Shoplog | LightInTheBox

14

Ik vermoed dat we onderhand allemaal wel op de hoogte zijn van het bestaan van Chinese webshops, waar je voor een appel en een ei je winkelmandje kunt volgooien met werkelijk alles. Noem het op en China heeft het. En waarschijnlijk nog wel meer. Nu ben ik daar redelijk lang resistent tegen geweest, maar de afgelopen maanden heeft zich dan toch een luchtbrug gevormd tussen Groningen en het Verre Oosten. Ik deel vandaag de buit in een Wat Heeft Hennie Absoluut Niet Nodig Maar Toch Besteld-shoplog van LightInTheBox.

Shoplog LightInTheBox

Shoppen bij LightInTheBox roept mij bij altijd het Action-gevoel op: je hebt niks nodig maar je komt altijd weer met iets naar buiten. In mijn geval zijn dat nooit aankopen waar ik lang over heb nagedacht. Het meeste kost geen drol en dat is bij de Chinese webshops niet anders. Meestal is de verzending ook nog gratis – hoe kan het uit? – en ach, dan wacht je met plezier wat langer op je aankoopjes. Het enige risico zit in de invoerkosten die je moet betalen als jouw pakketje door de douane wordt onderschept. Bestellen tot een waarde van € 22,– kan dat risico een stuk verkleinen en het is ook een kwestie van geluk hebben. Daarnaast is een bezoek aan LightInTheBox een goede remedie tegen een slecht humeur, in verband met de hilarisch slechte Nederlandse vertalingen.

Makeup kwasten

Een 20-delige make-up kwasten set. Heb je dat nodig, Hennie? Hell no. Maar het is wel leuk. Deze paarse kwastenset is één op één ‘overgenomen’ van Real Techniques en ik was benieuwd of dat ook ten aanzien van de kwaliteit zou gelden.

First of all: het zijn er veel. Heel veel. Het heeft ook even geduurd eer ik de bomen door het bos van de Paarse Kwasten Invasie kon zien. Heel veel kwasten lijken op elkaar, maar bij een nader onderzoek blijkt dat het minieme verschil zit in de afmeting en de breedte.

Shoplog LightInTheBox

Ik vind dit een ideale backup set voor als mijn ‘echte’ kwasten in de was zitten of nog liggen te drogen. De kwaliteit valt mij namelijk absoluut niet tegen. De kwasten zijn fijn in gebruik en haren – tot nu toe – niet uit.

Daarnaast heb ik ook een paar kwasten opzij gelegd omdat ik het leuk vind om af en toe een kwastje weg te geven aan dames die mij om makeupadvies vragen – het gebeurt, al kun je je dat niet voorstellen – zodat ze niet gelijk diepteinvesteringen hoeven te doen en het eerst met een merkloos kwastje kunnen proberen. De prijs van deze set was om en nabij € 30,–, wat neerkomt op € 1,50 per kwast.

Kwasten etui

Maar ja, de kwasten moeten ook ergens in worden opgeborgen. Thuis wil dat nog wel in bekers – mijn verzameling IKEA vaasjes die als kwastenhouders dienen, breidt zich uit als ware het konijnen – maar als je op vakantie gaat of een paar dagen weg, dan moet dat natuurlijk ook een beetje kek worden meegenomen.

Dat deed ik altijd op de meest simpele manier; ik mikte alles wat ik nodig had gewoon in het zijvakje van mijn toilettas en klaar. Maar dat gaan we nu anders doen. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. Bij de kwasten bestelde ik namelijk dit make-up kwasten etui om mijn kwasten in mee te nemen. Het was het artikel waar ik het minst nieuwsgierig naar was, maar grappig genoeg is dit juist het product dat ik toch wel handig vind.

Deze kwastenhouder is, behalve wel erg roze, ideaal in gebruik door de ritssluiting en is nog best groot. Handig groot, niet verkeerd groot. Al mijn dagelijkse kwasten passen er in en dan heb ik nog genoeg ruimte over. Het etui heeft van binnen een afwasbare voering, zodat je de boel na gebruik ook weer toonbaar kunt maken.

Ik ben niet erg van het roze gebeuren, maar het alternatief was wit. Wit. Hm. Dat laatste zag ik helemaal niet zitten, want ik ken mezelf; smeerkees die ik af en toe ben zou het wit in no time veranderen in een schmutzige erlebnis. Moet je niet willen. De prijs voor dit kwasten etui komt op een eurootje of drie

Een ehm… tasophanger

In de Categorie Meest Onnodige Ding Ooit – samen met de lepeloplegger van Tupperware, waar we hier 25 jaar na dato nog steeds de slappe lach om hebben, mede door het verkooppraatje – presenteer ik hierbij een tasophanger.

Deze druppelvormige kegel kun je in de muur schroeven en dan kun je er dingen aan ophangen. Meer is het niet. Dat leek me op zich wel leuk, al was het alleen maar om mijn tassen een eerbiedig plekje te geven. Zo stond mijn Ted Baker maar een beetje triest in een hoekje mooi te zijn en dat vond ik zielig.

Verkrijgbaar in zowel wit als zwart is dit een behoorlijk stevig dingetje dat best wat gewicht kan verdragen. Het was nog even puzzelen waar ik hem wilde hebben, maar uiteindelijk heb ik hem in de gebroken witte muur naast mijn make-up tafel laten schroeven geschroefd en nu hangt mijn tassie heel erg Zen te zijn op ooghoogte. Ik vind ze leuk en ik denk dat ik er nog een paar bestel. Ze zijn € 4,– per stuk, dus dat gaat het probleem niet zijn.

Bestel jij wel eens wat bij Chinese webshops?

Tutje.nl

 

(Dit artikel bevat producten die mij zijn toegezonden.)

 

14 REACTIES

 1. Nog nooit heb ik op Aliexpress besteld, maar op eBay zeker wel 🙂 Ik wil wel eens wel bij Aliexpress bestellen, maar als ik eenmaal op die site zit weet ik niet wat, haha! Misschien maar beter ook.

 2. Aliexpress en ik zijn beste vrienden 🙂 Reuze handig voor de donkerblauwe en paarse waterproof mascara. ( Dat ziet er minder jaren ’80 uit dan je denkt. Met dank aan mijn zwarte wimpers ;-)) Spullen in huis. Super handige bakjes die zelfs de Action niet verkoopt. Telefoon hoesjes! Speelgoed! Enzovoort…Jouw kwasten zien er goed uit. Ik heb een klein set gekocht ooit. Top!

 3. Het kost daar ook geen drol, ik bleef maar scrollen op die website. Die tassenhangers zijn leuk! Mijn tassen liggen onderin de kledingkast heel rommelig te liggen. Gelukkig geen design tassen want de katten hadden zicht daar een keertje uitgeleefd. Mijn nieuwste tas hangt nu aan een kledingrek hanger. 🙂
  * Babs heeft onlangs geplaatst: Review- De Tuinen Zeecollageen Dag & Nachtcrème

 4. Heerlijk die Chinese webshops! Die kwastenset ziet er trouwens mooi uit! Ik make-up me dagelijks met een eBay kwasten setje. Ik maak er ook een sport van om op eBay ook echt de goedkoopste aanbieder te vinden van iets. Laatste dingentje dat binnen gekomen is, is een Wii naar HDMI converter. Handig! Nu ben ik van de scart kabel af.
  * Laura | LvanR heeft onlangs geplaatst: Mac Rebel Satin Lipstick

 5. Leuke dingen! Ik heb toevallig deze week een bestelling geplaatst bij AliExpress en kan niet wachten tot mijn dingetjes binnen zijn. Altijd wel even spannend natuurlijk hoe lang het gaat duren…

 6. Die kwasten zijn zo nice! En ja, die moet je natuurlijk wel ergens in kunnen bewaren he … 😛 die tasophangers zijn zo leuk! Veel leuker dan de term doet vermoeden 😛

 7. Ik bestel regelmatig wat via Wish.com fijne site en ook heel makkelijk met geld terug als een product onverhoopt eens niet bij je aankoopt geen geode hup gelijk je geld terug gestort. Ideaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge