Foreo | ISSA 2 | His & His Cadeauset

13

Het is The Day Before Valentine en je snapt dat mijn verwachtingen hooggespannen zijn. Not. Maar dit zou geen echte beautyblog zijn als er geen aandacht zou worden besteed aan deze dag vol commercie, dus ik heb wel degelijk een bijdrage: ik laat vandaag de Limited Editon His & His Foreo Issa 2 Cadeauset aan jullie zien.

Foreo tandenborstel

Foreo

Foreo is zeker geen onbekende in beautyland. Integendeel; dit Zweedse beauty-tech merk heeft een torenhoge reputatie op beautytool gebied. Terecht, als je het mij vraagt. Ik gebruik de Foreo LUNA 2 (review) namelijk nog steeds dagelijks. Dit apparaat werkt als een tierelier en reinigt als een baas.

Foreo tandenborstel

Foreo ISSA

But there’s more where that came from. Foreo doet namelijk ook aan mondverzorging. Ik zag de ISSA tandenborstels al wel eens voorbij komen en was gelijk gefascineerd door de gelikte vormgeving, maar bleef stug doorraggen met mijn eigen old skool tandenborstel. Nadat ik mijn gebit voor een klein fortuin had laten opknappen, ben ik gaan kijken naar een elektrische tandenborstel, die op zich goed werkte, maar die ik vervolgens weer vergat op te laden, om vervolgens mopperend maar weer een gewone borstel uit het karton te scheuren. Je kent het wel.

Foreo ISSA 2

Net als de LUNA destijds, is ook de ISSA inmiddels geupgraded naar een 2.0 versie. Voor de naam hebben ze voor ISSA 2 gekozen – gemak dient de mens – en deze tandenborstel is qua techniek top of the bill.

Foreo tandenborstel

ISSA Hybrid

“ISSA Hybrid combineert vorm en functie in een geavanceerde mondverzorgingsoplossing. Met deze unieke hybride borstelkop, de duurzame batterij en het Zweedse design is deze siliconen tandenborstel een briljante verrijking voor elke badkamer. ISSA Hybrid is speciaal ontworpen om de opbouw van tandplak te elimineren zonder irritatie van het tandvlees. Zachte siliconen haartjes worden langs de tandvleeslijn geleid voor een zachte massage, terwijl hygiënische PBT-polymeer haartjes het oppervlak van de tanden reinigen.”

Foreo tandenborstel

Limited Editon His & His Foreo Issa 2 Cadeauset

Om Valentijnsdag niet automatisch als een hetero iets te benaderen, dachten ze bij Foreo dat het wel leuk zou zijn om eens niet te denken als Mr en Mrs, maar als Mr en Mr. Smile with Pride.

Foreo tandenborstel

Vind ik meer dan dikke prima en hartstikke leuk. Aan de andere kant ook een beetje; waarom moet overal een label op? Het zal mij echt een zorg zijn, zolang iedereen maar gelukkig is. En dat weet Foreo ook, getuige de afkomst van de naam: FOR Every One.

Foreo tandenborstel

Deze set bestaat uit twee ISSA 2 tandenborstels, met de welbekende strakke Foreo vormgeving.

Foreo tandenborstel

Voor het stukje marketing achter de gedachte van de His & His Gift Set hoefde Foreo weinig te doen; dat werd al voor haar gedaan. In de nieuwe Star Trek Discovery serie die nu op Netflix te zien is – wij zijn al jaren groot fan en konden elke Star Trek waarderen, behalve Deep Space Nine, die vond ik gewoon stom –, waarin Lt Paul Stamets (voor de kenners: hij van het mycelium netwerk) en dr Hugh Colber, de eerste homoseksuele relatie in de geschiedenis van Trek, het zou tijd worden, voor het slapen gaan gezellig in de badkamer stonden te keuvelen tijdens het poetsen met hun matchende tandenborstels. Supercute.

Foreo tandenborstel
Ik geef ruiterlijk toe: ik ben een Trekkie.

Foreo ISSA 2 feiten

De ISSA 2 borstelkop combineert siliconen- en PBT-polymeer borstelharen die sterk zijn tegen tandplak en zacht voor het tandvlees. De Sonic Pulse Technologie maakt 11.000 high-intensity pulseringen per minuut mogelijk. De 3D flexibele borstelkop maakt het gemakkelijk om elk deel van de mond te bereiken.

Foreo tandenborstel

Het poetsen met deze supersonische tandenborstel gaat als een malle. Met het bijgeleverde kabeltje (USB oplaadbaar) is de tandenborstel binnen een uur opgeladen. Eenmaal opgeladen gaat de ISSA 365 (!) poetsbeurten mee. In theorie zou je hem dus maar één keer per half jaar hoeven op te laden.

Foreo tandenborstel

Daarnaast is deze borstel ook nog eens 100% waterproof, waardoor hij probleemloos onder de douche gebruikt kan worden. De pulseringen, die ik ken van de LUNA 2 gezichtsborstel, geven aan om naar het volgende gedeelte van de mond te gaan en geven ook aan als het einde van de poetsbeurt is bereikt. De ISSA 2 beschikt over acht intensiteitsniveaus, zodat je de tandenborstel geheel op je poetsvoorkeur kunt instellen. De borstelkop is vervangbaar (circa € 19,95) en gaat gemiddeld zes maanden mee.

Foreo tandenborstel
Zachte siliconenhaartjes zijn lief voor je tandvlees.

Conclusie

Ik bel dolblij met deze elektrische tandenborstel, want het is de ideale combinatie van krachtig poetsen plus de zachtheid voor (gevoelig) tandvlees. Hij voelt heel prettig in de hand. Heel veel plussen voor de ergonomische afwerking. De siliconenhaartjes die de borstel omranden zijn superzacht en zorgen gegarandeerd niet voor irritatie. Mijn tanden voelen na het poetsen erg schoon, want ik kan woest borstelen met mijn gewone tandenborstel wat ik wil, die 11.000 high intensity pulseringen krijg ik natuurlijk nooit van mijn lang-zal-ik-hopelijk-leven voor elkaar.

Foreo tandenborstel

Het gemak van de ISSA 2 is maximaal, met een snelle oplaadtijd van een uur, waarna hij klaar is voor 365 poetsbeurten. Oh ja, en het materiaal droogt ontzettend snel. De Foreo ISSA 2 kan geworden gebruikt in combinatie met gewone tandpasta. Er hoeft geen extra fancy shizzle voor te worden aangeschaft. Er staan nu dus twee zwarte ISSA’s 2 in de badkamer naast elkaar te pronken, want de zoon des huizes (die ook van de His & His is, om het zo maar eens – als trotse moeder – te zeggen) heeft de andere borstel in gebruik genomen.

Foreo tandenborstel

De Limited Editon His & His Foreo ISSA 2 Cadeauset kost € 249,00, wat neerkomt op een korting van € 50,00 op de tweede borstel (een losse ISSA 2 kost € 149,95). Meer informatie vind je op de website van Foreo. Foreo is overigens ook bij de Douglas te verkrijgen.

Wat is jouw ervaring met elektrisch poetsen?

Tutje.nl

(Dit artikel bevat producten die mij zijn toegezonden.)

 

13 REACTIES

  1. Wauw, dat klinkt als een geweldige set! Je maakt me enthousiast om misschien ook eens een elektrische tandenborstel aan te schaffen. Ik poets nog steeds handmatig, maar heb het idee dat elektrisch toch vaak een stuk beter is. Wat leuk trouwens dat ze ook een His & His-set hebben uitgebracht én dat de marketing vervolgens zelf zijn werk heeft gedaan 😉
    * Romy heeft onlangs geplaatst: Held op sokken, wie ik?!

  2. Wat een hightech tandenborstel, ziet er ook strak uit! Ik poets al heel lang met een elektrische tandenborstel, ik kan niet meer zonder. En dat hij onder de douche kan is ideaal, al vrees ik dat manlief er dan nog langer onder staat…Hmmmm… of juist niet?

  3. Prachtige set waarmee je in stijl je tanden poetst! Aparte borstel ook, best benieuwd naar! Ik herinner me deze scene uit Star Trek Discovery nog wel , grappig dat ze deze borstels gebruiken Natuurlijk helemaal niet opgelet ;-)Ben ook een Trekkie, vooral fan van The next generation en Voyager. Meerdere keren gezien ook. Jammer dat Discovery nu afgelopen is, hoop op een vervolg!
    * Deb heeft onlangs geplaatst: Bubbles & Blowdry event: met mooie krullen & bubbels het weekend in!

  4. Wow wat een bijzondere tandenborstel!! Lijkt me heel apart als je een ‘gewone’ tandenborstel gewend bent. Wel een pittige prijsje maar zulke dingen gaan gelukkig wel lang mee.

  5. Foreo is zo’n mooi merk! Ik zoek voor mijzelf nog een nieuwe elektrische tandenborstel, deze ga ik zeker onthouden (mijn vriend poets liever met een ouderwetse tandenborstel….)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge