Jo Malone | Tuberose Angelica | Body Crème

16

Vorig jaar ging er een langgekoesterde wens van mij in vervulling. Ik maakte kennis met Jo Malone, een merk dat sinds jaar en dag op mijn bucketlist stond. In december maakte mijn verzameling Jo Malone – toen nog bestaande uit één fles – een *kuch* kleine groei door en daarom laat ik je vandaag de Tuberose Angelica Body Crème van Jo Malone zien.

Jo Malone Tuberose Angelica Body Creme

Jo Malone

In mei 2017 vloog ik met mijn moeder naar Londen. Het was een belachelijk luxe verjaardagskado, maar er zat veel meer betekenis achter en er gaat geen dag voorbij dat ik er niet aan denk. Eén van de hoogtepunten van die dagen was mijn bezoek aan Jo Malone, welk bezoek een complete beleving bleek te zijn. Ik heb zichtbaar genoten in de Jo Malone store aan de Regent Street en mocht van mijn moeder een geur uitzoeken, waarbij we de fles – nu we er toch waren – gelijk maar lieten graveren. Een bijzonder aandenken aan een bijzondere dag.

De Tuberose & Angelica Cologne is een aanwezige, maar niet overheersende geur, waarbij ik al verlangend keek naar de bijbehorende Body Cream, maar Jo Malone is belachelijk duur, dus deze kwam op de wishlist.

Jo Malone Tuberose Angelica Body Creme

More Jo Malone

Een nieuwe adoratie was geboren. Tutje & Jo bleek een goede match. Tijdens mijn bezoek aan Jo Malone bleek al snel dat ik een sterke voorkeur had voor de wat meer aanwezige geuren – no shit, Sherlock – die vallen in een aparte categorie: Cologne Intense. Deze geuren onderscheiden zich door de zwarte flacons, waarbij de reguliere geuren in transparante flacons worden verpakt. Een ander verschil is de prijs. De Cologne Intense collectie ligt qua prijs – helaas – een stuk hoger.

Jo Malone Tuberose Angelica Body Creme

Jo Malone Tuberose & Angelica Body Crème

Mijn kerstpakket bestond vorig jaar uit een online kadobon die je voor een bon bij verschillende webshops kon inwisselen. Ik zat tijdens de kerstvakantie lekker te webshoppen en zag ineens tot mijn grote vreugde dat Jo Malone nu ook bij ICI Paris XL in het assortiment zat. (*) En de hemel ging open, om maar even in de kerstsfeer te blijven. Tel daar een korting van 15% bij op waarmee ICI rondstrooide en zie hier. Dit. Was. Mijn. Kans.

Jo Malone Tuberose Angelica Body Creme

Het zal je niet verbazen dat de Jo Malone Tuberose & Angelica Body Crème met de snelheid van het licht in mijn mandje was geklikt. Ein-de-lijk.

Waar je het ook koopt, Jo Malone doet er alle moeite voor om het zo stijlvol mogelijk in te pakken. De producten worden geleverd in luxe dozen met de Jo Malone signature; het zwarte strikje. De verpakking is een lust voor het oog.

Jo Malone Tuberose Angelica Body Creme

De inhoud is dat niet minder. Je betaalt dan misschien wel een godsvermogen voor Jo Malone, maar de flacons en potten liegen er niet om. De bodycream zit in een megazware zwarte pot. Errug mooi. Hoewel Jo Malone weinig kwaad bij mij kan doen, toch even een kanttekening: voor het geld dat je ervoor neerlegt had ik wel een beschermingslaag of een sealing verwacht, maar als je de pot voor het eerst opent, zit je meteen ‘op’ het product. Britse zuunigheid? Who knows. Wel jammer.

Jo Malone Tuberose Angelica Body Creme

De geur maakt veel goed. Deze is vol, romig en heel decadent. Tuberose Angelica is een mix van een aantal elementen, maar ik citeer liever even de marketingmensen. Zij kunnen dat immers zo goed:

“De koningin van de witte bloemen. Sensueel. Met de kruidige, groene toets van engelwortel en de weelderige warmte van amberhout. Weelderig op de warmte van amberhout. Bedwelmend en begeerlijk.”

Jo Malone Tuberose Angelica Body Creme

Gelikte tekst of niet, de inhoud klopt wel degelijk. Tuberose Angelica bevat namelijk al bovenstaande geurtonen, van begin tot eind. Het amberhout maakt de geur wat krachtiger, maar nog steeds op een ehm… ,inderdaad, weelderige manier.

Jo Malone Tuberose Angelica Body Creme

De term weelderig is ook van toepassing op de structuur van de crème. Hij smeert namelijk decadent romig uit en dat is het niet enige; de geur blijft namelijk heel lang hangen. Minstens de hele dag. Aan het einde van de dag ruik ik hem nog steeds. Eenmaal gelayerd met de bijbehorende Cologne kan mijn geurdag niet meer stuk. Intense to the max. Wow.

Conclusie

Hoewel niks kan tippen aan mijn Jo Malone erlebnis in Londen, waar je de hele santekraam aan geurbeleving en layering krijgt aangeboden, ben ik toch ook ernstig blij met mijn Tuberose & Angelica aankoop die ik ‘gewoon’ bij onze eigen ICI Paris deed. De Jo Malone producten worden net zo mooi verpakt. Helaas is het graveersysteem in Nederland niet beschikbaar, daarvoor moet je echt naar een Jo Malone store of een online bestelling doen bij mevrouw Malone herself. Edit: het kan zijn dat de Bijenkorf dit wel doet, maar dat weet ik niet zeker.

Jo Malone Tuberose Angelica Body Creme

Inmiddels heb ik een paar andere Jo Malone producten aan mijn verzameling toegevoegd, waaronder een ander exemplaar uit de Cologne Intense collectie: Velvet Rose & Oud. En dat is een geur die je moet ‘durven’. Ook deze geur komt hier binnenkort uitgebreid aan bod!

De Tuberose Angelica Body Crème komt uit de Intense collectie en kost € 64,25 (200 ml). Meer weten over Jo Malone in Nederland? Op de website van ICI PARIS XL vind je alle benodigde informatie. (*) Op 27 januari 2018 kon ik Jo Malone niet meer terugvinden in de webshop. Raarrrr. Wie weet watskebeurt?

Heb jij ervaring met de producten van Jo Malone?

Tutje.nl

 

16 REACTIES

 1. Je maakt mij wel heel nieuwsgierig naar Jo Malone! Mijn hemel, ik zou dat soort chique winkels, zoals in Londen niet in durven te gaan. Maar wat graag zou ik die geur willen ruiken, zeker omdat ik ook weet dat wij van dezelfde geuren houden. Als ik een keer hier naar de stad ga zal ik eens kijken of ze het hier hebben bij ICI of zou het echt uit de collectie zijn?
  Ik wil natuurlijk ook even snuffelen aan die holy grail!

 2. Ik was laatst bij de Bijenkorf in Utrecht en heb daar best lang bij de stand van Jo Malone gestaan en ook allerlei geuren geprobeerd. Ik vond orange blossom en als ik me niet vergis de Peony & Blush Suede Cologne onweerstaanbaar. Ik bleef eraan ruiken. En die flesjes zien er ook zo super-de-luxe uit. Ik heb me op dat moment nog een beetje laten tegenhouden door de prijs maar wanneer ik er weer ben en ik sta op dat moment net wat minder sterk in mijn schoenen dan heb je kans dat ik toch voor de bijl ga. Zeker nu ik lees dat de geuren ook zo lang blijven hangen.
  * Deb heeft onlangs geplaatst: Stijlvol op reis met mijn nieuwe Suit Suit koffer en accessoires

  • Ik heb de Peony & Blush Suede body creme en die is inderdaad heerlijk en blijft ook heel lang hangen. Ik layer hem graag met Velvet Rose & Oud en dat is een goddelijke combi. Ze hebben het daar slim bedacht bij Jo Malone. Ben benieuwd wanneer je voor de bijl gaat!

 3. Dit merk kende ik nog niet, maar zo te lezen is het een geweldig, luxe merk waar je jezelf best zo nu en dan op mag trakteren 🙂 Wat gaaf dat je het flesje kon laten graveren. Echt een cadeautje om uit te pakken zo! Zelf houd ik ook altijd wel van aanwezige geuren, die heel lang blijven hangen. Op dit moment zweer ik bij een heerlijk luchtje van Rituals uit de Sakura-lijn.
  * Romy heeft onlangs geplaatst: Note to self | Zo fijn kan dus genieten zijn!

 4. Vorig jaar heb ik voor de winkel gestaan aan de Regent street, maar ik ben niet naar binnen gegaan uit zelfbescherming. Ik had toen namelijk nét vijf minuten daarvoor een Kate Spade tas gekocht en wilde mezelf dus niet kwellen met al deze verleidingen;-) De geur lijkt me zalig, mijn ultieme favoriet is nog steeds Peony & blush suede. Bedankt trouwens voor de tip dat Jo Malone ook bij Ici Paris ligt, of toch niet…..? (waardeloze beautyblogger ben ik toch ook;-))
  * bychristiana heeft onlangs geplaatst: Dit zijn mijn trouwschoenen (van Jimmy Choo!)

 5. Denk dat die webshop een beetje flipt want de merknaam staat wel bij merken, maar als je er op klikt krijg je een fout. Had ik laatst ook met Thierry Mugler Aliën… ik kan me niet voorstellen dat Mugler weg is namelijk, haha!

 6. Oh zo heerlijk! Ik wil geur internet!
  Alhoewel…
  Ik heb dus nooit wat van Jo gekocht, omdat ik elke keer last krijg van keuzestress als ik bij de balie sta. Dus dan wil ik alles en uiteindelijk koop ik maar niets. Ken je dat?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge