Luxe handschoenen van Laimböck

7

Nu we heel hard richting de winter gaan en ik al een paar keer ’s ochtends dramatisch zuchtend de autoruiten moest laten krabben, wordt het tijd om ook qua kleding het zwaardere geschut tevoorschijn te halen. Nu is dat laatste bepaald geen straf, want dat doe ik dit jaar wel heel erg sjiek de friemel met mijn handschoenen van Laimböck.

review Laimbock handschoenen

Handschoenen

Handschoenen genieten bij mij niet echt top prioriteit, maar tijdens koude dagen zijn ze onmisbaar. Ik viste heel wat grillige winters achter het net als ik de stad in ging voor een paar handschoenen en ik door verkopers nog net niet werd uitgelachen, omdat ik als zijnde Spuit 11 kwam aankakken. Daarentegen; de keren dat ik wél de tegenwoordigheid van geest had om toch maar even een paar ‘hansjes’ te halen, werden deze vijf van de zes winters a la minute geconfisqueerd door de dochter des huizes. En dus stond ik weer met blauwe vingers op het station, te krabben en/of te vloeken. Maar goed, je wilt niet dat je kind het koud heeft. En tot slot: als ik mijn handschoenen al eens meer dan een maand wist te behouden, dan raakte ik ze wel kwijt of verloor ze onderweg. Ik vrees dat ik nog steeds het beste gedij op bungelende handschoenen aan een touwtje door de mouwen van mijn jas.

Laimböck

Meestal haalde ik gewoon een paar handschoenen van de HEMA. Je weet wel, die van € 12,00. Echt leer, dat dan weer wel, maar helemaal geweldig vond ik ze niet. Het paste net niet helemaal, maar het zijn handschoenen, dus we doen niet moeilijk. Dat werd even anders toen ik de Laimböck handschoenen van Fashion Glovez in de brievenbus vond.

Laimbock handschoenen

Laimböck kende ik wel en dan met name van de keren als ik tijdens een pauzerondje rondstruinde bij de Bijenkorf en V&D: heerlijke handschoenen, zacht als lucht, maar met een stevige prijs. Ik kon me niet voorstellen dat dat nou echt zoveel verschil zou uitmaken. Ook al liep mijn moeder – die helemaal niks met merken heeft – ook al een aantal keren met Laimböck om haar handen.

Laimböck Lancaster

Laimbock heeft werkelijk prachtige handschoenen. Natuurlijk: ze zien er leuk uit, maar daar hebben meer handschoenen last van. Maar waar ik helemaal verliefd op ben geworden is het ultra-ultra-ULTRA zachte leer. Dit leer uit Ethopie is en voelt zijde zacht en is daarnaast een soort van lichtgewicht. Maar er is meer. De handschoenen zijn gevoerd met wol, voor extra warmte. Niet op een fluffy manier, maar op een manier waardoor je ook nog grip met je vingers hebt en houdt. De handschoenen uit de Lancaster serie van Laimböck zijn niet zwaar en voegen zich soepel naar mijn handen.

Laimbock handschoenen

Wat dat betreft zijn dit ook meer maatwerk handschoenen dan wat ik gewend ben. Had ik normaliter de keuze uit S, M of L, bij Laimböck is het een kwestie van opmeten, omdat er verschillende maten beschikbaar zijn. Dat klinkt moeilijker dan het is; het is simpelweg een kwestie van de omtrek van het breedste gedeelte van je hand opmeten en in de matentabel te kijken welke maat je hebt. Handschoenmaten gaan van 6 tot en met 11. Ik viel qua handomtrek in 7 – een bescheiden maatje, dankuwel –  maar nam het zekere voor het onzekere en ging voor de 7,5. Bleek een goede keuze te zijn.

Laimbock handschoenen

Heb ik het al over de kleur gehad? Volgens mij nog niet. Het had voor de hand – haha – gelegen om voor zwart te gaan, met mijn zwarte winterjas in gedachten, maar ik zag de kleur Deep Burgundy en was gelijk verkocht. Deep Burgundy is een diep paars/bordeaux rode tint – afhankelijk van de lichtinval. By far de mooiste kleur handschoenen die ik ooit in mijn bezit heb gehad. Serieus, als ik deze onverhoopt kwijtraak, dan krijs ik de hele boel bij elkaar.

Laimbock handschoenen
Hammerthumb in disguise!

Conclusie

De handschoenen van Laimböck zijn fan-tas-tisch. Ze voelen een beetje als een tweede huid. Ik ben dol op mijn paar en ik ervaar nu aan den lijve wat kwaliteit met je handen doet. Hier komt geen kou or what so ever doorheen. Natuurlijk; ze zijn behoorlijk decadent -het Cleopatra/Ezelinnenmelk-principe – en voor de prijs (€ 79,95) koop je ook een goed paar schoenen. Aan de andere kant forens ik wel elke dag heen en weer naar de Grote Stad en omklem ik – nadat ik uit de auto ben gestapt – mijn fietsstuur nu in de winter wel met warme vingers, die worden geknuffeld door een bedje van megazacht leer.

Laimbock handschoenen

 

Laimböck handschoenen zijn te koop bij Fashion Gloves, een webshop die zeer veel – en voor alle gelegenheden – handschoenen in haar assortiment heeft. Meer informatie vind je op Fashion Glovez.

Ben jij bekend met Laimbock handschoenen?

Tutje.nl

(Dit artikel bevat producten die mij zijn toegezonden.)

7 REACTIES

  1. Mooi zijn ze! Chique de friemel!
    Ik moet als ik op de fiets zit echt handschoenen aan doen (ook een muts, anders krijg ik vreselijke koppijn) en vaak probeer ik dan mijn mouwen helemaal over mijn handen te trekken.
    Zo schattig, ik had ook van die wantjes met touwtjes uit mijn jas, anders verloor ik ze ook. 🙂 Mooie tijd was dat ….

  2. Wat zijn ze mooi zeg, ook helemaal mijn smaak! Ik had nog nooit van het merk gehoord eerlijk gezegd. Ik heb nu handschoenen van Hema. Best prima hoor maar ’t is net zoals jij zegt; het is het net niet. Ze zitten niet echt comfortabel. En dan kun je soms beter investeren in tijdloze klassiekers!

  3. Oeh prachtig! Ik ben ook dol op leren handschoenen,op de een of andere manier weet ik altijd wel ergens een paar op de kop te tikken voor weinig. Laimbock ken ik wel qua naam, maar de prijs weerhoudt me er een beetje van om ze te kopen. Vooral omdat ik ze ook wel eens kwijt raak, vind ik 80 euro wel veel. Maaaar, het zijn wel prachtige handschoenen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge