Sans Soucis | Suncare

7

Als beautyblogger word je rond deze tijd van het jaar bijna doodgegooid met suncare. Logisch natuurlijk, want dit is de periode van het jaar waar er behoorlijk wat wordt afgesmeerd. Ik ging aan de slag met de suncare van Sans Soucis, want behalve een zonnecrème heeft Sans Soucis nog een ander interessant product uitgebracht.

Sans Soucis

Hoe je in een half jaar tijd van nul tot fan kunt raken van een merk overkwam mij. Het begon met een parfum van Sans Soucis en tegenwoordig draagt het ontvangen van een pakketje van dit merk toch aardig bij in mijn stukje Oppervlakkig Levensgeluk. Klinkt misschien theatraal en dat is het ook, maar sla er mijn site maar op na; Sans Soucis is een kwalitatief goed merk, dat zichzelf heel slim weet te onderscheiden.

Sans Soucis ervaring

Suncare

Degene die mij persoonlijk kennen, weten dat ik er in het verleden wel eens een zootje van heb gemaakt en mijn huid aan de meest Barbaarse bruiningstechnieken heb onderworpen. Met dank aan collega Gonda die mij op kantoor mopperend weer insmeerde als ik weer eens een dagje te lang in de volle zon had gelegen, waarbij een andere collega de term Tanorexia speciaal voor mij in het leven riep. Ik wilde bruin worden. Dat zou op zich niet zo lastig zijn, ware het niet dat ik uit een familie kom van gingers. Mijn pake, oom, oudste tante en mijn moeder zijn/waren allemaal roodharigen. Alleen mijn jongste tante is blond. Dat betekende natuurlijk ook een shitload aan sproeten en huidtype 1. Ik heb die rossige trekken allemaal geërfd, wat betekent dat bruin worden alleen mogelijk is met Spartaanse praktijken. Achteraf denk ik: what was I thinking? Het stond niet eens mooi. Tegenwoordig geef ik dan ook meer de voorkeur aan een roodbruin gezond tintje dan aan het doorgelooide bruin. Dus smeer ik alsof mijn leven ervan af hangt. Ik heb wat in te halen.

Sans Soucis Anti-Age Body Sun Protection SPF 30

Op zich zou het niet uit moeten maken welk merk je uit je strandtas tovert, maar eerlijk is eerlijk; het is wel erg leuk om af en toe te showen met een nieuw spulletje.

Sans Soucis ervaringDe Sans Soucis suncare producten lenen zich daar goed voor, want kijk eens hoe leuk de tubes er uit zien. Lekker fris wit/oranje, met een zonnetje, een schelpje, een zeesterretje. Gezellig.

 

Sans Soucis ervaring

Deze tube Anti-Age Body Sun Protection heeft SPF 30 en dat is ook wel wat mijn freckle huid nodig heeft. Heel eigenlijk heb ik SPF 50 nodig. Ik stond in een andere rij toen Onze Lieve Heer de huidtypes uitdeelde. Je kunt niet alles hebben.

Sans Soucis ervaring

Kudo’s voor de substantie. Deze is namelijk licht, eerder een lotion dan een crème, en laat geen wittige waas achter. Hij trekt erg snel in waardoor hij gelukkig niet dient als ondergrond voor strandzandstempels.

Sans Soucis ervaring

Doorsmeren gedurende dag is natuurlijk wel een must. Dat moet ook met dit product. Met die regel in acht genomen voel ik mij de hele dag door voldoende beschermd tegen de zon.

Sans Soucis After Sun Repair Mask

Maar er is meer. Natuurlijk zou je na het zonnen met een After Sunnetje ook al een eind komen, maar Sans Soucis gaat nog een stapje verder. En dat is waar het After Sun Repair Mask om de hoek komt kijken.

Sans Soucis ervaring

In een net zo’n vrolijk tubetje als bovenstaande Body Sun Protection zit namelijk een masker, dat speciaal ontwikkeld is voor na het zonnen.

Sans Soucis ervaring

Door middel van toevoeging van Aloe Vera, waarvan bekend is dat dit verzachtend en helend werkt, wordt de vochtbalans weer op peil gebracht en dit zet zich om in een verlenging van de duur van een bruine tint. Daarnaast zorgt een repair complex ervoor dat de door het licht beschadigde huidcellen weer kunnen aansterken, wat tot vermindering van de roodheid leidt.

Sans Soucis ervaring

Ik heb dit masker vorig weekend geprobeerd. De vrijdag ervoor heb ik de hele dag buiten in de zon gezeten en bij thuiskomst voelde ik toch wel dat mijn huid dat niet leuk vond. Dat was gelijk een de aanleiding om het After Sun Repair Mask erbij te pakken.

Sans Soucis ervaring

De structuur is wederom licht van aard en laat zich makkelijk aanbrengen. Ook hier weer de frisse bloemerige geur die Sans Soucis zo kenmerkt. Met name op mijn schouders merkte ik dat het masker a la seconde werd opgenomen, een teken dat het ook nodig was.

Het verkoelende effect van het After Sun Repair Mask Is gelijk aanwezig. Op de gebruiksaanwijzing staat dat het na 10 a 15 minuten kan worden afgespoeld, maar bij mij was alles gelijk al ingetrokken; er viel weinig af te spoelen. Na het douchen merkte ik gelijk dat mijn huid een stuk rustiger en minder trekkerig was dan voor die tijd. En dat is – zeker voor iemand met rossige kenmerken – geen overbodige luxe.

Conclusie

Mijn lade met Sans Soucis producten wordt voller en voller. Maar de flacons raken leger en leger. Kortom; ook met de Suncare producten schiet Sans Soucis weer middenin de roos. Beide producten staan voor een goede werking. De Anti-Age Body Sun Protection smeert lekker uit, trekt snel in en ruikt erg lekker en het After Sun Repair Mask staat garant voor net even iets meer koeling dan een after sun alleen. Sans Soucis komt steeds met leuke en onderscheidende toepassingen die ik wel weet te waarderen.

Adviesverkoopprijzen: Anti-Age Body Sun Protection SPF 30 (150 ml) € 28,50, After Sun Repair Mask (50 ml) € 22,95. Meer informatie vind je op de website van Sans Soucis.

Wat is jouw favoriete suncare product?

Tutje.nl

(Dit artikel bevat producten die mij zijn toegezonden.)

 

7 REACTIES

  1. Helemaal goed! Een witte waas vind ik verschrikkelijk, ik heb een aantal suncare producten liggen waar ik na het opsmeren er als een wit spook uitzie. En vaak gaat mijn huid dan ook nog eens lekker jeuken…
    Dat masker lijkt mij ook zalig, Verkoeling na een hete dag in de zon. Waarschijnlijk dubbel lekker als je de tube ook nog in de koelkast legt!.
    * Babs heeft onlangs geplaatst: Meer vaderdag cadeau’s van Trendhim!

  2. Klinkt heerlijk, ik ben niet zo merken vast als het om zon bescherming aan komt. Ik smeer in de vakantie rustig 5 tubes leeg hahaha dus merk maakt me dan echt niet uit. Ambre Solair vind ik wel fijn. Ben ook lang gecharmeerd geweest van de Lidl sunspray maar die hebben de geur aangepast en die ruikt nu zo kruidig bleh nee, niet lekker. Ik ga op vakantie die van Vichy, Dr. Pierre Ricaud, Lancaster en Ambre Solair opsmeren die merken staan klaar om in de koffer te gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge