L’Occitane | Terre de Lumiére | Gold Edition

8

Twee dagen geleden kreeg ik een pakketje binnen met een inhoud die ik jullie niet wil onthouden. Al vanaf het moment van openen ben ik in de ban van het Terre de Lumière (Gold Edition) Eau de Parfum van L’Occitane. Ik ben er gelijk voor gaan zitten om dit artikel te typen, want mensenkinderen, wat een zzzzzalige geur.

L’Occitane

Had je mij drie jaar geleden gevraagd of ik wel eens van L’Occitane had gehoord, dan had ik ontkennend geantwoord. Natuurlijk zag ik het wel eens staan bij de Bijenkorf, maar wat het nu werkelijk inhield wist ik niet echt. Sinds ik blog is dat wel veranderd. Ik zweer nog steeds bij de heerlijke Velvet Hands handcrème en ik heb genoeg L’Occitane ervaring opgedaan, want klik en klik. L’Occitane is apart, bijzonder, ruikt naar vakantie en is bovenal heel, héél erg lekker.

L'Ocitane Terre de Lumiere review

Terre de Lumière

De Terre de Lumière collectie van L’Occitane kende ik nog niet. Althans, de Gold Edition ervan. De in 2016 uitgebrachte lijn is voor de Gold Edition in een feestelijk jasje gestoken. Deze collectie, bestaande uit een aantal feestelijk uitziende producten, is bijzonder luxe en valt op door het mooie goud dat overal op of doorheen schijnt.

L'Ocitane Terre de Lumiere review

De makers van deze lijn zijn geinspireerd door het zonlicht dat de lucht kleurt aan het einde van de dag in de Provence. Een drietal parfumeurs zijn daar eens goed voor gaan zitten en uit dit mooie avondlicht kwam Terre de Lumière, een geur die volgens de ontwerpers alle kleuren van het Gouden Uur bij zich draagt.

Terre de Lumière: Gold Edition Eau de Parfum

De Terre de Lumière collectie bevat een aantal luxe producten, zoals een bodymilk, een radiant balm en een milky bath –allemaal stuk voor stuk traktaties voor fijnproevers op beautygebied – maar het paradepaardje van deze collectie is onmiskenbaar de Terre de Lumìere Eau de Parfum. En ik kan je vertellen: Mum’s got a little addicted.

L'Ocitane Terre de Lumiere review

Het grote feest begint al bij de flacon. Een geometrisch pareltje, waarbij je gelijk al denkt aan de zon. Dat is niet zo gek, want de stralen staan al voorgedrukt op de fles. Mooi.

L'Ocitane Terre de Lumiere review

De glitterdop maakt duidelijk dat het om de Gold Edition gaat. Het eerder uitgebrachte parfum bevat namelijk een rode dop. De dop heeft een vrije vorm die goed past bij de afgeronde flacon.

L'Ocitane Terre de Lumiere review

De topnoten van Terre de Lumière bestaan uit bergamot, ambrettezaad en roze peper. De hartnoten bevatten lavendel en honing. De basisnoten sluiten af met acaciabloem, bittere amandelessentie, tonkaboon en – hoera! – witte muskus. Al deze ingredienten monden uit in een bijzondere en moeilijk te omschrijven geur.

Het persbericht van ‘Sluit je ogen. Adem de kleuren in. Ervaar de verrukkelijke, aromatische geur van het licht.’ Normaal krijg ik altijd een beetje de slappe lach van dit soort PR, maar dat was dit keer even anders. Bij het ruiken van de geur wist ik namelijk exact wat met die woorden werd bedoeld.

L'Ocitane Terre de Lumiere review

De geur is warm, maar niet zoet. En toch ruik ik er ook wel weer wat zoetigheid in. Hetzelfde geldt voor bloemen. Ik haal ze niet gelijk uit de geur, maar toch wéét ik dat ze er zijn. Alles wordt op een positieve manier overheerst door een zwoele, warme, tikje poederige geur, met een stevige ondertoon. Aanwezig, maar niet te. Terre de Lumière is zwoel, warm en zeer vrouwelijk. Hij doet mij erg denken aan Lolita Lempicka.

L'Ocitane Terre de Lumiere review

Conclusie

Wat een ontzettend fijne geur en dito collectie heeft L’Occitane met Terre de Lumière uitgebracht. Je wilt niet weten hoe vaak ik de afgelopen dagen al met mijn neus bij mijn pols heb gezeten. De geur is meeslepend warm en aanwezig op een goede manier. Alle facetten die een parfum voor mij een parfum maken zijn hierbij aanwezig. De aanwezige basisnoten, de warme en iets poederige ondertoon en het gevoel alsof de geur blendt met je huid. Persoonlijk vind ik Terre de Lumière de lekkerste geur die L’Occitane tot nu toe heeft uitgebracht. Deze fles gaat in zijn geheel op!

Terre Lumière Gold Edition van L’Occitane kost € 89,00 (90 ml, ook verkrijgbaar in 50 ml voor € 65,00) en is vanaf afgelopen oktober te koop in de L’Occitane boutiques en via de website.

Ben jij fan van L’Occitane?

Tutje.nl

(Dit artikel bevat producten die mij zijn toegezonden.)

 

8 REACTIES

  1. Ah ja, wat een bééldje he, deze flacon! Ik vond de Terre de lumiere van 2016 ook al echt geweldig, maar die heeft natuurlijk een rode dop, déze staat mooier op mijn beautykastje haha;-) En tja, die geur hè? mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!

  2. Prachtige fles en deze geur klinkt geweldig. Als ik iets ontdek waar ik helemaal voor val, dan gaat het ook echt op. Maar mijzelf kennende ben ik dan super zuinig ermee, dat wel. Only special occasions.
    Een beetje licht kan ik ook wel gebruiken in deze donkere maanden, en via zo een mooi parfum..heerlijk!

  3. Is dit nou een ander parfum dan die met de rode dop of is het puur een ander flesje voor de feestdagen? Dat kan ik niet echt terug vinden..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge