Review | Dolce & Gabbana | The One

12

Parfum, ik ben er dol op. En natuurlijk is het heel erg leuk om door het bloggen met veel nieuwe merken in aanraking te komen, maar af en toe grijp ik ook graag terug naar een oude bekende. Een geurtje dat je al een aantal keren in je leven hebt aangeschaft of gekregen. Eén van die geuren is The One van Dolce & Gabbana. Een oude bekende is terug van weggeweest.

Dolce Gabbana parfum review

Parfum

Ik denk dat iedereen wel een geur heeft waar hij/zij al een aantal flessen van heeft versleten. Uiteraard ben ik groot Chanel-o-fiel, maar ik bedoel nu eigenlijk zo’n geur voor door de week die niet snel verveelt en die je gelijk mist als hij op is, ook al heb je nog tal van andere geuren staan. Ik heb zelfs twee van die geuren. Op nummer 1 staat Poême van Lancôme. Een warme en vrij aanwezige geur, die lang blijft hangen. Deze geur heeft geen middenweg, je vindt hem lekker of je vindt hem niks, maar ik vind hem al 20 jaar hemels en ben inmiddels toe aan mijn tiende flacon. Maar eenzelfde soort ervaring heb ik met The One van Dolce & Gabbana.

Dolce Gabbana parfum review

Dolce & Gabbana

Dolce & Gabbana hebben een grote schare fans en dat is niet zonder reden. Ik heb het dan uiteraard over de kleding, maar de heren kunnen er ook wat van waar het parfum betreft. Waar ik helemaal niks heb met de lichte en frisse geuren van dit tweetal, wordt het een ander verhaal met The One.

Dolce Gabbana parfum review

Dolce & Gabbana The One Eau de Parfum

Want dat is serieus andere koek. Waar het bij Light Blue draait om frisheid, aqua en blablabla, ligt de focus bij The One op de meer warmere tonen. Maar laten we eerst maar eens kijken naar de schoonheid van de flacon.

Dolce Gabbana parfum review

Strak, hoekig en goud. Grote en grove vormen sieren de flacon. Er valt geen enkel rond element aan de flacon te ontdekken, behalve dan de spray-dop. Daar had ik dan ook een hoekig dingetje van gemaakt, maar hey, ieder zijn talent.

Dolce Gabbana parfum review

De geur is een combinatie van een Oosterse en bloemige samenstelling. Dolce & Gabbana hebben deze geur ontworpen voor de vrouw met een sterke persoonlijkheid. Dat is natuurlijk allemaal mooie marketing bladieblajekkerdiejek, maar ik kan me er in dit geval wel iets bij voorstellen, in de zin dat deze geur niet onopgemerkt gedragen kan worden. Het hart van deze geur bestaat uit jasmijn en witte lelie, met een warme basis van amber, musk en vanille. Dit alles resulteert in een warme geur, die de hele dag om je heen blijft hangen.

Dolce Gabbana parfum review

Van The One zijn twee varianten uitgebracht, een eau de parfum en een eau de toilette. Deze laatste is iets lichter van geur, waarin daarnaast ylang-ylang en oranjebloesem is verwerkt.

Conclusie

Tien jaar na mijn eerste kennismaking met The One ben ik de geur nog steeds niet zat. Natuurlijk, ik wissel hem regelmatig af met een ander pareltje, maar voor winterse koude dagen waarin ik diep in mijn jas duik, is dit wel een heerlijk eau de parfum die lang blijft hangen. Bijspuiten is niet nodig met deze geur van Dolce & Gabbana, daar hebben de heren goed voor gezorgd.

Dolce Gabbana parfum review

Parfumswinkel

The One van Dolce & Gabbana kost € 90,86 (50 ml) en is – net als alle andere varianten van deze geur – te koop bij Parfumswinkel; een winkel waar je tot voor kort alleen online kon bestellen, maar die sinds vorige maand ook een fysieke winkel heeft geopend. Aan de Wilhelminastraat 25 in Breda wacht een walhalla een fijne parfum- en make-up merken. Voor deze Noorderling net even iets te ver, maar hij staat zeker op mijn lijstje van te bezoeken winkels onder de rivieren.

Wat is jouw favoriete dagelijkse parfum?

Tutje.nl

(Dit artikel bevat producten die mij zijn toegezonden.)

 

12 REACTIES

  1. Heerlijke geur! Ik ben aan mijn tweede fles. Tussendoor heb ik een keer per ongeluk The One rose mee genomen…pff…haastige spoed en zo. Zonde, want die vind ik lang niet zo lekker!

  2. Heerlijke geur, ik heb hem ook standaard in mijn kast staan samen met black opium voor de weekenden en vakanties en voor doordeweekse dagen heb ik daarnaast altijd christina aquilera staan.

  3. Yes, deze geur is geweldig. Het punt is alleen dat ik hem toen van een (inmiddels) ex-vriendje gekregen had, en je snapt het al, toen dat uit ging, wilde ik deze geur NOOIT meer dragen 😉

  4. Ja, dit is een toppertje. Ik ben al jaren fan van D&G, maar dan van nummer 3 – L’Imperatrice – maar laats kreeg ik een tester van deze en ik ben ook verkocht hoor. Maar hij is een tijdje uit de gratie geweest omdat ik hem op had op een bruiloft. Het testertje zat veilig in m’n clutch. De drankjes vloeiden rijkelijk en de volgende ochtend (toen we met alle gasten gingen ontbijten) was iedereen uiteraard brak. Ook het flesje brak, in m’n tas, over m’n telefoon (doei camera en microfoon) en man, die geur zit nog steeds in het tasje. Met een kater: geen goede combi. Ben er nog maanden misselijk van geweest, zodra ik het weer rook. Maar nu gaat het langzaamaan weer. Ik ben weer ready for the one.

  5. Deze is echt zo goddelijk lekker! En dat is nog zacht uitgedrukt eigenlijk. Heb hem zelf ook gehad en nu dat mijn zusje hem heeft spuit ik hem wel eens stiekem op. Kreeg ook veel complimentjes altijd met deze parfum. En hele mooie foto’s!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge