Review | Haarverzorging van Noir Stockholm

7

Eind vorig jaar werd er een pakket bezorgd van een merk waar ik nog nooit van had gehoord, maar waar ik na één snuif aan de flacon a la seconde in een soort van gelukzalige trance schoot. Want iets dat zo goddelijk ruikt, daar wilde ik meer over weten. En daarom gaan we het vandaag hebben over de haarverzorging van Noir Stockholm. Inderdaad, weer iets cools uit Scandinavië.

Noir Stockholm ervaring

Noir Stockholm

Bij het ontwikkelen van het Noir Stockholm haarverzorgingsconcept heeft men gezocht naar de perfecte combinatie van stijl en verzorging. Daarbij mochten er geen concessies worden gedaan aan welke factor ook, niet aan de verzorgende eigenschappen, noch aan de functionaliteit, om nog maar te zwijgen over de uitstraling van de producten en/of de geur. Van alles een beetje doen ze niet aan. Van alles veel. Het moet gewoon kloppen. Diverse productontwikkelaars hebben aangegeven dat wat Noir Stockholm wilde, gelijk stond aan onuitvoerbaar, maar Noir Stockholm bleef onvermurwbaar en bleef vasthouden aan hun visie om iets anders te doen, iets beters. Stelletje koppige Vikingen, zeg maar. En gelijk hebben ze.

Noir Stockholm ervaring

Noir Stockholm producten

De basis van de producten van Noir Stockholm zijn de beste natuurlijke grondstoffen, die hun werking hebben te danken aan moderne state-of-the-art formules. Noir Stockholm bracht op deze manier een exclusieve lijn van unieke, voedende, lichtgewicht shampoos, conditioners en treatments uit, maar er is ook ruimte voor stylingproducten. Deze producten zijn ontwikkeld om met elkaar te combineren. Ze versterken elkaar. Maar goed, dat zegt ieder merk en ik vraag mij vaak genoeg af of dat niet een uitgekookt marketingdingetje is.

Noir Stockholm ervaring

Tutje & Noir Stockholm

De afgelopen maand heb ik twee producten van Noir Stockholm getest en ik ging al languit gestrekt voor de vormgeving. De vormgeving is namelijk zoals je van een Scandinavisch merk mag verwachten: strak en minimalistisch. Oh mensen, ik hou d’r zo van. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van recyclebaar materiaal.

Noir Stockholm ervaring

Noir Stockholm EPIC Retreat Treatment Shampoo

Look at this beauty. Een strak vormgegeven flacon, die qua schoonheid niks te wensen overlaat en die prachtig zou staan in de verbouwde badkamer-waarvoor-we-alles-al-in-huis-hebben-maar-nog-steeds-geplaatst-moet-worden.

Noir Stockholm ervaring

Deze shampoo bevat speciaal voor Noir geselecteerde biologische oliën (camelia, argannoot, macadamianoot), pinot noir-druivenpittenextract en zeemos.

Noir Stockholm ervaring

De flacon bevat 250 ml en beschikt over een klikysteem. Noir Stockholm heeft een uitgesproken statement waar het de geuren betreft, want de geur is ontzettend luxe en gaat zelfs nog boven het salon-niveau. De geur is krachtig en warm en als geur an sich bijna niet te herkennen als shampoo, maar meer als parfum. Ontzettend lekker.

Geurnoten: Siciliaanse citroen, framboos, Arabische jasmijn, oranjebloesem, patchoeli, wit cederhout, muskus, vanille.

Noir Stockholm ervaring

Na het wassen met de Noir Stockholm EPIC Retreat Treatment Shampoo voelt mijn haar schoon aan, met maar een klein beetje in gebruik.

Noir Stockholm EPIC Retreat Treatment Conditioner

De conditioner lijkt als flacon als twee druppels water op zijn shampoo-zusje. Het is dan onder de douche ook even goed uitkijken en de kleine lettertjes checken, zodat je naar de juiste flacon grijpt.

Noir Stockholm ervaring

Als je hier vaker komt lezen, dan weet je dat ik als de dood ben voor slap haar door een conditioner en daarom gebruik ik ook altijd maar een klein beetje. De Noir Stockholm EPIC Retreat Treatment Conditioner breng ik iets ruimer aan, want op een verzwarend effect heb ik hem niet kunnen betrappen. Bonus.

Noir Stockholm ervaring

Ook dit product bevat weer dezelfde goddelijke geur en na gebruik van beide producten galmt deze luxe geur nog een behoorlijke tijd na in mijn haar.

Noir Stockholm ervaring

Conclusie

In de categorie Fijne Haarverzorging hebben we er weer een succesnummer bij. Mijn haar heeft niks te lijden van Noir Stockholm en verzwaring en slapheid door de conditioner blijft ook achterwege. Om nu te zeggen dat het een echte EPIC treatment is, waar Noir Stockholm zelf mee schermt, vind ik iets te ver gaan, maar ik heb dan ook geen magic fingers, zoals de meeste kappers die dat wel hebben. Vanuit mijn blonde lekenperspectief doen de producten doen wat ze moet doen en ze doen dat ook nog eens op een hele luxe manier. Voor luxe haircare lovers zijn de producten, evenals de vormgeving van de flacons en natuurlijk ook de fantastische, bijna koninklijke, geur een schot in de verwende roos.

Noir Stockholm EPIC Retreat Treatment Shampoo kost € 31,95 (250 ml) en de Noir Stockholm EPIC Retreat Treatment Conditioner komt op € 32,95 (250 ml). Niet goedkoop. Maar het moet gezegd: wel érg lekker. Noir Stockholm is verkrijgbaar bij de betere haarsalons, waaronder Haartheater Zuid Amsterdam, Haartheater centrum Amsterdam, Hair and Dare Noordwijk, Hair in Progress Bussum, Peter Brouwer Rotterdam en zelfs in ‘mijn’ Groningen is Noir Stockholm bekend, getuige Studio Stuive in Musselkanaal.

Ben jij bekend met (de producten van) Noir Stockholm?

Tutje.nl

(Dit artikel bevat producten die mij zijn toegezonden.)

 

7 REACTIES

  1. Wat een mooie flacons inderdaad! Die zou je alleen al om hun mooie design in je badkamer willen zetten. Fijn dat de producten zo goed bevallen! En die magic kappersvingers? Die zou ik ook weleens willen hebben! 😉

  2. De flacons zijn prachtig inderdaad! Ik zou een sticker in de douche erop moeten plakken want ik kan met mijn kippige oogjes niks meer lezen zonder bril. (en het is mij wel een paar keer overkomen dat ik een shampoo best vreemd vond aanvoelen ;))
    De ingrediënten, de geur lijkt mij heerlijk, al moest ik wel even lachen om de Siciliaanse en Arabische ingrediënten , ik verwachtte iets Norwegians erin, hahaha. Maar dat is natuurlijk onzin.
    Laatst zag ik op RTLZ een docu over haar en haarverzorging, die was echt heel interessant. Hoe zijn o.a shampoo’s testen en conditioners. Hoe haar erop reageert. Mooie producten!

  3. hehehe ik zou me ook zo vergissen zonder leesbrilleke tegenwoordig en heb dus ook al eens een shampoo voor douchegel aangezien en me daar goddelijk mee ingezeept. Ging prima hoor. Nee, zonder dollen klinkt goed ben wel heel nieuwsgierig naar de geur.

  4. Jeetje, wat een prijs voor shampoo zeg! Daar voor verwacht ik wel dat ik een geweldige haardos krijg! Een dikke bos met prachtige krullen ofzo ! Wat een super luxe producten, en wat leuk dat je die mocht uitproberen!

  5. Oeh, ik stuiter in mijn stoel hierzo;-) Wat een mooie ingrediëntenlijst en de omschrijving van de geur klinkt echt divine!! Ja, hiermee wil ik ook wel eens onder de douche stappen!

  6. Oehlala, hier gaat mijn beautyhartje weer sneller van kloppen hoor. k had eerlijk gezegd nog niet van het merk gehoord maar dit klinkt echt onwijs goed! Mijn naam staat er nog net niet op 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge