Review | Skinny Tea

9

Wat doe je als je nog maar twee kilo wilt afvallen? Natuurlijk, dan kun je op je calorie-inname gaan letten. Of op je koolhydraten. Of een keer goed poepen. Niet dat ik dat doe, want iedereen weet: meisjes poepen niet. Hoe dan ook, ik was op zoek naar mogelijkheden om toch die laatste twee kilo kwijt te raken, zonder rare methodes te gebruiken die ik wel eens toepaste in het verleden, zoals twee dagen overleven op vier Snelle Jelle’s – seriously, don’t – en opeens was daar *engelengezang* Skinny Tea.

afslankthee ervaring

Laatste loodjes

Hoewel ik eigenlijk al klaar ben met afvallen, zitten mij nog steeds twee kilo in de weg. Niemand die ziet of je twee kilo zwaarder of lichter bent, dus het is meer een geestelijk iets. Ik wil ze gewoon kwijt. Waarom? Daarom. Omdat het kan. Dat laatste was misschien wel iets te makkelijk gedacht, want hoe ik mijn best ook doe – en soms ook niet -, die twee kilo kunnen maar heel moeilijk afscheid nemen van mij. Mijn laatste twee kilo lijden overduidelijk aan verlatingsangst, dus ik besloot om ze een handje te helpen.

Skinny Tea

De Detox-drankjes zijn helemaal van deze tijd. Je kunt geen blog of glossy openen en het staat er vol mee. Dat was ook het eerste waar ik aan dacht bij Skinny Tea. Maar toch is het niet helemaal hetzelfde. Afslankthee is namelijk bedoeld om je stofwisseling een boost te geven en daarbij je hongergevoel (als het goed is) wat af te remmen. Tel die twee dingen bij elkaar op en je krijgt een positieve prognose.

afslankthee ervaring

28 dagen aan de thee

Er komt geen overbodige rommel aan te pas. Een kuur bestaat uit 28 dagen en twee soorten thee. De ochtendthee drink je elke ochtend en de avondthee drink je om de dag in de avond. Kijk dus niet raar op als je minder zakjes voor de avond hebt dan voor in de ochtend, want dit is de voorgeschreven samenstelling van de kuur.

afslankthee ervaring

Skinny Thee Morningtea

Deze thee bevat onder andere Groene thee (verhogende engergiepeil), Yerba maté blad (een effectieve stimulans die de fysieke prestaties verhoogt), Limoenblad (verbetering van de werking van de spijsverteringsorganen), Lotusblad (goed voor de lever en dit blad schijnt mee te werken aan gewichtsverlies), Paardenbloem blad ( voor de balans houden van de bloedsuikerspiegel en het verhogen van de stofwisseling), Rabarberwortel (voor de vezels en vitaminen) en Goji bessen (voor een verbetering van de de fysieke en mentale prestaties, een energieboost geven en een versterking van het immuunsysteem). Hijg. Volgens mij was dit mijn langste zin ooit.afslankthee ervaring

Skinny Tea Evening Tea

Maar het rijtje gaat nog even door. In de avondversie van de thee zit Sennablad (een natuurlijk natuurlijk laxeermiddel dat wordt gebruikt als een poster van Donald Trump op het toilet het ook niet meer voor elkaar krijgt), Meidoorn bessen (voor de verbetering van de bloedsomloop), Lotusblad (zie morning tea), Limoenbladeren (idem) en Psylliumschil zaden (deze zaden zouden kunnen helpen bij het onder controle houden van de symptomen van constipatie en diarree).

afslankthee ervaring

Ik was even bang dat het zo’n typische en stinkende kruidenthee zou zijn. Als eindtwintiger zocht ik ooit mijn heil bij de Pu-Ehr thee, de meest vieze thee die ik ooit dronk. Hij rook en smaakte naar vis en het kostte ook nog eens een godsvermogen – theetechnisch gezien. Maar de Skinny Tea is prima te doen. Wat zeg ik? Ik vind hem zelfs lekker. Geen enge kruidenmengsel-smaak, maar gewoon een normale en milde groene thee smaak. Mijn kopje is leeg voor ik er erg in heb.

afslankthee ervaring
Skinny Tea at the office.

Maar doet het ook wat?

Sceptica die ik ben had ik van tevoren rekening gehouden met nul resultaat. Ik weet als lijnzuchtige vrouw twee dingen: a. lijnzuchtige vrouw is geen compliment en b. tegen geestelijke trek is weinig te doen. De eerste week van mijn kuur dronk ik netjes mijn Skinny Tea, maar verslond daarbij ook de nodige paaseitjes en repen chocola. Ik merkte wel dat de thee mijn trek wat wegnam, maar tegen mijn geestelijke honger is weinig opgewassen. Vooral als het lekker-honger is. Ik vrat dus behoorlijk tegen de klippen omhoog. De weegschaal daarentegen bleef genadig. Er was geen grammetje bij.

In de tweede week begon ik te merken dat vooral mijn lekkerhongergevoel iets afnam. Ik ben zo’n iemand die altijd gillende honger kan hebben en ik verander dan ook in een regelrecht kreng als ik dan niet snel genoeg gevoederd word. Met name tussen 20.00 en 22.00 uur is een cruciaal punt. Het is de dunne scheidslijn tussen braaf met een fruitje op de bank en pontificaal in kleermakerszit voor de voorraadkast, temidden van de aanwezige chips en chocola. Die laatste behoefte heb ik sindsdien niet meer gevoeld. Althans: niet meer in die mate. Natuurlijk blijf ik vatbaar voor snaai, maar met de kuur van Skinny Tea is een plak ontbijtkoek ook meer dan voldoende. Natuurlijk eet ik daarbij nog steeds normaal: een gezond ontbijt, een gezonde lunch en gezond avondeten. De weegschaal gaf na de tweede week (en een weekendje België, inclusief croissantjes als ontbijt, de beroemde pralines en een zak bananenschuimpjes die ik in de auto leeg vrat (zwak moment) 0,7 kilo minder aan.

afslankthee ervaring

Conclusie

Skinny Tea is voor mij een uitkomst. In periodes van over-eating kan een kuurtje mij even weer met beide benen op de grond zetten. Tijdens de eerste week snaaide ik echt veel en dat was – hoewel ik bibberend op de weegschaal stond – niet op de weegschaal te zien. Mijn hongergevoel nam in de tweede week echt af en zorgde ervoor dat ik mijn zwakke moment (de avond) kon overleven en niet naar de chocola hoefde te grijpen. Na een week – met een normaal eetgedrag, waarvan één avond snackbar en wat Vlaamse zondes – stond de teller zelfs op -0,7. Dat geeft mij moed dat die 1,3 kilo nog wel zullen volgen als ik mijn snackjes helemáál laat staan. Ik denk niet dat Skinny Tea iets is als je meer dan tien kilo wilt verliezen, maar om die ene broek weer dicht te krijgen of om even pas op de plaats te maken na de feestdagen of een iets te gezellige vakantie, zou ik Skinny Tea er zeker zo weer bij pakken.

Afslankthee bestellen kan bij WeightWorld. Een kuurtje Skinny Tea is verkrijgbaar voor € 29,95. Hiervoor krijg je een pakket van 28 zakjes Morning Tea en 14 zakjes Evening Tea. 

Wat is jouw ervaring met afslankthee?

Tutje.nl

(Dit artikel bevat producten die mij zijn toegezonden.)

 

9 REACTIES

  1. Zo dat klinkt niet verkeerd!! Zie je wel dat je er gaat komen. Fijn dat het je hongergevoel tegengaat, perfect voor je zwakke ziel (geen belediging, ik heb dezelfde ziel!). Hou je me op de hoogte?

  2. Ik ben nu met de Skintight van Tastea bezig maar nu (na 3 weken) niets eraf ook niet erbij maar mijn gewicht is behoorlijk stabiel maar was ook even benieuwd naar die laatste 2 kilo. Ik ben wel een snoeper en dat helpt natuurlijk niet hahaha

  3. Zelf heb ik ook nog een thee liggen om te testen, volgens mij die ook dit soort werking heeft. Ben door jouw artikel nu wel erg benieuwd geraakt eerlijk gezegd of het ook werkt. Leuk artikel!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge