Review | Etos | Spicy Mandarin

14

Vandaag doen we weer een Etosje! Het huismerk van de drogist met net even dat luxe tintje heeft de afgelopen twee jaar regelmatig voor verrassingen gezorgd en daarom beginnen we dit jaar met een paar nieuwe producten uit de Spicy Mandarin collectie van Etos. We love it. Enzo.

Etos Spicy review

Etos Friends

Ik maak al een geruime tijd deel uit van een team dat elke maand wordt verrast met een pakket van Etos. Inmiddels ben ik de tel al kwijt, maar het Etos gehalte hier in huis is bovengemiddeld. Nog steeds heb ik een voorliefde voor het huismerk dat regelmatig de meest luxe ogende producten uitbrengt, maar daar wel een schappelijk prijsje tegenover zet. Het leven was de afgelopen (feest)maand al duur genoeg, dus als we ergens op kunnen beknibbelen, dan is dit zeker een puntje van (positieve) aandacht.

Etos Shimmering Body Cream Spicy Mandarin – € 5,99 (200 ml)

Lekkere smeersels kun je nooit genoeg hebben. Ik was daarom erg benieuwd naar de Shimmering Body Cream. Een glimmertje her en der is nooit weg, en Etos verenigt dit allemaal in deze pot.

Etos Spicy review

De structuur is minder dik dan ik had verwacht. Ik was er vanuit gegaan dat het meer een body butter zou zijn, maar aan de andere kant wil ik ook nog wel eens te snel lezen, want Etos heeft namelijk met duidelijke letters ‘Cream’ op de pot gezet.

Etos Spicy review

Voor een crème vind ik hem nog steeds aan de vloeibare kant. Wat dat betreft zit de structuur precies tussen een body lotion en een body butter in. Een soort van body vla. Zoiets. De crème laat zich wel goed verdelen en trekt redelijk snel in. De shimmer is zichtbaar, maar op een goede manier. Je hoeft niet bang te zijn dat je door een NASA satelliet wordt opgepikt.

Etos Spicy review
Op camera zijn die krengen altijd slecht vast te leggen.

De geur is heel erg bijzonder. Normaal ben ik niet zo van de fruitgeuren, maar doordat de geur samen word gebracht met een behoorlijke vleug spice in de vorm van vanille en kaneel, krijgt hij toch een heel eigenwijs en winters karakter. Lekker voor de koude dagen, maar ik zeg er gelijk  bij:  daarna is het ook wel weer mooi ‘weest. Echt zo’n typisch seizoensproduct.

Etos Sparkling Decollete Fluid Spicy Mandarin – € 5,99 (50 ml)

Ah, hier hebben we wat interessants. Een Decolette Fluid met dezelfde geursamenstelling, die je schouders en decollete laat meefeesten in het gedruis.

Etos Spicy review

Dit vind ik een erg fijn product, want het nut is tweeledig. De shimmer die in het product verwerkt zit is redelijk subtiel. Het product smeert lekker uit en trekt snel in.

Etos Spicy review Daarnaast is smeren in deze regio van groot belang bij het ouder worden. Ik roep al sinds my midtwenties – kun je nagaan hoe lang – dat ik doodsbenauwd ben voor verticale lijnen in dat gebied en hoewel de tekenen van veroudering als paddenstoelen uit de grond schoten de afgelopen jaren, mag ik op mijn 43e nog niet klagen over mijn hals/decollete gebied. Tenminste: nog niet echt. Waar een mens zich druk om kan maken, hè? I know.

Etos Spicy review

Etos Enriching Shower Foam Spicy Mandarin – € 4,99 (200 ml)

Om de lijn van het Gekruide Mandarijntje nog even voort te zetten, is er ook nog een Shower Foam uitgebracht.

Etos Spicy review

De flacon van de Enriching Shower Foam ziet er heel uitnodigend en luxe uit. Een Rituals ervaring voor de helft van de prijs – zeg maar.

Etos Spicy review

Dit is een fijn schuimpje om bij wakker te worden. Het opwekkende fruit doet met de verwarmende kruiden goed zijn best om je zo lang mogelijk onder de douche te houden.

Etos Spicy review

Conclusie

Ik vind de Spicy Mandarin collectie van Etos een interessant fenomeen. De producten zijn leuk gekozen en met name het Decollete Fluid heeft naast een leuke werking ook nog eens een nuttige toepassing. Hoewel mandarijn zeker aanwezig is, heeft de kruidige toevoeging van vanille en kaneel minstens zoveel plek in het geheel en dat maakt dit – zeker voor de wintermaanden – een originele en warme geurcombinatie. De geur blijft daarnaast de hele dag vriendelijk om je heen hangen. Maar eerlijk is eerlijk: daarna is het echt weer tijd voor wat anders.

Meer informatie vind je op de website van Etos.

Heb jij deze lijn van Etos al geroken?

Tutje.nl

(Dit artikel bevat producten die mij zijn toegezonden.)

 

14 REACTIES

 1. Ik ben nu wel heel nieuwsgierig naar de geur van deze lijn. Het klinkt inderdaad als een bijzondere combinatie die ik niet snel zelf zou hebben bedacht, maar die zo te horen best lekker kan zijn. Mooie producten heb je getest! Vooral naar het mooie glitterproduct ben ik benieuwd. Voor glitter kun je mij altijd wel wakker maken, ook na de feestdagen 😉
  * Romy heeft onlangs geplaatst: Meer tijd voor jezelf? (7 tips!) | Let’s do this!

 2. Je hebt me nu toch wel heel nieuwsgierig gemaakt naar deze lijn. Vooral de decollette fluit ben ik benieuwd. En natuurlijk de geur!

 3. Ik dacht eerst dat ik producten van Rituals zag maar schijn bedriegt 😉 Wat zien de producten er leuk uit zeg! Nu ben ik ook wel nieuwsgierig naar de geur. Ik ga straks toch even naar de stad dus ik denk dat ik gelijk ook de Etos induik om even te ruiken 😉

 4. Ik zet steeds de shower foam in het zicht om mee te nemen naar de douche maar vergeet het steeds. Dan sta ik er al onder en denk k..Nee, hè. (ik zet hem nog niet in de douche anders is ie zo op vrees ik)
  Body vla, die vind ik briljant gevonden!
  Etos heeft er weer een geurig feestje van gemaakt, echt helemaal leuk!

 5. Ik vind deze geur dus ook geweldig. Jammer dat de showerfoam net iets te uitdrogend werkt op mijn huid, anders had ik hem echt veel vaker gebruikt dan ik nu doe. Met de bodycream ben ik wel driftig aan het smeren;-)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge