Review | Jo Malone | Velvet Rose & Oud

16

In de categorie Tutje en haar Obsessies gaan we het vandaag weer hebben over Jo Malone. Want boy, zijn wij even dikke vriendinnen geworden, zeg. Vorige maand refereerde ik al even lichtjes aan deze nieuwe grote liefde en in dat kader dacht ik dat het misschien wel leuk zou zijn om Velvet Rose & Oud van Jo Malone centraal te zetten.

Jo Malone ervaring

Jo Malone

Serieus, ik had nooit gedacht dat ik ooit de trotse bezitter zou worden van überhaupt één Jo Malone product. Dit merk stond al honderd jaar op de eerste plek van mijn wishlist, maar ik had me er al bij neergelegd dat dit enkel was weggelegd voor the happy few. Jo Malone is namelijk duurrrr. Maar toen was daar toch opeens een fles Tuberose & Angelica Intense Cologne mét inscriptie – GIL! – en een dik half jaar later volgde de bijbehorende Tuberose & Angelica Body Crème. Poe.

Gimme more

En dan bereik je het punt waarop je weet dat een verslaving in aantocht is. En natuurlijk; ik had ook het liefst een meer betaalbare verslaving gehad. Weet ik het, Catrice nagellak ofzo. Maar zo werkt dat niet. Nope. Je kiest geen verslaving. Nee, nee. De verslaving kiest jou. [insert duistere blik]

Jo Malone ervaring

Ik was op zoek naar een gelegenheid waarvoor ik nog een Jo Malone purchase naar mezelf kon verantwoorden en vond deze in het feit dat ik er gewoon hard voor werk. Klaar. Geen speld tussen te krijgen. Blij dook ik de webshop in. In een gedegen vooronderzoek had ik al een selectie gemaakt, waardoor er twee geuren overbleven waar ik een keuze uit moest maken. De twee finalisten bestonden uit Myrrh & Tonka en Velvet Rose & Oud, beiden afkomstig uit de Cologne Intense collectie.

Jo Malone Velvet Rose & Oud

Het was een onmogelijke keuze, want over beide geuren had ik zoveel lofzangen gelezen dat ik hysterisch zat te panieken tussen de twee geuren. Drama. Alsof ik een Salomonsoordeel moest vellen over mijn eigen kinderen. Uiteindelijk heb ik voor Velvet Rose & Oud gekozen, maar niet zonder Myrrh & Tonka de belofte te doen dat ‘mama hem snel kwam halen’ (*).

Jo Malone ervaring

Dus hallo Velvet Rose & Oud, wees welkom en ik hoop dat je je thuis voelt. Aan mij zal het niet liggen, want ik vind de verpakkingen van Jo Malone nog steeds to die for. Verpakt in mooie luxe dozen en lekker liggend in het vloei, kwam mijn nieuwste aanwinst aan.

Jo Malone ervaring

De geur

En oh, wat is ‘ie lekker. Hoewel de naam Rose bevat, is dat voor rose-haters geen reden om gelijk weg te lopen. Deze geur bevat namelijk Damascus roos en dat is wel even wat anders dan een random lullig rozenwatertje.

“De donkerste Perzische roos. Rijk en gelaagd, gehuld in rokerig agarhout. Met een zweem van kruidnagel en decadente praline. Onweerstaanbaar.”

Oudh

Maar wat is Oud dan? Dat is waar agarhout om de hoek komt kijken. Oudh/Oud (fonetisch: oedh) heeft namelijk niks met mijn leeftijd te maken, maar is namelijk het Arabisch voor ‘hout’. In het Westen wordt deze geur veelal als verleidelijk ervaren, maar in het Oosten is dit meer een geur voor troost. Bijzonder hoe dit per continent kan verschillen. Persoonlijk ben ik dol op dit soort geuren, getuige mijn diepe liefde voor de Arborath collectie van Otentic Perfumes, die qua geuren ook he-le-maal in dit Oosterse straatje past.

Oudh of Agarhout is een kostbare harssoort die maar door een klein aantal bomen wordt aangemaakt. Deze hars is niks meer of minder dan een afweerreactie op schimmels en bacteriën. De boom wordt er 100 jaar mee. En wij ruiken lekker. Win-win.

Jo Malone ervaring

Dit maakt Velvet Rose & Oud een – in mijn neus – onweerstaanbare combinatie. Geen rozenparfum, maar smoky en woody, waarbij de scherpte wordt afgeremd door een warme bloemerige top. Verdomd sexy. De geur blijft de hele dag om me geen fladderen. Maar dat mag ook wel. Voor dat geld.

Jo Malone ervaring

Conclusie

Velvet Rose & Oud van Jo Malone is een geur waar je niet omheen kunt. Eenmaal geroken blijf je hem altijd herinneren, of je hem nu lekker vindt of niet. Ik layer hem regelmatig met de Peony & Blush Suede body cream, waar ik veel complimenten over krijg. Velvet Rose & Oud is een unieke geur, die ik bij nog geen ander parfumhuis heb geroken, maar in mijn optiek geldt dit voor bijna alle geuren van Jo Malone.  Velvet Rose & Oud is bijna dierlijk sexy, waardoor je bijna de complete collectie met de bijbehorende body crème er gelijk achteraan zou bestellen. Doe ik – nog – niet, hoor. Moet eerst mijn andere kindje nog halen (*).

De Velvet Rose & Oud Cologne kost € 87,70 (50 ml) of € 134,50 (100 ml). Jo Malone is onder andere verkrijgbaar bij ICI PARIS XL

Houd jij van geuren met oudh/agarwood?

Tutje.nl

16 REACTIES

 1. Oudh ken ik van naam, van een hele mooie parfumerie in Amsterdam. Deze geur moet ik gewoon gaan besnuffelen, ik wist niet dat ICIParisXL dit merk had! Ik dacht dat het alleen in Engeland te koop was, what was i thinking?
  Mocht je over een jaartje toe zijn aan een nieuwe spannende geur, dan neem ik je mee naar Amsterdam voor een nieuwe verslaving, ik bedoel naar die parfumerie dan. Ik weet zeker dat je je daar in de hemel voelt, haha.
  Morgen ben ik van plan even de stad in te gaan, ik moet deze geur natuurlijk ook ruiken 🙂

 2. Ik heb hier ook al een behoorlijke verzameling Jo Malone. Ik mag van mezelf iedere keer dat ik in Londen ben er eentje meenemen. Soms is dat ook een kaars. En mijn kinderen snappen mijn verslaving, krijg steevast Douglas bonnen met verjaardag /kerst /moederdag.

  • ‘Toevallig’ heb ik er vandaag eentje gekocht, na lyrische verhalen – onder andere de jouwe – te hebben gelezen. Ik had wat te vieren en vond dit wel een mooie aangelegenheid. Mijn verzameling groeit langzaam door. Het is en blijft een bijzonder merk. Welke kaars heb/had jij?

 3. Ik heb hem geroken en ben verkocht. Had nu Pommegranate Noir op mijn lijstje staan, maar in mei ga ik weer en dan neem ik deze mee naar huis. Zeker weten.

  • Pommegranate Noir heb ik als bodycrème. Moest wel even wennen, want vind hem in het begin vrij scherp, maar daarna wordt hij steeds lekkerder. Had jij dat ook?

 4. De Velvet Rosé & Oud dry bodyoil en Home candle zijn ook echt geweldig. Ik was laatst in den Bosch en daar verkochten ze het ook.

 5. Haha lekker geschreven dit. Heb vandaag Velvet Rose & Oud voor het eerst geroken, en wauww die is goed zeg! Ben toen gaan googlen en kwam bij jou terecht, leuke blog!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge