Rituals | The Ritual of Anahata

15

Volgens mij heb ik nog maar één keer eerder over Rituals geschreven, in het prille begin van mijn blog. Hoog tijd dat er weer eens een artikel aan dit toch wel fijne merk wordt gewijd en de nieuwste Limited Edition serie, The Ritual of Anahata, geeft daar dan ook meer dan aanleiding toe. Kijk je mee?

Ritual of AnahatA review

Rituals

Er is een periode geweest dat ik een beetje Rituals-moe was. Op zich niet moe van de producten, want die geven nog altijd een soort van verwen-factor, maar gewoon, kweenie, het kon me niet meer zo heel erg bekoren. Denk dat dat te maken heeft met het feit dat Rituals besloot om de voorganger van de huidige The Ritual of Hammam serie eruit te gooien. Daar ben ik nooit helemaal overheen gekomen. In 2014 bestelde ik de laatste potten bodycrème uit die serie die de Bijenkorf op voorraad had and that’s it. Er staat nog steeds een gesealde pot ergens in huis. Ik bewaak en bewaar hem alsof het om hele dure wijn gaat. Maar Rituals gaat, waar ik ook ben. Bij mijnvorige werkgever zat ik op 90 meter van een Rituals winkel en mijn huidige werkgever heeft zelfs een Rituals ‘onder dak’. Dus ja. Vluchten kan niet meer.

Ritual of AnahatA review

The Ritual of Anahata

Open your heart is de term waar het bij de nieuwe Limited Edition van Rituals allemaal om draait. The Ritual of Anahata is een lijn die perfect is afgestemd op het winterseizoen, gezien de geurnoten van Dennenhout en Palissander – wat dat laatste dan ook moge zijn. Deze collectie is geinspireerd door de eeuwenoude chakrafilosofie uit India, waarbij Anahata staat voor de hartchakra; compassie en vriendelijkheid. Gewoon een beetje lief zijn voor elkaar. Ik schafte de douchefoam en de bodycrème aan uit deze Limited Edition serie. Want af en toe moet je natuurlijk ook een beetje lief zijn voor jezelf.

Heart Opening Shower Foam

Ik word altijd erg blij van de showerfoams van Rituals. Douchen met Rituals geeft net even extra cachet dan dat je met je Fa’tje onder de douche staat. Met dat laatste is niks mis, maar het blijft lekker om in de loop naar de badkamer een Rituals fles mee te pakken. En niet vergeten om terug te zetten in de smeerkast, aangezien de zoon des huizes nog steeds denkt dat Rituals uit de kraan komt.

Ritual of AnahatA review

De vormgeving van de The Ritual of Anahata is prachtig. De producten zijn gegoten in een chic donkergroen jasje, voorzien van een symbool, dat ongetwijfeld een diepere betekenis heeft, maar waar ik verder niks van kan maken dan een strak staaltje spirografie.

Ritual of AnahatA review

De geur is ont-zet-tend lekker. Warm en een tikkeltje spicy. Helemaal des najaars en winters. Ik kan dit soort geuren heel erg waarderen, maar als je van wat meer frisse geuren houdt, dan kan het zo maar zijn dat het iets teveel van het goede is. Not for me. I’m diggin’it.

Spread the Love Body Cream

Bij een shower foam hoort natuurlijk ook een body crème. De Body Creams van Rituals staan bekend om hun langhoudende geuren. Als ik Rituals draag, dan zit de geur na twee dagen nog in mijn badjas en de Spread the Love Body Cream is daarin gelukkig geen uitzondering.

Ritual of AnahatA review

De substantie is zoals we het van Rituals gewend zijn; vol en fluffy. Ik smeer tegenwoordig met CBD producten tegen mijn psoriasis. En als tegenprestatie mag ik van mezelf daarna met Rituals los gaan.

Ritual of AnahatA review

De geur van de body cream is wederom een genot voor de neus en andere zintuigen. Een typische wintergeur: krachtig, woody en warm. Dit is één van de meest warme geuren die Rituals ooit uitbracht en ik kan daar zwaar van genieten. Mijn huid voelt de hele dag zacht en blijft soepel.

Ritual of AnahatA review

Conclusie

Waar ik de zomercollecties van Rituals meestal niet zo heel erg bijzonder vind, capituleer ik waar het deze wintercollectie betreft. Met de Ritual of Anahata collectie heeft Rituals een hele fijne Limited Edition neergezet voor deze winter. De vormgeving is een plaatje, de geur is warm en uitnodigend en het smeren is een feestje voor zowel de zintuigen als de huid. De Heart Opening Shower Foam biedt een mooie pre-party voor de zachte huid die de Spread the Love Body Cream achterlaat. Laat de winter maar komen!

The Ritual of Anahata Limited Edition collectie van Rituals, bestaande uit een Shower Foam, Body Cream, Body Scrub en een Bath Oil, ligt nu in de winkel. De Shower Foam kost € 8,50 (200 ml) en de Body Cream kost € 17,50 (200 ml). Meer informatie over deze collectie vind je op de website van Rituals.

Heb jij al iets uit de The Ritual of Anahata collectie geprobeerd?

Tutje.nl

 

15 REACTIES

  1. Hier exact hetzelfde, in het begin schreef ik ook over Rituals, het merk die dat heel “oemph” gevoel en geur in de douche achterliet. Geuren met een echt body. Ik hou van krachtige geuren!
    Goede tip, deze lijn, wat klinkt dat zalig! Er zijn merken en producten die ik ook op mijn slaapkamer neerzet, zoonlief weet er ook altijd wel raad mee. Voor je het weet sta je met een halfvolle bus of fles in je handen.Dan denk ik maar: “Ach, hij heeft smaak, net zoals zijn moeder “;)

  2. Deze lijn klinkt heerlijk en zo te horen is het een perfecte geur voor de herfst en winter! Ik ga snel eens aan deze shower foam ruiken in de winkel. Grappig dat je zoon ook wel fan is van Rituals! Toevallig betrapte ik mijn broertje er laatst op dat de douche na zijn douchesessie verdacht veel naar mijn Rituals-showerfoam rook 😉

  3. Ha, was het maar zo’n feest; Rituals uit de kraan;-) Ik vind de nieuwe geuren van Rituals toch wel steeds héél erg verrassend en de verpakkingen lijken me ook steeds chiquer worden. Dat doen ze goed.

  4. Oh wat klinkt deze lijn heerlijk zeg! Ik heb al veel verschillende soorten en geuren uitgeprobeerd van Rituals, maar deze nog niet. Jij hebt mij zeker nieuwsgierig gemaakt! Binnenkort maar weer even een winkel binnenlopen.

  5. Het ziet er prachtig uit. Ik wist niet eens dat de Rituals of Hamam eruit was. Stom zeg. Overigens vind ik Rituals heerlijk, maar ik word wel een beetje moe van die fantasieloze gift sets die mensen dan geven.

    • Mee eens! Overigens werd ik ook eens flink afgeblaft toen ik Rituals mailde met mijn allereerste artikel over ze. Kreeg een mail terug in de zin van: ‘wij geven niks weg’. P’don? Waar vraag ik dat? Terwijl ik alleen maar goed bedoeld een link doorstuurde. Heel raar. Heb er altijd een naar bijsmaakje aan overgehouden. Maar goed, in de winkel word ik altijd wel heel vriendelijk geholpen. En deze collectie ruikt lekker.

  6. Oh ja, doe mij zo’n kraan waar Rituals uit komt zeg! I’m in! Deze lijn klinkt heerlijk, moet geloof ik maar eens even een voorraadje gaan inslaan.. Rituals komt en gaat hier ook. Soms heel veel ineens, soms een tijdje niet. En ik ben nog niet door de voorraad douchefoam van de Lidl heen, die bevalt ook erg goed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge