDivine Storm palette en ik bestelde het bij de toen aanwezige webshop van Miss Lipgloss. Ik betaalde nog geen tientje en ik was megaverbaasd over de kwaliteit. Nog geen week later bestelde ik het Arabian Nights palette en daarna raakte ik de tel kwijt. Tot overmaat van ramp ging ik daarna aan het werk in de binnenstad van Groningen, op nog geen 50 meter afstand van Beau Make-up Stores, waar ook Sleek werd verkocht. De rest laat zich raden, vrees ik. Dat resulteerde in onder andere Sleek, Sleek, Sleek en nog eens Sleek. Oh wacht, en nog eentje.

Sleek highlighter review

Sleek highlighter

In 2015 lanceerde Sleek het Solstice Highlighter palette. De wereld reageerde er dolenthousiast op, waaronder niet minder dan Jeffree Star, Jacklyn Hill en Nikkie Tutorials. En dat zijn niet bepaald de minsten. Ik dacht dat ik ook het Solstice palette had gekocht, maar dit bleek in werkelijkheid het Precious Metals palette te zijn. Ik vond het al zo raar dat ik het overal uitverkochte Solstice Highlighter Palette probleemloos wist te scoren. Vorig jaar besloot Sleek dat het tijd werd om de opvolger van het populaire Solstice Palette te lanceren. Dit is hem geworden en hij heet….

Sleek Cleopatra’s Kiss

… Cleopatra’s Kiss! Een mooi gevonden naam voor een palette waarin het draait om glans. Ik bedoel; laten we wel zijn, dat leventje van Cleopatra had ik ook wel gewild. Een beetje de hele dag boodschapjes doen en baden in ezelinnenmelk enzo. Geen wekker die afgaat om 05.30 uur omdat er gewerkt moet worden. Kortom; mooi gevonden van Sleek, deze verwijzing naar de vrouw achter Julius Caesar.

Sleek highlighter review

De vormgeving is zeer fraai; een goudkleurig palette (helaas wel kras-, vuil- en vingerafdrukgevoelig) met een spiegel en een kwastje – dat ik niet gebruik. Ik pak mijn eigen kwast of gebruik mijn vingertoppen.

Het palette bestaat uit twee baked poeders en twee crème formules, die gebruikt kunnen worden over het hele lichaam en het gezicht.

Sleek highlighter review

Sphinx is een goud bruin baked poeder, Delta is een beige crème formule, gevolgd door Dynasty, een champagne crème formule en het kwartet wordt compleet gemaakt door Goddess, een prachtige koele baked powder.

Sleek highlighter review

De producten van Sleek staan bekend om de goede pigmentatie.  Onderstaande swatches van Cleopatra’s Kiss zijn met één veeg gemaakt.

Sleek highlighter review
Van links naar rechts: Sphinx, Delta, Dynasty en Goddess

Goddess blijft een beetje achter op mijn arm, maar op mijn gezicht is het een heel ander verhaal. De kleuren zijn prachtig en de pigmentatie is goed. Layeren geschiedt ook eigen risico, want hier heb je maar een heel klein beetje van nodig. Crème highlighters kunnen een beetje tricky zijn bij een 40+-huidje. De kans is aanwezig dat een dergelijk product de kraaienpootjes tiendubbel accentueert en hoewel ik dat ouder worden nog niet helemaal steeds meer accepteer, hoef je er natuurlijk ook niet de nadruk op te leggen. De crème formules lenen zich wel goed voor schouders, onder de wenkbrauw voor een optische lift of op de neusbrug. Voor de jukbeenderen gaat mijn voorkeur uit naar Goddess, de meest subtiele kleur van de vier.

Sleek highlighter review
Hier draag ik Goddess, een hele subtiele kleur.

Nu gebruik ik het meestal alleen op mijn gezicht, maar ik kan me heel goed andere toepassingen bedenken, met name in de zomer. Ik loop graag met een ronde, liefst wijde hals, omdat ik licht claustrobisch word van stof tot aan mijn nek (de top op de foto is al extreem hooggesloten voor mijn doen) en ook qua (feest)jurkjes laat ik graag de schouders vrij, waardoor ik de highlighter daar ook kan aanbrengen.

De champagne tint Dynasty tijdens een weekend make-upje. Mijn favoriet!

Conclusie

Ik weet dat ik vreselijk voorspelbaar ben, maar bij het zien van een highlighter wordt de ekster in mij hysterisch. Mits goed aangebracht kan een highlighter echt wat doen voor je gezicht, ook als je al wat ouder bent. De pigmentatie van Sleek is weer eens voortreffelijk en de kleurkeuze zorgt voor veel variatie voor diverse huidtypes. Aan het einde van de dag zijn de poedervarianten grotendeels verdwenen, maar de crème kleuren Delta en Dynasty houden het bij mij de hele dag en avond dapper vol. Is het een absolute musthave als je kast al vol met highlighters ligt? Dat denk ik niet. Maar mocht je spelen met de gedachte om een highlighter palette aan te schaffen die geschikt is voor de 40+ huid (check!) of begin je nog maar net met make-up, dan heb je aan Cleopatra’s Kiss een goed en compleet palette in handen.

Adviesverkoopprijs: € 13,99. Sleek is bij een aantal drogisten te verkrijgen, maar ook online bij onder andere Boozyshop. Voor de Noorderlingen onder ons raad ik nog steeds een bezoekje aan Beau Make-up Stores aan (Oude Boteringestraat 44, Groningen). Hier word je vakkundig geholpen en nemen ze over het algemeen alle tijd voor je. En nee, ik heb geen aandelen.

Heb jij ervaring met de producten van Sleek?

Tutje.nl

 

(Dit artikel bevat producten die mij zijn toegezonden.)

 

9 REACTIES

  1. Mooi palette. Gebruik eigenlijk nooit een highlighter… maar overweeg toch om een keer iets aan te schaffen. Ziet er op jouw huid echt mooi uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge