Review | Jo Malone | Peony & Blush Suede

14

Het wordt misschien een beetje eentonig, honderd keer sorry, maar vandaag hebben we alwéér een artikel over Jo Malone. Ik kan er nu eenmaal niet genoeg van krijgen. Om niet alleen maar aandacht te besteden aan de wat meer aanwezige geuren en om te bewijzen dat de ‘gewone’ geuren van Jo Malone minstens zo bijzonder zijn, laat ik vandaag een tweetal producten uit de Peony & Blush Suede collection van Jo Malone aan je zien. Twee producten waarvan ik zeker weet dat ze heel veel mensen zullen aanspreken.

Jo Malone

Ik denk niet dat Jo Malone nog een nadere toelichting behoeft, zeker niet op Tutje.nl. Jo Malone is typisch Brits, onmiskenbaar luxe en ja, daarom ook behoorlijk aan de prijs. Jo Malone heeft vestigingen over de hele wereld, maar het merendeel van de (overigens prachtige) filialen kun je vinden bij onze buren aan de andere kant van de Noordzee.

Jo Malone review

Na alle lofzangen over een aantal geuren uit de Intense Cologne collectie van Jo Malone – klik hier en hier voor Tuberose Angelica en hier voor Velvet Rose & Oud – wilde ik iets anders. Iets wat je ook in het voorjaar/naar je werk kunt dragen, zonder in te boeten op de originaliteit van Jo Malone + het luxe gevoel dat geeft.

Jo Malone review

Jo Malone Peony & Blush Suede

En het kan aan mij liggen, maar dan kom je toch echt uit bij Peony & Blush Suede. Deze geur had ik ook al geroken tijdens mijn bezoek aan Londen, maar mijn focus lag toen meer op de wat meer aanwezige geuren. Ik wist niet beter dan dat mijn aankoop toentertijd ook mijn enige once in a lifetime purchase zou zijn, dus dan kun je er ook maar beter het beste uit halen. Peony & Blush Suede is wat dat betreft iets minder aanwezig, maar heeft nog steeds alle kenmerken van Jo Malone: luxe, ingetogen en weelderig tegelijk.

De essentie van charme. Welig bloeiende pioenen, intens en teer tegelijkertijd. Ze flirten met het sappige zuur van rode appelen en de weelderigheid van jasmijn, rozen en anjers, vermengd met de sensualiteit van zacht suède. Luxueus en verleidelijk.”

Het is best linke soep om een geur ‘blind’ te bestellen en dus bestelde ik ondanks tal van andere kanshebbers in de Jo Malone stal de Peony & Blush Suede Body Cream. Ik had deze geur nog immers in mijn achterhoofd en mocht hij onverhoopt toch tegenvallen, dan kon ik hem altijd nog layeren met een Jo Malone cologne. Dat layeren (je kunt namelijk geuren met elkaar combineren) hebben ze bij Jo Malone overigens tot een kunst verheven. Er bestaat geen enkele foute combinatie. Welke combinatie je ook maakt.

Jo Malone Peony & Blush Suede Body Cream

Het was even wennen na de zwarte potten en flacons uit de Cologne Intense collectie, maar de verpakking is exact zoals ik Jo Malone destijds in magazines leerde kennen: tijdloos, subtiel en beyond luxe. En wat je ook besteld van Jo Malone, alles wordt geleverd in prachtige verpakkingen, voorzien van het kenmerkende zwarte strikje. In een ander leven zou ik een fort bouwen van Jo Malone dozen.

Jo Malone review

De potten zijn van stevig glas en voelen zodoende zwaar aan. Het slaat nergens op, maar dat draagt wel bij aan de momenten van koninklijk smeren.

Jo Malone review

Ook aan de geur moest ik even wennen. Bij het openen van de pot had ik een fractie van een seconde zoiets van: “Hm”, maar na één keer smeren schaamde ik mij alweer voor die gedachte. Peony & Blush Suede is op de huid namelijk goddelijk. De rode appeltjes uit de omschrijving ruik ik niet, ik ruik alleen maar een heerlijke bloemerige geur, die na verloop van tijd overgaat in een zachte – inderdaad- fluweelzachte ondertoon. Female with a twist.

Jo Malone review

Het smeren van deze body cream gaat als een droom. Je hebt maar heel weinig nodig om tot een zacht resultaat te komen en eenmaal aangebracht, draag je de geur de hele dag met je mee.

Jo Malone review

Ik gebruik deze body cream regelmatig met Velvet Rose & Oud Intense Cologne voor een iets meer donker resultaat. Een combinatie waarbij ik op één dag meerdere complimenten kreeg.

Jo Malone Peony & Blush Suede Cologne

Aangezien ik de Peony & Blush Suede body cream een groot succes vond, nam ik bij wederom een fijne kortingsactie van ICI Paris XL de bijbehorende Cologne mee. Met het voorjaar op komst leek me dit een fijne geur om op de plank te hebben.

Jo Malone review

De flacons van Jo Malone zijn niet alleen mooi, ze zijn ook nog eens hartstikke fotogeniek. Als je puur theoretisch kijkt, dan zijn het niks meer of minder dan doodgewone glazen flacons met wat lettertjes, maar op één of andere manier klopt het allemaal.

Jo Malone review

De Peony & Blush Cologne blijft gelayerd met als de hierboven genoemde body cream makkelijk een dag om je heen fladderen. Jo Malone maakt colognes, dus als je een cologne echt solo draagt, zal dit effect minder zijn. Geen man overboord, spray je gewoon wat bij, maar ik vind de stereowerking met een body cream wel wat meer body hebben. Het effect is gewoon wat steviger.

Jo Malone review

Conclusie

Het wordt een beetje zorgelijk, deze Jo Malone tic. Je zou bijna kunnen spreken van een Jo MalOne Man Show (kudo’s als je mijn briljante woordspeling binnen een nanoseconde ziet en kunt waarderen). Het liefst wil ik met één maai alles in mijn mandje mikken, maar dat lijkt me geen goed idee. Met de Peony & Blush collectie heb ik naast de wat meer aanwezige geuren uit de Cologne Intense collectie ook een paar meer draagbare varianten in huis, die ik vaker gebruik dan bij alleen een speciale gelegenheid. De houdbaarheid van Jo Malone is – helemaal als er wordt gelayerd – helemaal goed. Wat je in de ochtend aanbrengt, is in de avond nog duidelijk te ruiken. Maar dat mag je ook zeker wel verwachten voor de bedragen die je ervoor neerlegt. Mocht je denken dat mijn Jo Malone honger nu eerst gestild is; was het maar waar. Ik zit al weken stilletjes verliefd te zijn op Myrhh & Tonka. Dus. Tsja. Help!?

De colognes van Jo Malone zijn verkrijgbaar vanaf € 54,00 (30 ml). De body crèmes kosten om en nabij € 65,00. Malone is onder andere verkrijgbaar bij ICI PARIS XL.

Heb jij ook wel eens een beautyverslaving gehad?

Tutje.nl

14 REACTIES

 1. Elke vrouw heeft iets nodig om haarzelf mee te kunnen verwennen, toch? En jouw verwennerij is gewoon dit merk 🙂 Het klinkt als een héérlijke geur.

 2. Yep , ik begrijp je Jo Malone verslaving helemaal. Mijn stash wordt ook steeds groter. Vorige maand nog mijn vijfde flesje Eau de Cologne gekocht in Londen en vorige week online nog de Roomspray English Pear &Freesia besteld. Dat is mijn favoriete dagelijkse geur voor naar het werk. Er was nu een grabbelaktie waarbij ze gratis produkten weggaven en ik was zooooo gelukkig met mijn prijs: de Green Almond en Redcurrant kaars uit de kerstcollectie die dus gewoon €150 kost . Zit in een mooie groen/roze keramieke pot . en is een stuk groter dan de gewone Jo Malone kaarsen. Maar zelfs voor mij is die prijs teveel van het goede. NOOIT ga ik €150 voor 1 kaars uitgeven.
  met die kaars erbij kon ik de roomspray van €50 wel rechtvaardigen , nu ruikt heel mijn huis goddelijk.
  In Mei komt Velvet Rose en Oud deze kant op ,dan ga ik weer naar Londen .
  Mijn nieuwe verslaving is Atelier Cologne , Ook heerlijke geuren en in de flagshipstore in Covent Garden krijg je bij aankoop een leren hoesje in kleur naar keuze met je naam of iets anders erin gegraveerd. Hoe leuk is dat . Heb nu mijn eerste flesje Grand Neroli,( ben gek op Neroli ) en heb mijn volgende geur die ik ook weer in Mei ga kopen al uitgezocht: Cafe Tuberosa.

 3. De woordspeling zag of beter gezegd las ik direct, hahaha. Je leest het ook zoals je het bedoeld heb, zeker een leuke woordspeling!
  Eigenlijk vind ik de prijs we, meevallen. Toen ik laatst geurtjes ging ruiken bij ICIParisXL (en dan met de strookjes naar huis in de hoop dat ik een van die voor mijn verjaardag kreeg…Niet dus… ;)) waren ze allemaal zo een beetje rond die prijs. Maar ruk, ze hadden hier geen Jo Malone, daar moet ik een keer voor naar Utrecht.
  Want ik moet toch zeker deze geur ook gaan ruiken, je maakt iedereen en mij zeker heel nieuwsgierig!

 4. Ik zag in Dubai een Jo Malone winkel maar ik had al zoveel geld uitgegeven dat ik er met een grote boog omheen moest van mezelf maar ooit wil ik het zeker nog eens hebben hebben hebben

 5. Hahahah, wat heerlijk geschreven weer. Ik heb nog nooit iets van Jo Malone gehad, maar door jouw enthousiasme ben ik FAN. Met hoofdletters ja. En ik wil het liefst alles proberen. Maar ja, die prijzen he.. Misschien straks in Schotland eens kijken, lijkt me goed om een leuk ‘souvenir’ mee te nemen, ha!

 6. Lijkt me een heerlijke geur voor de lente! Volgens mij heb ik deze geur ook bij de Bijenkorf geroken en vond ik ém toen super lekker. Ik heb toen ook wat meer Jo Malone geuren geroken maar op de een of andere manier vond ik het op dat moment niet heel spectaculair. Ik had op dat moment ook een heel andere focus: ik was namelijk op jassenjacht, dus wellicht stond mijn pet er ook niet zo naar en moest ik sowieso prioriteiten stellen. Ik ga zeker nog eens naar de stand van Jo Malone. In Barcelona hadden ze een eigen winkel, maar helaas geen kans gezien om erheen te gaan.
  * Deb heeft onlangs geplaatst: Lancôme French Temptation lente collectie 2018

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge