Review | Nieuwe make-up van Bobbi Brown

13

Hoewel er meerdere make-up merken zijn die in mijn favorietencirkel zitten, hebben een paar merken een extra streepje voor. Eén van die merken is Bobbi Brown; een merk dat altijd een soort van ondefinieerbare aantrekkingskracht op mij heeft. Ik laat je vandaag een tweetal vrij nieuwe make-up producten van haar zien, misschien begrijp je dan waarom.

Bobbi Brown review makeup

Bobbi Brown

Bobbi Brown, uiteraard niet te verwarren met de ex-man van wijlen Whitney, staat uiteraard bekend om haar fenomenale shimmer bricks. Ook ik ontkwam destijds niet aan het virus en ik weet wat een uurtje op de Bobbi Brown stoel bij de Douglas kan doen: resistance is futile. Maar niet alleen de shimmer bricks raakten mij tot diep in mijn portemonnee ziel, ook de gel eyeliner (review) bleek voor mij een vondst van onschatbare waarde. Sinds ik de gel eyeliners van Bobbi Brown heb ontdekt, wil ik niets anders meer, want deze glijdt als boter over de 40+-oogjes and most of all: Hij. Blijft. Gewoon. Zitten. Als. Een. Huis.

Met deze ervaring in het achterhoofd was mijn interesse uiteraard gewekt en ik was dan ook heel blij dat ik onlangs een paar producten van Bobbi Brown kreeg toegestuurd. Met een heel hoog verwachtingspatroon, dat krijg je nu eenmaal als je steunt op goede ervaringen in het verleden – ben ik met de producten aan de slag gegaan.

Bobbi Brown Luxe Eyeshadow Rich Lustre

Oogschaduw. Altijd goed. Hier hebben we Rich Lustre Luxe Eye Shadow. Hatsjikidee. De vormgeving is alweer een schot in de roos. Anders dan de normaliter zwarte vormgeving die we van Bobbi Brown kennen, is deze – voor zover ik begreep: Limited Edition – oogschaduw gehuld in goud, met op de bovenkant het logo, met een wel heel feestelijk accent.

Bobbi Brown review makeup
Heel, héél mooi. Helaas ook héél vingerafdrukgevoelig.

Het kleine paletje is voorzien van een spiegel. Ideaal voor het snelle bijwerk-werk, maar waar het oog gelijk naar wordt getrokken is uiteraard de kleur, want Holy F, die is echt MOOI.

De kleur heet Overheated en dat is geen woord overdreven, gezien de swatch met één veeg. Hij spat van mijn hand af, mede mogelijk gemaakt door de metallic deeltjes die elke keer op andere manier opleven bij een bepaalde inval van het licht.

Hoewel ik met mijn niet-meer-zo-piep-zijnde ogen negen van de tien keer matte oogschaduw draag, kreeg ik laatst de tip dat voor een 40+’er een sparkle her en der toch echt wel kan, zolang het maar niet de boventoon gaat voeren.

Een tip die ik graag ter harte nam, want ik mag dan misschien geen 18 meer zijn, mijn innerlijke ekster is dat nog wel. Met een goede primer eronder gaat deze oogschaduw echt een hele dag mee. Iets wat je zeker mag verwachten van een oogschaduw uit deze prijscategorie (€ 36,00, 2.5 gram).

Bobbi Brown Crushed Lip Color

But there’s more Bobbi where that came from. Ik ontving namelijk ook dit schattige etuitje met daarin een ander pareltje van Bobbi Brown, namelijk de Crushed Lip Color in de kleur Sunset.

De Crushed Lip collectie bestaat uit een aantal lipsticks die zorgen voor het ‘just-kissed, stain effect’. Reken dus niet op de perfect omlijnde lip, maar meer een ‘geleefde lip look’, op een positieve manier, if you know what I mean.

Deze formule die zachte en matte pigmenten bevat, is daarnaast rijk aan vitamine E, C en bijenwas, waardoor de lippen de hele dag gehydrateerd en zacht blijven.

Bobbi Brown review makeup

De huls is ouderwets prachtig, maar welk product van Bobbi Brown is dat eigenlijk niet? Met een matte en zware huls, voelt en doet deze lipstick erg luxe aan.

Bobbi Brown review makeup

De kleur Sunset is wel een kleurtje waar je zin in moet hebben, want: oranje als een malle, maar niet getreurd: hij is ook in heel veel andere kleuren te koop (€ 28,55).

Bobbi Brown review makeup

Dit zijn wel de lipproducten waar ik blij van kan worden. Voor mij hoeft het namelijk niet allemaal zo perfect. Ik kan intens blij worden van een perfect omlijnde en gestifte lip, maar ik weet ook dat de stopwatch na 1 seconde na het aanbrengen al gaat lopen, richting fade out. Daarom geef ik de voorkeur aan een goede stain, die wat langer blijft zitten.

Conclusie

Bobbi Brown kan er wat van. Ik ben helemaal weg van Rich Lustre Luxe Eye Shadow. De kleur Overheated is een tint waarmee je niet alleen tijdens de feestdagen je gram kunt halen; hij is namelijk ook met een dagelijkse look op zijn plaats. Qua houdbaarheid houdt hij mijn geliefde gel eyeliner ook bij, want er komt ’s avonds bij het Grote Reinigings Ritueel nog heel veel sparkle van mijn ogen, ondanks mijn minieme gebruik. De Crushed Lip Color heeft een voor mij hele fijne werking, hoewel de kleur voor mij ietsjes buiten mijn comfortzone is. Jammer dat Nederland niet naar het WK gaat, zullen we maar zeggen. Al met al toch dik tevreden over de make-up van Bobbi Brown, maar ach, ik had eigenlijk ook niet anders verwacht.

Bobbi Brown is onder andere te koop bij Douglas en online via de Nederlandse webshop.

Heb jij ervaring met de producten van Bobbi Brown?

Tutje.nl

(Dit artikel bevat producten die mij zijn toegezonden.)

 

13 REACTIES

 1. Ik heb zo’n kleurtje van YSL liggen, zelf gekocht, maar ik draag hem heel weinig omdat ik hem net als jij ook eigenlijk best wel fel en aanwezig vind. Ben zelf toch wel meer van de natuurlijke kleuren of juist warme rode kleuren. Maar hij staat je wel echt goed tho. Je hem echt hebben en je haar is super leuk juist!

 2. Ik vind de lipstick ook prachtig! Net zoals Natasja zegt. Ik ken Bobbi Brown alleen maar van naam, maar weet dat hij heel goede en mooie make-up “maakt”.
  Prachtig is de oogschaduw, ik ben ook zo dol op alles wat shimmert en glittert tegenwoordig 🙂

 3. Ik moet eerlijk bekennen ik heb nog nooit iets getest van Bobbi Brown. (schaam) ik zit altijd wel zwaar te kwijlen bij hun producten en misschien dat ik juist nog niks getest heb uit zelfbescherming ;-). Het ziet er prachtig uit en die oogschaduw is favoriet. Dat patroontje en inderdaad mijn ekster vliegt er ook hard op af.

 4. Oh wauw, dat doosje van die oogschaduw is inderdaad mooi. Dan voel je je toch helemaal een prinses, of nee, zelfs een koningin als je die gebruikt! Ook de kleur van de lipstick vind ik prachtig. Zo’n typische rode kleur waarvan je er minstens een (mag ook meer natuurlijk….) in je collectie moet hebben.

 5. Ik vind die lipstick jou ook niet misstaan, maar ik kan me voorstellen dat het een tikkeltje buiten je comfort zone is. Ik heb dat ook met de wat fellere tinten, Geef mij maar gewoon een oudroze tint. Lekker veilig ;-). Van de rich lustre oogschaduw ben ik het meest onder de indruk, alleen die verpakking al.. wow! Lijkt me ook een perfecte highlighter. En wat betreft je vraag: ik heb nog nooit iets van Bobbi Brown uitgeprobeerd!
  * Deb heeft onlangs geplaatst: Zenner Bloomy Garden collectie: rozengeur en maneschijn voor in je haar

 6. Bobbi Brown is echt een fijn merk, ja! Ik heb er ook al een aantal producten van gehad en ik ben altijd nog tevreden geweest. Ik vind de lipstick je echt super staan, wat een mooi, fris rood kleurtje is dat zeg 🙂

 7. Bobbi Brown is zo’n mooi merk, de lipsticks vind ik ook altijd zo gaaf, deze vind ik iets minder. De oogschaduw zou je wellicht nog als highlighter kunnen gebruiken, multi functioneel! wel prijzig voor 1 mono maar hij is heel mooi

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge