Review | Oogschaduw kwasten van Sigma

14

Je hoort wel eens dat een goede look mede wordt bepaald door de make-up kwasten die je gebruikt. Ik denk dat daar wel een gedeeltelijke kern van waarheid in zit. Nu zijn er ontzettend veel kwasten te koop en ik heb ook al een stevig aantal in mijn bezit, maar deze keer wilde ik de kwasten van Sigma eens beter bekijken. Ik bestelde een aantal oogschaduwkwasten van Sigma, die ik vandaag aan je laat zien.

ervaring Sigma kwasten

Make-up kwasten

Ken je die kleine bloempot-achtige dingen van IKEA? Je weet wel, te koop voor twee euro in wit en zwart. Daarvan heb ik er drie en ze staan allemaal vol met kwasten. Ik ben de tel kwijt, maar het zijn er veel. Variërend van de beroemde MAC 217 Blending Brush, die ik in het begin niet durfde te gebruiken, tot heel veel Real Techniques, The Body Shop, het huismerk van Boozyshop een vleugje ZOEVA, maar ook E-bay en Ali Express zijn vertegenwoordigd. Een bonte verzameling dus. Je zou kunnen zeggen dat ik daarmee elk terrein wel zou hebben gedekt, maar ik miste nog een beetje het precisiewerk op ooggebied, de meer gedetailleerde kwasten, met name voor de crease.

ervaring Sigma kwasten

Sigma kwasten

Over Sigma kwasten (bestaande uit synthetisch materiaal) had ik al veel gelezen en steeds kwam weer naar voren dat ze erg goed zijn. Vooral de blending brush van Sigma (E25) zou een pareltje zijn, maar mijn MAC 217 doet nog steeds goed dienst, en qua prijs zou je kunnen zeggen dat ze vallen tussen MAC en Real Techniques, maar pin me daar niet op vast. Ik weet niet of dat voor álle kwasten geldt, het was alleen maar het geval bij de kwasten die ik bestelde. Maar zoals gezegd, ik had wel behoefte aan wat meer aandacht voor de crease en Sigma heeft een aantal oogschaduwkwasten in haar assortiment die daar wel wat aan zouden konden doen. En zolang ik een crease heb, zal er oogschaduw op komen ook.

ervaring Sigma kwasten

Sigma E38 – Diffused Crease – € 16,95

Voor het blenden van sterke en donkere kleuren in de crease heeft Sigma haar E38 klaar staan, de Diffused Crease Brush. Dit deed ik altijd met mijn blending brush. Ik bedoel: blenden is blenden. Ja toch niettan?

ervaring Sigma kwasten

Maar mijn boerenverstand bleek weer eens te vasthoudend te zijn, want ook al zag ik niet echt Gods Gift to Women in deze kwast toen ik hem voor het eerst in handen had, nu ik heb eenmaal heb wil ik hem nooit meer kwijt. Nooit. Echt nooit.

ervaring Sigma kwasten

De lengte van de haren zijn lang genoeg om goed heen en weer te ruitenwisseren in de crease, wat zich echt uit in een mooi en inderdaad diffused effect voor de wat meer donkere kleuren.

ervaring Sigma kwasten

Dat is op zich een walhalla voor alle ogen, maar met name de oudere oogjes zullen hier heel blij van worden. Alles wordt makkelijk en snel vervaagd, zonder rare lijntjes die moeilijk uit te blenden zijn. Misschien dat meer Golden Ladies zich hierin herkennen. Zo niet, dan ben ik gewoon een bar slechte make-upper. Kan ook.

Sigma E45 – Small Tapered Blending – € 14,95

De Small Tapered Blending Brush, ofwel de Sigma E45, heeft qua functie veel overeenkomsten met de Sigma E38, maar er zijn toch een paar verschillen.

ervaring Sigma kwasten

Dit is al duidelijk te zien aan de kwasten zelf. Waar de Sigma E38 wat grover en is en de haren meer uitwaaieren qua stand, is de Sigma E45 slanker en ook steviger.

ervaring Sigma kwasten

Dit zorgt er voor dat je meer precies te werk kunt gaan in de crease. Ideaal voor als je meerdere kleuren gebruikt in dat gebied.

ervaring Sigma kwasten

Door de puntige vorm van de kwast pakt deze oogschaduw goed op en de lange haren doen qua blending het werk voor je. Aangezien dit een smalle kwast is, kun je hiermee mooi blenden in een afgezet gebied. Oh wacht, en snel ook. Dit is eveneens een blijverdje.

Sigma E30 – Pencil Brush – € 14,95

De kwast waar ik ontzettend benieuwd naar was, is de Sigma E30 Pencil Brush. Deze kwast is de meest stevige van de drie. Hij is eigenlijk ontworpen om eyeliner te smudgen met als nevenactiviteit het aanbrengen van lipstick, maar in diverse YouTube filmpjes zag ik hem ook naar voren komen als miracle worker voor de Outer V (het buitenste gedeelte van het bewegend ooglid, dat je kunt accentueren voor een optische lift. Een soort liggende V – zeg maar).

ervaring Sigma kwasten

Ik neem de Outer V al-tijd mee als ik mij opmaak, maar dat mooie subtiele lukt mij nooit. Meestal ben ik zo aan het blenden dat je mijn ooglid gewoon kunt verdelen in twee helften: een licht en donker stuk. Terwijl ik toch echt drie kleuren gebruik. Stom.

ervaring Sigma kwasten

Maar met Sigma’s E30 gaat dit toch echt een stuk beter. Met deze kwast zet je echt een goede V neer en is deze met dezelfde kwast ook gedetailleerd uit te blenden.

ervaring Sigma kwasten

Conclusie

Ik ben blij dat ik de kwasten van Sigma heb ontdekt. Ze stonden al lang op mijn verlanglijstje en achteraf vind ik het jammer dat ik ze niet eerder heb besteld. De E38 en E45 lijken door Onze Lieve Heer ontworpen voor de crease en met de E30 heb ik eindelijk een goede tool in handen die raad weet met de Outer V. Echt budget zijn ze niet, maar ik vind ze nog steeds redelijk betaalbaar. Dat geld heb ik er graag voor over, helemaal als ik het afzet tegen de kwaliteit.

Voor de kwasten van Sigma hoeven we gelukkig niet overzees te shoppen. Sigma is in Nederland namelijk gewoon verkrijgbaar bij Boozyshop.

Heb jij ervaring met kwasten van Sigma?

 

Tutje.nl

14 REACTIES

 1. O jeetje, wat nu… Ik dacht dat ik ook het goede gereedschap had, maar ik geloof je direct dat deze zoveel fijner zijn. En ik herken zeker wat je bedoeld!
  Goed gereedschap is het halve werk en dat klopt. Zelf als je een kastje schildert, wat ik nu aan het doen ben, is een goede kwast belangrijk. Anders dekt de verf niet goed, trekt het strepen etc.
  Ik zet ze ook op mijn verlanglijstje, al moet ik mijzelf streng toespreken dat ik niet steeds dezelfde kwast gebruik. Op YouTube filmpjes pakt iedereen keurig steeds een andere kwast en ik doe soms 3 kleuren met dezelfde kwast . Geen geduld en gaat lekker snel, haha..
  Ja, nu wil ik ze ook hebben en hoop dan dat ik een keer een stunning ooglook kan fabriceren! 😉

  • Vooral die E30 is een hebberd hoor Babs. Voor ‘onze’ ogen. Maar ik kwast ook rustig alles met dezelfde kwast erop hoor. Aan het eind van de dag is het toch een zootje.

  • Oh ja, die Expert Facebrush of iets in die benaming toch? Dat is ook een fijne, Ligt hier momenteel te drogen na een wasbeurt die al weken had gemoeten eigenlijk 🙂

 2. Ik heb je artikel met grote interesse gelezen. Ik ben zelf namelijk een redelijke newbie op het gebied van kwasten en heb daar dus echt nul verstand van 😉 Juist daarom is het fijn om eens iets meer informatie te krijgen over verschillende soorten kwasten. De kwasten van dit merk klinken erg goed. Ik ga toch eens op onderzoek uit om fijne exemplaren te vinden. Wie weet verbetert dat mijn oogschaduwskills al een beetje 😉
  * Romy heeft onlangs geplaatst: Persoonlijk | Wat je niet ziet op mijn blog?

 3. Ik ken Sigma eigenlijk alleen van naam, maar ik heb er nog nooit iets van geprobeerd. Maar wat een super uitgebreide en goede review heb je erover geschreven, daar zal menig vrouw in haar queeste naar de ultieme holy brush wat aan hebben. Ik heb zelf een paar kwasten van MAC en Charlotte Tilbury, best kostbaar, maar ik vind de kwaliteit geweldig.
  * bychristiana heeft onlangs geplaatst: Wij gaan trouwen in Frankrijk!

 4. Sigma is één van de weinige merken die ik nog niet in mijn collectie heb. RT is denk ik toch wel mijn favoriet, al heb ik ook kwasten van Zoeva die al meer dan 6 jaar hun werk fantastisch doen! Vorig jaar heb ik een kwastenset van het eigenmerk bij Boozyshop gekocht en die laten nu allemaal, stuk voor stuk, los. Echt zo zonde. Dan investeer ik liever meer in iets wat ook lang meegaat.

 5. Dit is het enige merk wat ik nog niet heb. Ook ik herken je drie potjes vol, haha same here! Al heb ik wel dergelijke tapered kwasten en het is echt een groot verschil in blend-land. Voor die V gebruik ik trouwens een nog compactere brush.
  * Josine heeft onlangs geplaatst: RAU Enzympeeling REVIEW

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge