INGLOT Shoplog | Want ik had nog geen oogschaduw

13

Hennie en oogschaduw is en blijft een interessante combinatie. Mijn fascinatie voor oogschaduw is groot, zeer groot. Mijn verzameling is dat overigens ook. Maar hoe groot mijn verzameling ook is; er komt altijd weer een moment dat ik dramatisch verzucht dat ik niet alleen niets heb om aan te trekken, maar ook niets heb om op te doen. En het erge is; ik geloof mezelf dan ook nog. Desperate times call for desperate measures en daarom mocht ik van mezelf weer eens shoppen bij INGLOT. Kijk je mee naar mijn INGLOT shoplog?

INGLOT

In de dikke twee jaar dat ik blog heb ik al vaker over INGLOT geschreven. Ik ben dol op dit merk en alle vrijheden die dit merk biedt met het oh zo handige Freedom System. Om nog maar te zwijgen over de prachtige paletten die je hier mee kunt creeren, de belachelijk grote keuze aan kleuren, de grote pans en de indrukwekkende pigmentatie van de producten. Een tijdje geleden hyperde ik nog dat ik zo blij was dat INGLOT weer in Amsterdam was neergestreken, waardoor de Kalverstraat weer een aantal m2 Mothership rijker is.

shoppen bij Inglot

Shoppen bij INGLOT

Helaas zijn zowel Amersfoort als Amsterdam voor mij een eindje uit de richting, althans; te ver om voor de lol even naar toe te rijden, maar dat geeft niet. De online shop van INGLOT is geduldig en ik kan inmiddels al goed een schatting van de kleuren in het echie maken. Ik word steeds meer een doorwinterde Inglotista!

INGLOT Under Eye Concealer

Tijdens de opening van INGLOT in Amsterdam werd ik – cosmetischerwijs – goed onder handen genomen door een make-up artist van INGLOT. Hij smeerde en kwastte dat het een lieve lust was en één van zijn wondertjes verrichtte hij met deze concealer.

shoppen bij Inglot

Ik ben nog altijd op zoek naar de Concealer der Concealer en ik hoop dat deze Under Eye Concealer van INGLOT een eind in de richting komt. Dit is de kleur 91, bij mijn weten de meest lichte kleur in het assortiment.

shoppen bij Inglot

Mijn eerste indruk is goed! Hij blendt mooi met mijn huid en verdeelt snel en makkelijk. Ik heb nog niet echt de gelegenheid gehad om goed te testen of hij het ook een hele dag volhoudt. Tot nu toe ben ik ook nog geen concealer tegengekomen die dat doet, dus ik ben ontzettend benieuwd.

INGLOT Sleeks Lip Cream

Dit is een pareltje waar ik per toeval achter kwam. Tijdens dezelfde opmaaksessie bij INGLOT toverde de make-up artist een aantal kleuren tevoorschijn waarvan hij riep “YEAH!!” en waarvan ik gilde “BLEHH!”. Ik heb hem zijn gang laten gaan met de Sleeks Lip Cream, de beste man had er immers kijk op, en wat ben ik blij dat ik dat deed, want ik ben nu helemaal verslaafd aan de nude/peach lip, die alles behalve saai is en mij totaal onverwacht wèl staat. Hij kleurde eerst mijn lippen in met een potlood en gooide er daarna een glansje overheen.

shoppen bij Inglot

De week daarna heb ik de webshop van INGLOT aan een microchirurgische inspectie onderworpen om dezelfde kleur te vinden als de make-up dokter bij mij gebruikte en dankzij de hulpvaardige meiden van INGLOT vond ik ‘em: nummer 100. Een mooie zachte peach achtige tint. Op dat moment de laatste in voorraad. Ik wist niet hoe snel ik op bestellen moest drukken. Deze beviel zo goed dat ik naar andere kleuren begon te kijken.

shoppen bij Inglot

Met name nummer 91 viel mij op, door zijn mooie neutrale kleur en de gelijkenis met mijn lievelingslipgloss: Giggle van Chanel. Een mooi non-sticky glansje voor elke dag.

INGLOT Freedom System Palette

En wat is een INGLOT shoplog zonder palette? Juist. Als een bakje appelmoes zonder kers bij Van der Valk. Ook al beschik ik inmiddels al over een aantal prachtige paletten van INGLOT; there is always room for more.

shoppen bij Inglot

Voor degene die onbekend zijn met het palettensysteem van INGLOT; je kunt zelf je palette samenstellen met de door jouw gewenste kleur van het door jou gewenste product.

shoppen bij Inglot

De paletten zijn in een aantal varianten verkrijgbaar en je kunt ze vullen met wat jij maar wil. De paletten zijn vervaardigd van zwaar en stevig materiaal en sluiten door middel van een stevige glasplaat met magneetsluiting. Die magneetsluiting komt ook aan de binnenkant van het palette weer terug, zo klik je de pans muurvast op hun plek. Ik ontdekte overigens bij toeval dat je je INGLOT paletten ook magnetisch op elkaar kunt stapelen. Handig!

shoppen bij Inglot

In tegenstelling tot de vorige keren waar ik online erg zat te twijfelen over de kleuren, was ik er nu heel snel uit. Ik wilde een neutraal palette, met als hoofdtoon koele taupe-achtige kleuren en een warmere tint. Daarbij heb ik voor de verandering eens niet gekozen voor alleen maar matte tinten, ik heb er zowaar wat shimmer aan toegevoegd.

Ik denk dat dat wel aardig gelukt is, want kijk: pretty, pretty! INGLOT heeft een aantal soorten oogschaduw en deze kleuren komen uit verschillende series. Van links naar rechts hebben we AMC Shine 31 (een roze tint met subtiele goudshimmer), Matte 360( een matte taupekleur die ik veel in mijn arcadeboog gebruik), AMC Shine 42 (een bruine bronstint met shimmer), Matte 326 (een aubergine/antraciet tint) en Pearl 423 (paars/bruin met parelmoer). Stuk voor stuk tinten die ik vaak gebruik en waarbij niet geheel ondenkbaar is dat ik al iets vergelijkbaars in mijn bezit had. Maar goed, de lokroep van INGLOT kan ik nu eenmaal slecht weerstaan.

shoppen bij Inglot

De swatches zijn weer perfect. Waar INGLOT altijd weer mee scoort is de pigmentatie van de matte tinten. Deze doen niet onder voor de shimmer-varianten. Hier ben ik erg blij mee, want tweederde van mijn collectie oogschaduw bestaat nu eenmaal uit matte tinten.

shoppen bij Inglot

Conclusie

Had ik deze producten nu echt nodig? Nee. Ga ik ze vaak gebruiken? JA! Natuurlijk stik ik in de make-up, maar na meer dan twee jaar bloggen weet ik het kaf van het koren onderhand heel goed te onderscheiden en om dat bruggetje maar even door te trekken: de kwaliteit van INGLOT is koren op mijn molen. De concealer bevalt tot dusver erg goed en de Sleeks Lip Creams zijn qua lipproducten, draagcomfort en kleur voor mij een persoonlijke en tikje verslavende ontdekking. Mijn zoveelste INGLOT palette stelt mij wederom niet teleur en ik schep er echt een heimelijk genoegen in om alle vierkante pans op een rijtje te leggen om daarna een partijtje schaapachtig te gaan zitten zuchten. Ik heb mezelf nu eerst even een INGLOT-halt toegeroepen, maar next in line worden de blushes and highlighters van dit merk. Want de magneten kunnen best nog wel wat meer druk verdragen.

Meer informatie vind je op de website van INGLOT.

Heb jij ervaring met de producten van INGLOT?

Tutje.nl

13 REACTIES

 1. Mooie pigmenten! Ik heb nog nooit iets van Inglot gehad en lees wel heel goede verhalen erover, zo ook bij jou nu.
  Heel lang geleden hadden zij een goede concealer, die zat volgens mij in een potje. Geen idee of die nog bestaat of ik moet het fout hebben..
  Ik zoek een romige concealer die eens een keertje niet al die lijntjes accentueert. Altijd leuk, zo een queste 🙂
  * Babs heeft onlangs geplaatst: Review- Biomed Alpha Beta Laser Peeling

 2. Wat heb je mooie producten gekocht! Zelf hoef ik natuurlijk ook niet zoveel make-up te kopen maar ik doe het toch omdat ik weet dat ik het effectief zal gebruiken. Make-up is nog zo leuk om mee te experimenteren!
  * Amy heeft onlangs geplaatst: Goodbyes bij Lush

 3. Ik zoek dus ook nog een echt goede concealer voor onder de ogen en ik heb net als jij een behoorlijk lichte huid, waardoor je dus vrij snel ‘kringen’ ziet. Mooie spulletjes heb je uitgezocht!

 4. Wat een prachtige kleuren! INGLOT is zo’n fijn (en dierproefvrij!) merk, maar heb helaas nog niets in mijn bezit. Dat palet bevat kleuren die geloof ik ook wel bij mij zouden passen. Zou hem zo willen toevoegen! 🙂

 5. Ik ben ook heel enthousiast over de oogschaduws van Inglot en dit palette wat jij hebt samengesteld vind ik super! Dit is nu echt basic palette dat volgens mij iedereen wel kan gebruiken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge