Review | OGX | Gravity-defying & Hydration + O2

9

Een tijdje geleden schreef ik over mijn kennismaking met OGX, een ervaring die mij zeer goed beviel. But there’s more where that came from. A lot more, kan ik wel zeggen. Ik gebruikte de laatste weken een andere lijn van dit merk: OGX Gravity-defying & Hydration + O2 en ik was zeer benieuwd of deze lijn ook iets voor mijn blonde lokken deed.

OGX

Zoals ik al zei, ik was erg content met de OGX Strength & Health Bamboo Fiber-full lijn. De shampoo en de conditioner (laatste met echt minimaal gebruik) zorgden voor onverzwaard haar, waarbij ik niet in de weer hoefde met extra volumeproducten. Daarnaast vond ik de flacons ook nog eens schatjes om te zien. Tel daarbij op dat ik de prijs ook nog eens zeer redelijk vond, dus ja: OGX scoorde een dikke voldoende op de Schaal van Tut.

Gravity-defying & Hydration + O2

Maar er is meer op dit front. OGX zet met de Gravity-defying & Hydration + O2 collectie een aantal producten neer die er voor zorgen dat er leven, veerkracht en hopelijk wat bounce in futloze lokken wordt aangebracht. Dit wordt gedaan door middel van zuurstof, een reeks antioxidanten en Kruipbramen. Kruipbramen, een Zweedse delicatesse, bevatten vitamine A, B, C en E, wat zou moeten resulteren in veerkrachtig en fluffy haar.  En dat allemaal, zoals altijd, zonder SLS en parabenen. Dat gezegd hebbende, op naar de producten!

OGX review

OGX Gravity-defying & Hydration + O2 Shampoo

Een lange term die je beter kunt knippen en plakken dan typen. De Gravity-defying & Hydration + O2 shampoo komt in de verpakking die we kennen van OGX: strak, helemaal van deze tijd en toch een beetje gezellig. De flacon doet me zelfs een beetje denken aan mijn figuur, dus welkom Barbamama!

De shampoo ruikt fris en subtiel. Geen overload aan geurexplosie, maar wel genoeg om het schone gevoel te ervaren. Mijn haar voelt na het wassen niet stug aan en dat heb ik ook wel eens anders meegemaakt. Veel heb je niet nodig van deze shampoo, ik vind hem redelijk zuinig in gebruik.

OGX Gravity-defying & Hydration + O2 Conditioner

Eén van de producten waar ik altijd heel lang mee doe, is conditioner. Ik gebruik daar serieus maar een piepklein beetje van, vanaf halverwege mijn haar tot aan de punten, want ik weet: als ik het bij de haaraanzet gebruik, wordt het één grote slappe hap.

De OGX Gravity-defying & Hydration + O2 Conditioner vind ik als conditioner zeer aangenaam. Hij doet echt wat hij moet doen, zonder mijn haar daarbij onnodig te verzwaren. Meestal is (te) zacht haar na het wassen bij mij een voorbode van slappe ellende, maar deze conditioner stelt mij daarbij niet teleur. Mijn haar is makkelijk doorkambaar, zonder sluik te worden.

Breezy hair

Ik was echt ontzettend benieuwd of de combinatie van deze twee producten zou zorgen voor een volumeboost in fijn haar en ik ben heel blij dat ik daar bevestigend op kan antwoorden, want OGX strikes again. Na het wassen is mijn haar zacht, maar zit er zeker meer volume in. Alles wat ik nog hoef te doen is een warmteborstel door mijn haar halen en een beetje haarlak. Dat laatste is meer voor het psychische effect.

Conclusie

Met de OGX Gravity-defying & Hydration + O2 collectie heeft OGX weer een mooi duo neergezet voor fijn haar. De flessen bevatten elk een flinke hoeveelheid (385 ml), hebben een goede werking, want: naast volume en fluffy hair bemerk ik zelfs een glans. Zowel de shampoo als de conditioner zijn lichtgewicht producten en dat merk je niet alleen tijdens het wassen, maar ook daarna. Na het wassen is er een minimale styling nodig en daar moet deze drukke dame het echt van hebben. De prijs/kwaliteit verhouding vind ik meer dan oké, want voor de € 10,99 die per product afgetikt moeten worden, krijg je ook echt wat.

OGX is te koop bij Trekpleister, Kruidvat, Etos, Dio en bij tal van zelfstandige drogistketens.

Heb jij OGX al wel eens overwogen?

Tutje.nl

(Dit artikel bevat producten die mij zijn toegezonden.)

 

9 REACTIES

  1. Ik vind die flacons er ook zo mooi uitzien, soms kijk ik er even naar bij het Kruidvat. Van dit merk is zoveel keus, best lastig welke te nemen. zij zien er allemaal heel aantrekkelijk uit. Gelukkig zijn er reviews zoals deze! Deze spreekt mij ook aan, maar de Bamboo ook. Volgens mij zijn ze allemaal super goed van kwaliteit…
    Ik had een sample van de “bruine” flacon en potjandrie, nu weet ik niet meer waarvoor die was. Maar die was ook zo goed en rook zo lekker. Als ik in de winkel ben herken ik hem zo.
    Ja, een heel fijn merk, geen twijfel mogelijk!

  2. Ik ben erg benieuwd naar dit setje! Hoor alleen maar goede dingen over dit merk. Ik vind het wel prijzig maar zoals je zegt dan krijg je er ook wat voor. Ben ook erg benieuwd naar de Bamboo Fiber variant.

  3. Oei, dit klinkt fijn! Ik gebruik graag de bruine lijn van dit merk, ZO fijn! Trouwens ik mag hopen dat je het positief bedoelt; de opmerking over je figuur en de gelijkenis met de verpakking? 😉 In de zin van lang, slank 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge