Review | The Wet Brush

16

Haarborstels heb je in alle soorten en maten. Normaal ga ik nooit zo mee in haar-hypes, maar af en toe ben ik wel nieuwsgierig of een bepaald soort borstel echt wat voor je haar doet. Ik las veel goede verhalen over The Wet Brush en toen ik de kans kreeg om hem uit te proberen, ging ik er dan ook gelijk mee aan de slag.

ervaring Wet Brush

Borstels

Natuurlijk staat een borstel van Mason Pearson nog steeds hoog op mijn verlanglijstje. Deze Rolls Royce onder de borstels schijnt echt wonderen te doen met en voor je haar. Maar ja, ik heet Hennie en geen Maxima en dus zal een dergelijke borstel voor altijd buiten mijn reikveld blijven. Ik treur nooit te lang, want ik was inmiddels ook heus wel content met mijn ‘iets’ goedkopere Tangle Teezer, maar kweenie, hij lijkt op een paardenborstel en hij werd ook een beetje ranzig, aangezien ik het een onding vind om schoon te maken – tips zijn heel erg welkom.

ervaring Wet Brush

The Wet Brush

Je kunt je dus voorstellen dat The Wet Brush geen beter moment kon uitkiezen om intrede in mijn leven te doen. Timing is everything.

ervaring Wet Brush

The Wet Brush, althans het team achter het merk, heeft er zelf ook wat over te zeggen:

“Elke vrouw heeft het wel eens meegemaakt: een bos vol klitten waar geen borstel of kam tegen op kan. Of fijn en kwetsbaarhaar wat al genoeg te verduren heeft. Het team van The Wet Brush hoorde deze schreeuwen om hulp en ontwikkelde een collectie unieke en professionele haarborstels. De haarborstels van The Wet Brush lijken op een gewone borstel, maar zijn duidelijk zoveel meer. Niet geheel onbelangrijk: de borstels komen in meerdere hebberig makende printjes en kleuren. Denk aan onder andere ‘Bombshell Blue’,‘Mermaid Glitter Green’ en ‘Purple Rose Skull’’

ervaring Wet Brush

Met zulke enthousiaste berichten was ik zeer benieuwd welke borstel mijn kant op zou komen en zat dan ook een beetje meewarig te kijken toen ik een grijs exemplaar uit de doos viste. Grijs. Hm. Gelukkig slaapt mijn creatieve brein nooit, dus ik doopte mijn nieuwbakken Wet Brush tot “50 Shades of Grey”, waarna ik hem – ik zweer het je – gelijk al stukken minder saai vond.

ervaring Wet Brush

Patent

The Wet Brush is niet zo maar een borstel. Er is namelijk goed over nagedacht. Op de borstelharen is zelfs een patent aangevraagd – en verkregen. De Intelliflex borstelharen zijn namelijk uitermate dun, sterk en flexibel.

ervaring Wet Brush

Dit resulteert in bescherming van het haar, een goede doorbloeding van de hoofdhuid en – heel belangrijk – een borstel die op deze manier feilloos en soepel door je haar glijdt, waarbij hij knopen en/of klitten meeneemt.

ervaring Wet Brush

Mijn ervaring

Ik vind The Wet Brush een heerlijke borstel. Als ik mijn haar heb gewassen, glijdt hij daarna moeiteloos door mijn natte haar op een manier waarop ik de borstelharen soms niet eens door mijn haar voel gaan. Erg prettig. Wat zeg ik? Héél erg prettig. De borstel ligt lekker in de hand en mijn haar is in een mum van tijd uitgeborsteld, waarbij niet hoeft te worden getrokken of zelfs maar kracht hoeft te worden gezet.

ervaring Wet Brush

Conclusie

Een hele dikke aanrader. Op het eerste oog lijkt The Wet Brush een doodgewone borstel, maar bij het gebruik ervan kom je er al snel achter dat dit niet het geval is. Deze borstel deinst niet terug voor nat haar, want hij glijdt er doorheen als ware het boter. De dunne borstelharen doen goed werk en het schoonmaken van de borstel kost geen tot weinig moeite. Ik grijp nu dagelijks naar The Wet Brush, dus ja: ik ben fan!

The Wet Brush kost € 14,95 en is onder andere te koop bij Douglas.nl

Wat is jouw favoriete haarborstel?

Tutje.nl

(Dit artikel bevat producten die mij zijn toegezonden.)

 

16 REACTIES

  1. Ik borstel mijn haar eestal als het nat is. Het is zo dun dat het bijna geen klitten krijgt. Om me haar een beetje te beschermen, in de hoop dat het ooit nog wat wordt, zou dit helemaal geen slecht idee zijn.

  2. Die zou ik wel eens willen proberen voor Tom. Als hij zijn lange haar (vol met krullen ook nog) borstelt, klinkt dat echt vreselijk. Schraap, schraap, schraap…… Bijzondere borstel!

    • Dan kan ik je deze echt aanraden, Suzan. Deze is echt een feestje, maar dat weet je pas als je hem in handen hebt. Mijn Tangle Teezer werd echt een uitdaging voor de Keuringsdienst van Waren.

  3. Ach ja, de Masion Pearson.. Daar zijn de meningen ook over verdeeld. Ik heb in Engeland op vakantie vorig jaar een Denham brush gekocht (een lookalike van de MP), en die bevalt ook best. De Tangle Teezer doet hier overigens ook goed zijn werk, net als de dupes daarvan (hoewel ik de kruidvat variant wel wat harde pinnetjes vind hebben). Ik ben ontzettend benieuwd naar de Wet Brush nu, hoor er (ook) veel goede verhalen over en voor de prijs hoef je het in elk geval niet te laten 🙂

  4. Ik heb hem ook en ik snap je enthousiasme;-) Ik snap wel dat mensen zich afvragen of duurdere borstels nu echt beter zijn, maar het is natuurlijk gewoon een kwestie van uitproberen. Ook zo slim dat Wetbrush allemaal printjes heeft, je snapt dat ik voor een roooooooooooooooooze gegaan ben hè;-)

  5. Ik heb de wet brush ook, heerlijke borstel! En nog mooi ook ( ik heb de watercolor purple ) de tangle teezer ben ik nooit aan begonnen omdat ik het idee had dat die ergens in mijn haar zou blijven hangen en ik hem er nooit meer uit zou kunnen krijgen omdat er geen handvat aan zit..

  6. Dit klinkt goed zeg! Ken je het merk Denman? Ik had daar een borstel van maar die is tijdens mijn laatste sauna bezoekje kwijtgeraakt 🙁 Deze is een stuk goedkoper en klinkt ook goed, ga ik onthouden! Heb namelijk afgelopen weekend een nieuwe borstel gekocht van het Kruidvat maar daar kom ik echt niet mee mijn dikke haar door….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge