Review | Utsukusy | Artificial Skin

7

Het is al heel lang geleden dat er iets van Utsukusy op mijn site kwam. Veel te lang. Ik heb de lieve meiden van Utsukusy een beetje verwaarloosd, maar gelukkig hebben de dames altijd begrip voor mijn drukke ren- en vliegleven waarin ik nog steeds 120.000 zaken probeer te combineren. Daar gaan we nu verandering in aanbrengen, want met Artificial Skin van Utsukusy heeft de wereld weer een pareltje in handen. Kijk maar mee!

Utsukusy Artificial Skin

Utsukusy

Utsukusy is een prachtig merk, dat met name vorig jaar op verschillende (beauty)blogs te vinden was. Ik bleek ook niet resistent tegen het Utsukusy virus, want ik waande mij af en toe in de hemel met onder andere de Bijin Cleanser, de make-up’jes, nog meer make-up’jes, smeersels, nog meer smeersels en dit potje vol met zaligheid, dat ik – zonder overdrijven – nog elke dag mis. Utsukusy is een Japans merk, dat staat voor Schoonheid, Zuiverheid en Kwaliteit. Utsukusy levert natuurlijk en dierproefvrije producten, die worden toegepast bij verschillende behandelingen in schoonheidssalons die met dit merk werken, maar zijn ook los te verkrijgen, waarbij de verslavingsfactor heel erg hoog is. Been there. Done that. Been there nog steeds. Eigenlijk.

Utsukusy Artificial Skin

Artificial Skin

Eén van de nieuwste producten van Utsukusy is er eentje op technologisch-cosmetisch gebied: Artificial Skin. Het Artificial Skin Serum belooft een diep huidherstel door middel van het leggen van een zogenaamde ‘tweede huid’ over de huid, die de huid beschermt tegen alle schadelijke invloeden van buitenaf, zoals milieuvervuiling, airconditioning, verwarming en rook. Hierbij is niet over één nacht ijs gegaan, want aan de ontwikkeling van Artificial Skin ligt tien jaar (dierproefvrij) onderzoek ten grondslag.

Utsukusy Artificial Skin

Utsukusy zegt er zelf het volgende over:

“De huid houdt significant meer vocht vast, zodat een droge en schilferige huid opgelucht kan ademhalen. Droogtelijntjes verdwijnen, de huidstructuur wordt weer fijnmazig en de huid wordt gestimuleerd opnieuw collageen en fibroblasten aan te maken. Rimpels worden minder diep van binnen uit en de huid wordt zichtbaar steviger en elastischer.”

Fijnmazig. Prachtig. Oh, echt. Mijn woordliefde gaat even dwars door het plafond.

Utsukusy Artificial Skin

De flacon ziet er helemaal state of the art uit. Utsukusy heeft een talent om overal haar stempel op te drukken en dat is ook bij dit ontwerp weer gelukt; de lange, tikje robuust ogende, pompflacon maakt heel erg nieuwsgierig.

Ingrediënten:

Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Cyclopentasiloxane, Glycerin, Propylene Glycol, Dimethicone/Vinyl, Dimethicone Crosspolymer, Enteromorpha Compressa Extract, Sodium Hyaluronate, Tocopheryl Acetate, Asesalpinia Spinoza Gum, Retinyl Palmitate, Carbomer, Ammonium Acryloyldimethylaurate/Vp Copolymer, Oteth-20, Sodium Benzoate, Sodium Hydroxide, Imidazolidinyl Urea, parfum/Fracance, Disodium Edta, Sodium Dehydroacetate, Potassium Sorbate

Maar we komen nog meer wetenschap tegen. Het serum is namelijk biocompatible door toevoeging van stofjes, zoals zeewier (laag moleculair gewicht) die het vermogen hebben om diep in de celkern door te dringen. Voor meer informatie over de werking, klik hier.

Utsukusy Artificial Skin

Het serum zelf is zeer lichtgewicht; het oogt, smeert en voelt als een superlichte gel. Tijdens mijn bezoekje aan de Utsukusy stand bij de Beauty Trade begin dit jaar, werd opgemerkt dat je huid kon gaan glimmen bij gebruik van dit product en dat het in dat geval aan te raden was om Artificial Skin te gebruiken als nachtproduct.

Utsukusy Artificial SkinDat laatste heb ik wel gedaan, maar niet omdat mijn huid er van ging glimmen, meer omdat ik ’s ochtends snel moet en ik het moet hebben van een snelle lik crème.

Utsukusy Artificial Skin

Artificial Skin dient eigenlijk uitgebreid te worden gemasseerd in de probleemgebieden, maar ik pas het toe als een nachtcrème: smeer en verdeel. Dat laatste gaat heel erg goed, het serum trekt snel in en je wordt daarbij ook nog eens getrakteerd op een luxe bloemerige geur.

Artificial Skin kan worden gebruikt als serum onder een nachtverzorging, maar ik vind het serum an sich qua voeding verzorgend genoeg. Sinds ik de Grote Vier heb geraakt, krijg ik halve wurgneigingen als ik ’s nachts compleet gezalfd in bed lig en met Artificial Skin heb ik dat gevoel niet. Het voelt prettig en redelijk luchtig.

Utsukusy Artificial Skin

Het heeft even geduurd voor ik verschil ging merken, maar na twee weken gebruik bemerkte ik een voelbare soepelheid (terug) aan mijn huid en na twee maanden is er van droogheid van mijn huid geen sprake meer. Mijn huid voelt zacht, soepel en doorvoed; ook tijdens de warme dagen van de afgelopen weken. Nog een gruwelijk voordeel: waar ik normaal, als ik net wakker ben, de spiegels mijd – strompelend met slaaphoofd richting het toilet -, hoef ik dat nu niet meer te doen, want Artificial Skin heeft ook een positieve invloed op het ontwakings- c.q. uitdeukproces. Het ziet er allemaal iets meer acceptabel uit in de vroege ochtend.

Conclusie

Is Artificial Skin een aanrader? Ik vind van wel. Het serum geeft de droge huid al vrij vlot een enorme boost en na twee maanden gebruik kan ik echt spreken van een rustige huid. Zelfs in een ware periode. Artificial Skin is zuinig in gebruik, ruikt lekker en kan alleen of in combinatie met een dag- of nachtcrème worden gebruikt. Ik ben erg te spreken over de werking van Artificial Skin en ik denk dat dit een goede aanvulling is op de skincare van fellow veertig-plussers. Of –minners. Whatever. Het is gewoon lekker. Utsukusy heeft er weer een puntje bij.

Artificial Skin kost normaal € 64,–, maar wordt momenteel ter introductie aangeboden voor € 56,– (35 ml) in de webshop van Utsukusy-schoonheid.nl.

Heb jij ook een favoriet serum?

Tutje.nl

 

(Dit artikel bevat producten die mij zijn toegezonden)

7 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge