Plannen met Millie Pie!

8

De laatste tijd zie je op diverse blogs steeds meer planners verschijnen. Ik denk dat het echt een dingetje is dat momenteel erg leeft. Natuurlijk kan ik dan ook niet achterblijven en in dat kader testte ik de planner van Milly Pie. Kan ik ook eens lekker hipster en stylish doen. En het is ook geen overbodige luxe, want ik ben een raschaoot in hart en nieren.

Millie Pie review

Plannen

Ik overdrijf geen woord als ik zeg dat ik een organisatorische ramp ben Ja nee, echt. Geloof me maar. Mijn leven is een aaneenschakeling van overal te vroeg en/of te laat verschijnen, waarbij ik de grens van het hele fashionable late concept altijd ruimschoots overschrijd. Nu zitten we alweer een behoorlijke tijd in de periode van de smartphones en de digitale agenda, maar veel meer als mijn cyclus bijhouden doe ik daar eigenlijk niet mee. Ik ben meer van de Post-it’s waar ik alles op maggel, om ze na één seconde alweer te zijn vergeten en/of kwijt te zijn. Voor werk is de Outlook Agenda ideaal, maar privé is het voor mij zeker geen overbodige luxe om eens terug te grijpen naar old skool papier.

Milly Pie

Milly Pie is een merk dat een persoonlijke insteek heeft en zet in op de tegenwoordige zeer populaire lifestyleplanners. Milly Pie besteedt veel aandacht in persoonlijke doelen en stelt daarbij relevante vragen die je al dan niet tot nadenken aanzet. En er is ruimte voor plannen natuurlijk. Want daar zijn we per slot van rekening voor gekomen.

Millie Pie review

En dat doen we het liefst allemaal wel een beetje trendy natuurlijk. Ik bedoel; het oog wil ook wat. Milly Pie weet dat en heeft daarom keuze uit een aantal planners die je niet over het hoofd ziet, zonder daarbij schreeuwerig of druk over te komen. Voor ieder is wel wat wils en het zal geen verrassing zijn dat deze nuchtere tante voor een tijdloos model zonder teveel franje heeft gekozen; de Milly Patty.

Millie Pie review

Laten we voorop stellen: Milly Pie is luxe. Niet alleen in vormgeving, maar ook in het materiaal. Geen dunne blaadjes die zo uit de ringband kunnen scheuren, maar papier van een goede kwaliteit, waarbij gerangschikt kan worden door middel van de bijgeleverde tabbladen van stevig karton.

Het formaat is mooi; je kunt er veel dingen in kwijt, zowel op schrift als letterlijk inhoudelijk. Er is zelfs een vak achterin gemaakt, waar een iPad Mini in past. De Milly Pie is net even een klein slagje te groot om mee te nemen, maar dat is ook afhankelijk van de tas waar hij in moet. Bij mij ligt hij stijlvol te zijn op mijn bureau. Voor zo ver dat dan bij mij mogelijk is.

Millie Pie review

Persoonlijke aanpak

In het begin van de planner word je al gevraagd waar je Milly Pie voor wilt gebruiken; heb je een missie, een visie, wat zijn je idealen en waarom doe je wat je doet? Twee bladzijden die al duizenden euro’s aan psycholoogkosten kunnen schelen. Bij wijze van.

Millie Pie review

Zonder gekheid; dit is niet echt mijn ding, maar dat is echt de Groningse klei in mijn hoofd: ik ben nu eenmaal súper nuchter. Ik kan mij echter wel indenken dat veel mensen hier warm voor lopen, dus ik wil het wel even genoemd hebben.

Ook aan ruimte voor verlanglijstjes is gedacht…

Praktisch

Eén van de dingen die ik fijn vind aan de Milly Pie planner is dat hij niet kalenderjaar gerelateerd is. Je kunt hem indelen zoals je dat zelf wilt. De maanden zijn door middel van tabbladen meegeleverd en de planner kan daarna vrij worden ingevuld/ingedeeld. Zo hoef je niet met aanschaf te wachten tot een jaar om is, je kunt op elk moment beginnen en er een vol jaar van genieten.

Millie Pie review

De planpagina’s bevatten voldoende ruimte om al je afspraken op kwijt te kunnen op een overzichtelijke manier.

Werk/Privé

Om de scheiding tussen werk/privé minder groot te maken, maar wel de spreekwoordelijke scheiding te geven staat bij elke dag onderaan de bladzijde een kopje ‘To do privé’. Aan het einde van de maand is het tijd voor een stukje evaluatie. Wat ging er goed, wat had beter gekund en waarom? Als je geen zin hebt om dat in te vullen, zoals ondergetekende, rats je dat blaadje er gewoon uit. Dikke prima. Nog steeds een mooie planner.

Verder is er ook aandacht voor de nodige selfreflectie. Bij het random doorbladeren van mijn Milly Pie, sloeg de planner op deze pagina open.

Millie Pie review

Hm, ja. Guilty. De teksten die zijn opgenomen in de Milly Pie zijn leuk; er is een goede verdeling gemaakt tussen de al dan niet diepzinnige quotes en het plan-gedeelte. Je wordt niet om de haverklap doodgegooid met cheesy teksten. En dat is maar goed ook, anders zou ik maar een heel dun plannertje overhouden.

Conclusie

Ik vind de Milly Pie een beeldschone planner en ideaal in gebruik. Het formaat is ideaal – size does matter -, door niet met voorgedrukte data te werken is de planner op elk gewenst moment in gebruik te nemen, er is ruimte voor alle afspraken en voor de liefhebbers is er ook meer dan genoeg plek voor een stukje verdieping van je eigen ik. Ben je daar te nuchter voor, dan vouw je van die pagina’s in no time een vliegtuigje van die soepel door de kamer vliegt. De Milly Pie is stevig gebouwd, kan tegen een stootje en voldoet aan alles – en meer – waar een planner van deze tijd aan moet voldoen.

De planners van Milly Pie kosten € 44,95. Alle modellen en meer informatie vind je op de website van Milly Pie.

Gebruik jij ook een planner?

Tutje.nl

(Dit artikel bevat producten die mij zijn toegezonden.)

 

8 REACTIES

  1. Ik ben ook nogal een chaoot, overal losse briefjes met krabbeltjes erop. Ik gebruik wel mijn Google agenda, zelfs om de zwarte vuilnisbak buiten te zetten. (die vergeten wij nogal vaak)
    Deze planner ziet er mooi uit en zeker handig! (en beter nog… ik hou ook niet van cheesy tekstjes)

  2. Ik moet zeggen dat ik deze planner er wel écht super stylish uit vind zien. Ik heb zelf eigenlijk gewoon een simpele agenda en gelukkig een vrij goed geheugen (behalve die ene keer dat ik jouw naam vergeten was natuurlijk #shame) dus ik weet vaak wel uit mijn hoofd hoe mijn agenda er uitziet. Details enzo moet ik dan natuurlijk wel opzoeken. Ik kan me goed voorstellen dat er mensen zijn die echt alles opschrijven, ook to-do lists en zo, maar daar begin ik zelf niet aan.

  3. Wat een superleuke en stijlvolle planner! Hij klinkt echt heel erg handig en ideaal voor iedere chaoot (wat ik stiekem ook een beetje ben!). Wat een fijne, eerlijke review trouwens! Ik kan me voorstellen dat niet iedereen groot fan is van opschrijven waar je goed in bent 😉
    * Romy heeft onlangs geplaatst: Outfit | Prinsessenroze, bling en kant

  4. Ik ben in het begin altijd super enthousiast bezig met die planners en na een aantal weken (lees: dagen) heb ik het wel weer gezien en blijft de rest leeg en grijp ik toch naar de digitale agenda….Wel een mooierd, die Millie Pie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge