Review | Sebastian Professional | Haarproducten

7

Vandaag gaan we weer eens met de handen in het haar zitten. Letterlijk. Het hoeft namelijk niet altijd een drama te zijn. De afgelopen periode testte ik een aantal producten van Sebastian Professional en vandaag vertel ik je wat ik er van vind. Je weet wel. Zo gaat dat wel vaker in een blog.

Haarwensen

Als er één ding is waar ik blind voor zou tekenen op haargebied, dan is dat een volumeboost, gelijk na het wassen. Met behulp van föhn en warmteborstel kom ik meestal een heel eind, maar als ik daarna de deur uitga, is dat effect vaak vrij snel weer verdwenen. Ik kreeg van Myhair een trio van Sebastian Professional toegestuurd dat korte metten zou maken met dit soort first world problems en ook nog een glans zou moeten toevoegen. Bring it on!

sebastian haar producten

Sebastian Professional

Persoonlijk had ik nog nooit van de beste man gehoord, maar dit merk draait al even mee in the scene. Sebastian Professional werd in de jaren ’70 opgericht, midden in een tijd van innovatie. Het merk staat voor verandering en experimenteren, met formules, kapsels en looks. Sebastian Professional biedt een ruim assortiment aan producten, die zijn onderverdeeld in verschillende productlijnen: Sebastian Foundation (basis van haarverzorging zoals shampoos en conditioners), Sebastian Flow (flexibele stylingsproducten), Sebastian Professional Form (stylers met stevige hold) en Sebastian Professional Flaunt (voor een schitterende glans).

Sebastian Thickefy Foam

Een haarverdikkend schuim dat zorgt voor de nodige volume. Lijkt mij niet onprettig. Ik was alleen even benieuwd of dit mijn haar wat stugger zou maken. Nu lijkt dit onvermijdelijk als je wat meer vluume in je haar wilt, maar het moet natuurlijk ook niet zo zijn dat je je borstel niet meer met goed fatsoen door je haar kunt krijgen.

sebastian haar producten

Mijn angsten bleken gelukkig ongegrond. Sebastian Thickefy Foam (€ 21,07 – 200 ml) is een licht gewicht schuim, dat je niet eens schuim kunt noemen. Het is meer opgeklopt bubbeltjeswater en meer weegt het ook niet. Dit schuim breng ik na een serum aan en het ruikt aangenaam naar bloemetjes.

sebastian haar producten

Bij het föhnen van stijlen van mijn haar merkte ik ook niet eens dat het foam in mijn haar zat; de föhnborstel gleed er moeiteloos doorheen. Na het drogen bemerk ik gelijk al een stuk meer volume. Dat is fijn, maar dat moet wel blijven natuurlijk. En daarvoor had ik mijn hoop gevestigd op het volgende product.

Sebastian Shine Define

Voor het vasthouden van volume, met in het meest gunstige geval nog een beetje glans er bovenop, is er de Sebastian Shine Define (€ 16,10 – 200 ml). Dit is een subtiel geurende glansspray, met verstevigende eigenschappen.

sebastian haar producten

Mijn ervaring met glansspray heeft mij één ding geleerd: mooi spul, maar je haar wordt er retesnel vet van. Om maar met de glans te beginnen, die is er. Niet in hele erge mate, maar ik ervaar meer glans mét dan zonder spray. Sneller vet haar heb ik gelukkig niet ervaren, terwijl ik niet zuinig was met het gebruik.

Meestal is bij een glanspray de versteviging ver te zoeken. Nou mensen, ik kan dit zeggen: De Shine Define verstevigt wel degelijk. Ik schrok er zelfs van. Elke lok waarvan jij wilt dat ‘ie wordt gefixeerd, wordt daadwerkelijk gefixeerd – tot aan de poorten van de hel, als het moet. Tjonge. Wat een pitbull.

sebastian haar producten

Dit zou een ultiem product kunnen zijn, ware het niet dat er een heel groot nadeel aan kleeft. De Sebastian Shine Define sprayt namelijk zeer ‘nat’ en neemt alles om je heen mee. Kleding, vloer, stoel, alles in een diameter van een halve meter om je heen. Dat je de muur en jezelf moet bekleden met vuilniszakken, zeg maar. Door dit geintje gaat erg veel product verloren en dat is jammer, want het werkt goed, maar is dus alles behalve zuinig in gebruik.

Sebastian Volupt Spray

Maar gelukkig zijn we er nog niet, want de Sebastian Volupt Spray (€ 20,72- 150 ml) moet ook nog getest worden. Deze gelspray is bedoeld voor een partijtje volume, met ingebouwde versteviging. Nu gebruik ik eigenlijk nooit gelsprays, aangezien mijn haar daar net te lang voor is, maar aangezien dit product in vochtig haar gebruikt dient te worden, deed ik vrolijk mee.

sebastian haar producten

Aanbrengen in vochtig haar dus – schudden voor gebruik! – waarna het haar verder in model kan worden gebracht. Ook hier geen stugge toestanden, maar goed doorborstelbaar haar. De Sebastian Volupt Spray is heeft minder last van de neiging om je omgeving even lekker mee te sprayen dan het blauwe zusje hierboven, maar desondanks komt er per spuitje behoorlijk wat product mee naar buiten. Rijkelijk aanbrengen is niet nodig. Ik merk zeker dat deze spray een bepaalde hold voor de dag met zich meebrengt.

Conclusie

Laat ik beginnen om te zeggen dat de producten hun werk doen. Klaar. Dat staat als een paal boven water. Alle drie de producten leveren goed resultaat. De Sebastian Thickery Foam is een prettig schuimpje, waar niks op valt aan te merken. De Sebastian Volupt Spray is een goede tweede die, – hoewel niet heel erg zuinig in gebruik – een goede hold afgeeft. Het is alleen ontzettend jammer dat een goed werkend product als de Sebastian Shine Define zo’n beetje 25% van haar inhoud niet alleen afgeeft aan haar, maar ook aan kleding, schoenen, muur en vloer. Dat maakt alles met elkaar toch wel een duur grapje.

De producten van Sebastian zijn te koop bij MyHair, waar het ook mogelijk is om een voordelige bundel in te slaan. Het pakket met alle producten in dit artikel kost € 51,72.

Heb jij ervaring met de producten van Sebastian?

Tutje.nl

(Dit artikel bevat producten die mij zijn toegezonden.)

7 REACTIES

  1. Nou Hennie, laten we hopen dat je niet zover hoeft te gaan (tot aan de poorten van de hel dus) al zit je haar wel fabulous met deze producten! Ik heb ook altijd haat – liefde met schuim. Goed om te lezen dat deze variant je haar niet verzwaart.

  2. Ik geloof dat Sebastian één van de weinige bekende, grote, luxe merken is waar ik nog geen ervaring mee heb. Ik heb een tijdje bij de concurrent gewerkt en heb daarom veel getest haha onder het mom van je moet weten wat er te koop is 😉

  3. Sebastian ken ik, alleen had ik net het verkeerde product van hen in handen. Die Shine spray had ik moeten kiezen, die lijkt mij fijn. Alles wat glans aan je haar geeft is inderdaad vaak heel vetiig, en deze lijkt mij perfect voor mijn haar!

  4. Had dit merk nog niet eerder gehoord, nu ik mijn haar weer een stuk korter heb draag ik het ook weer wat vaker los en moet ik ook aan de bak om er nog een beetje volume in te krijgen.

  5. Oeh, dit klinkt heel goed! En de prijzen zijn niet belachelijk hoog, dus wellicht is het het proberen waard. Na twee zwangerschappen is mijn hoeveelheid haar zoveel geslonken dat het volume ook verdwenen is.. Dus als ik daar wat goede producten voor kan gebruiken, ben ik daar altijd voor in!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge