Review | The Body Shop | Roots of Strength

13

The Body Shop heeft het tempo er goed in zitten. Werd ik eind vorig jaar verblijd met heerlijke seasonal bodybutters, een paar weken geleden kreeg ik een compleet nieuwe lijn opgestuurd, namelijk de Roots of Strength collectie. Kijk je mee naar mijn ervaringen? Spoiler-alert: Dear Lord, wat een zaligheden zitten erbij.

The Body Shop review

The Body Shop

Ik ben al een aardig tijdje fan van The Body Shop. Of dat nou komt omdat ‘ie niet meer binnen loopafstand zit zoals ten tijde bij mijn vorige werkgever, weet ik niet. Hoe dan ook, ik heb inmiddels ervaring met de lipsticks, de make-up kwasten, geurtjes en de body butters van de The Body Shop en sinds kort kan ik ook skincare aan dat rijtje toevoegen.

The Body Shop Roots of Strength

De Roots of Strength focust zich op het verstevigen van de huid en heeft zich daarbij laten inspireren door de kracht van de natuur en oude Chinese geneeskunde. Gember, Ginseng en muizendoorn (ik las eerst muizenvreugd, ik heb te vaak naar De Luizenmoeder gekeken) worden al jaren gebruikt om het immuunsysteem een beste oppepper te geven en zijn alle drie een graag geziene gast in traditionele Aziatische schoonheidsrituelen. De Roots of Strength collectie is 100% veganistisch en bevat wortels van de drie hierboven genoemde planten.

The Body Shop review

Roots of Strength Firming Shaping Serum

Het Firming Shaping Serum is gemaakt met 99% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Tjonge. Dan ga ik over die 1% niet moeilijk doen.

The Body Shop review

Dit serum is bedoeld voor onder een moisturizer en kan worden aangebracht over gezicht en hals.

The Body Shop review

Ik moest even wennen aan de geur. Deze is, zoals je van een product dat merendeels bestaat uit natuurlijke ingrediënten, behoorlijk ‘aards’. Daar moet je van houden, maar na een aantal keren smeren viel het mij eigenlijk al niet eens meer op.

The Body Shop review

Twee pompjes zijn genoeg voor hals en gezicht en het valt mij elke keer weer op hoe snel het serum intrekt. Het wordt bijna opgezogen door de huid. Daarnaast is het serum niet plakkerig en dat vind ik een erg fijne bijkomstigheid. (Firming Shaping Serum – € 36,00 – 30 ml)

Roots of Strength Firming Shaping Cream

Na het serum is het tijd voor een moisturizer en wel in de vorm van de Firming Shaping Cream. Deze moisturizer is bedoel voor de huid die wel wat stevigheid kan gebruiken – ja, hoi – en doet dat op een zijdezachte manier.

The Body Shop review

Het mooie van deze crème is dat hij heel vol aanvoelt, maar dat hij niet vet is.

The Body Shop review

Qua textuur valt hij dan ook een beetje tussen een crème en een gel, wat je ook wel kunt zien aan de semi-transparante kleur.The Body Shop review

Ik vind dit een ont-zet-tend fijn product. De geur is net als de andere producten uit deze lijn licht kruidig, maar niet storend. De Firming Shaping Cream is redelijk zuinig in gebruik en trekt snel in. (Firming Shaping Cream – € 30,00 – 50 ml)

The Body Shop review

Roots of Strength Firming Shaping Essence Lotion

Daarnaast bevat de Roots of Strength lijn een lotion, die een bijdrage levert na het reinigen. De Firming Shaping Essence Lotion bereidt – bij dagelijks gebruik – de huid voor op de rest van de Roots of Strength producten.

The Body Shop review

Ik geef toe dat ik het gebruik van een lotion regelmatig oversla, want: geen zin/moe/whatever, maar ik moet ook bekennen dat het gebruik van een lotion wel verfrissend en verzachtend werkt en daarmee het reinigingsritueel compleet maakt.

The Body Shop review

Dat laatste geldt zeker voor de Firming Shaping Essence Lotion. Mijn huid voelt glad en verre van trekkerig aan. En ik wil best geloven dat dit alleen maar ten goede komt de producten van Roots of Strength die ik daarna gebruik. (Firming Shaping Essence Lotion – € 17,00 – 160 ml)

The Body Shop review

Conclusie

Man man man, wat een heerlijke lijn heeft The Body Shop met Roots of Strength uitgebracht. Dit is typisch zo’n collectie waarbij je baalt dat de bodem van de flacons en potjes in zicht is Het was even wennen aan de aardse geur, maar daarna was het alleen maar genieten. Met name het duo Firming Shaping Serum en Firming Shaping Cream doen heel veel goeds voor mijn huid. Mijn huid is sinds ik deze lijn gebruik een stuk egaler geworden. De producten zijn zuinig in gebruik en smeren als een droom. Ideáál voor de 40+ huid, maar ik kan me indenken dat zowel jong als oud hier baat bij heeft.

Meer informatie vind je op de website van The Body Shop.

 Heb jij ervaring met skincare van The Body Shop?

Tutje.nl

(Dit artikel bevat producten die mij zijn toegezonden.)

13 REACTIES

 1. Wat klinkt deze lijn héérlijk! Sowieso slaat The Body Shop voor mij de plank niet vaak mis. Vooral die crème lijkt me heel lekker om te gebruiken.

 2. Ik gebruik hem nu ook regelmatig, heerlijk deze lijn. Ik weet niet helemaal zeker wat het meest invloed op mijn huid heeft, omdat ik meer soorten huidverzorging gebruik, maar ik vind mijn huid er de laatste tijd ook zo goed uitzien.. Veel egaler, en meer glow. Ik denk dat de Roots of Strength daar zeker een bijdrage aan levert!

 3. Oh Hennie, wat heb jij toch een humor. Ik weet dat ik in herhaling val, maar ik kom hier gewoon even helemaal niet meer bij. Tjonge, over die ene procent ga je dan niet moeilijk doen, HAHAHAHAHA. Maar goed, on-topic. Ik ben ook fan van de producten. Ik vind skincare van TBS er ook altijd heel luxues uitzien, terwijl het toch echt heel betaalbaar is.
  * bychristiana heeft onlangs geplaatst: Review L’Occitane Delightful body balm

 4. Grappig hoe snel je aan een geur went nietwaar?! Ik heb ook wel producten dat ik een week denk, gets wat een lucht en daarna ruik je het bij wijze van spreken niet eens meer of je vind het dan toch wel aangenaam worden. Klinkt als een fijne lijn.

 5. Klinkt goed! Producten zien er ook mooi uit, Zo jammer dat qua ingrediënten net die ene % parfum is.. 🙁 en dat het ook nog vrij hoog in de INCI lijst staat is dikke pech voor mij want dit betekent dat ik deze lijn helaas moet skippen. Omdat ik af en toe last van eczeem heb is dit nu net een ingrediënt dat ik liever vermijd.
  * Deb heeft onlangs geplaatst: Essie Treat Love & Color collectie

 6. Ik hou van de producten van TBS! Ook al heb ik nog geen firming crèmes nodig, het lijkt mij een hele fijne lijn. Ben vooral benieuwd naar de geur, de volgende keer maar even ruiken als ik in de buurt van een TBS ben.

 7. Wat een heerlijk & eerlijke lijn ik hou er van ,de geur is zeer aangenaam ik was al enige tijd op zoek naar mooie producten als deze echt een aanrader hoor.
  Mijn huid voelt al een stuk steviger en ziet er stralend uit.
  Momenteel gebruik ik het serum & de firming shaming cream volgende week ga ik zeker de lotion aanschaffen ook..
  Dank je wel Bodshop!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge