Review | Versace | Eros Pour Femme

14

Soms heb je met een merk an sich niet zo veel, maar kom je opeens een product tegen dat heel lang in je achterhoofd blijft sluimeren. Het overkwam mij met Eros Pour Femme Eau de Parfum, één van de geuren van Versace. Onze wegen kruisten zich toch weer na een aantal jaren en daarom vandaag toch maar een ode aan dit fummetje.

Versace parfum ervaring

Versace

Zoals gezegd, ik kende het merk Versace wel. Versace behoort voor mij toch bij de grotere merken der aarde, maar ik kende het merk vooral van de in 1997 vermoorde Gianni Versace. De producten zelf waren niet aan mij(n portemonnee) besteed. Waarom ik voorgaande zin in de verleden tijd schreef weet ik ook niet, want ik vind het nog steeds behoorlijk prijzig. Poe. Totdat ik in 2015 van mijn moeder bij een middagje stad een geurtje mocht uitkiezen. Dat mondde uit in een soort tien keer heen en weer lopen tussen de Douglas en de vijf meter verderop gevestigde SKINS, aangezien ik niet kon kiezen tussen Eros Pour Femme van Versace bij Douglas en Eau Rose van Diptyque bij SKINS. Het werd de laatste, waar ik nog geen dag spijt van heb gehad, getuige mijn review, in het hele, hele, héle prille begin van mijn blog.

Versace parfum ervaring

Eros Pour Femme

Versace kon waarschijnlijk niet uitstaan dat hij werd gedegradeerd tot tweede keus en nam wraak door mij regelmatig samples te sturen als ik een bestelling bij een parfumerie had gedaan, zodat ik niet moest vergeten dat hij bestond. Een slimme zet, want op deze manier bleef hij steeds in mijn hoofd hangen, waarna ik twee Douglas-bonnen inzette en hem toch maar bestelde. Als opmars naar de lente. Eros Pour Femme. Klinkt een beetje als een goedkope webshop voor plastic 18+ vermaak. Maar goed, wie ben ik.

Versace parfum ervaring

Foute flacon

De flacon is of heel erg prachtig of heel erg fout. Daar ben ik nog niet helemaal over uit.  Bijzonder is hij wel. In al zijn facetten. En ook als je – net als ondergetekende – normaliter niet echt bent van de opschmuck en kitsch, is dit nog steeds een plaatje en een waar kunstwerkje om naar te kijken. En oh man, wat is hij fotogeniek.

Versace parfum ervaring

Dit geldt niet alleen voor de flacon, maar ook voor de verpakking waarin Eros Pour Femme wordt geleverd. Geen simpel kartonnetje, maar een luxe doos, waar de flacon in al zijn pracht en praal kan worden uitgeschoven. Goed voor een meervoudig ekster-orgasme.

Versace parfum ervaring

Eros Pour Femme Eau de Parfum

De geur is zoals altijd lastig om te omschrijven, maar we hebben dit keer nog een extra handicap, aangezien hij – terecht – binnen een aantal categoriëen valt. De omschrijving helpt daarbij ook niet echt.

“Eros, de god van de liefde, leert onbekende passie kennen wanneer hij zijn ware liefde, Eros pour Femme, ontmoet. Hun aantrekkingskracht is onmiddellijk, maar wie verleidt wie? Versace onthult in de geur Eros pour Femme de kracht van een vrouw die waarde hecht aan haar individualiteit en toegeeft aan verleiding. Versace Eros pour Femme is een liefdesdrank van verleidelijke, lichte en vrouwelijke geurnoten. Een verfijnd akkoord van citroen en jasmijn wordt verheven door sensuele en zachte houtsoorten. Versace Eros pour Femme is het parfum voor vrouwen met passie.”

Tja. Wat moet je ermee, hè?

Versace parfum ervaring

Het klopt dat de geur op het eerste gezicht vrij licht is, getuige de topnoten: Siciliaanse citroen, bergamot en granaatappel, die vrij vlot worden opgevolgd door jasmijn, pioenblaadjes en citroenbloem. Hoewel dit allemaal vrij fruitig klinkt, ruik ik dat er niet aan af. Het is meer warme bloemerigheid wat de klok slaat. Maar het beste wordt voor het laatste bewaard, want onder andere sandelhout en musk zorgen voor de basisnoten. En dat is net dat stukje dat Pour Femme een vleug pit en een eigen karakter geeft.

Versace parfum ervaring

Conclusie

Ik vind Eros Pour Femme van Versace een heerlijke geur en een fijn alternatief voor als je in het voorjaar of in de zomer een geur wilt dragen die diplomatiek opvalt, maar niet topzwaar is. De geur blijft de hele dag hangen, bij spuiten is niet nodig. Als liefhebster van iets zwaardere geuren ben ik erg blij met de aanwezigheid van sandelhout, maar ik zou er ook niet van opkijken als Eros Pour Femme hoge ogen zal gooien bij de liefhebbers van floral geuren. De flacon is over the top en dus een genot om naar te kijken.

Eros Pour Femme is verkrijgbaar vanaf € 66,30 (30 ml). De geuren van Versace worden verkocht bij de luxe parfumerien, waarbij Douglas momenteel een leuke kortingsactie heeft.

Ben jij bekend met de geuren van Versace?

Tutje.nl

 

14 REACTIES

  1. Wat een bijzonder flesje inderdaad! Met zo’n flesje heb je ook wel echt het idee dat je jezelf op iets luxueus hebt getrakteerd 🙂 De geur klinkt ook heerlijk, juist omdat hij niet al te aanwezig is. Ik kan me wel voorstellen dat je deze graag draagt.

  2. Het flesje doet mij denken aan de Romeinse tijd, die beelden die je ziet op of in gebouwen, met al die versiersels. En het heeft ook een beetje de vorm van een ouderwets horloge, wat je aan een ketting zat die de heren in hun pochet (heet dat zo?) van hun jasje droegen. Of een beetje zoals een stopwatch…
    Klinkt als een fijne geur!
    Gisteren was ik in de buurt van mijn lievelingsparfum (teint de neige) en natuurlijk even wat opgedaan. Ik vind het zo fijn als je de hele dag een geur blijft ruiken, mits hij natuurlijk heerlijk is. En top dat je Versace ook niet de hele dag hoeft bij te sprayen, maar voor die prijs mag dat ook wel. Lijkt mij een fijne en bijzondere geur!

  3. I’m confused.. je hebt het over de eau de toilette maar op de foto van de doos staat duidelijk eau de parfum. Over welke van de 2 gaat deze review? Want de eau de parfum en de eau de toilette zijn 2 verschillende geuren dacht ik?

  4. Echt een flacon wat bij het merk past vind ik, ik moet denken aan de Romeinse tijd hierbij. Heb nog nooit een geur van Versace geprobeerd, ben wel nieuwsgierig. Ik koop altijd eau de parfum

  5. Haha, ik ben het helemaal met je eens over die flacon! Ik zat er ook al eventjes naar te kijken en dacht; vind ik deze flacon nu mooi of heel erg fout?! I don’t know….naar de geur heb je mij nu wel ongelooflijk benieuwd gemaakt. Maar daar ben jij toch altijd wel goed in, wat mij betreft;-)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge