Clinique | Take the Day Off

8

Een nieuw jaar, nieuwe kansen en nieuwe producten. Dat dachten ze bij Clinique waarschijnlijk ook, want Clinique introduceerde een nieuw reinigingssysteem: Take the Day off. Ik heb het getest en ik werd er blij van. Kijk je mee?

Clinique

Clinique is een geliefd merk bij velen en dat geldt ook voor ondergetekende. Clinique heeft niet alleen milde producten, maar het merk straalt zelf ook een soort van serene rust uit, zonder daarbij te overdrijven. Ik heb nog niet heel veel over Clinique geschreven, maar mijn review over de Even Better Glow foundation van Clinique wordt nog steeds dagelijks gelezen.

Clinique reiniging review

Take the Day Off

Allemaal leuk en aardig, die make-up, maar aan het einde van de dag moet het er allemaal ook weer af. Tenminste, dat zou ik wel doen als ik jou was. Met de Take the Day Off producten zorgt Clinique ervoor dat alles wat we er ’s ochtends opsmeren in de avond op milde wijze weer wordt verwijderd. En dat doen we in stijl, want Clinique heeft daarbij gekozen voor Ultra Violet en laat dat dit jaar nou net The Pantone Colour of the Year zijn. Boks.

Clinique reiniging review

Clinique Take the Day Off Cleansing Balm

Deze Cleansing Balm straalt één en al Clinique uit. Kleur, vorm, alles. Mijn allereerst Clinique product ooit – een oogcrème – zat in een soortgelijk potje, alleen was dat natuurlijk een kleine variant.

Clinique reiniging review

De balm bevat geen geur, want daar doet Clinique niet aan, want ze zijn immers van de milde. De Cleansing Balm dient op een droge huid te worden aangebracht voor het beste (en lekkerste!) effect.

Clinique reiniging review

Het bijzondere aan de Cleansing Balm is deze crème/balm in een reinigingsolie verandert nadat hij in de huid is gemasseerd. Dit wordt veroorzaakt door de warmte van de huid, maar hetzelfde effect kun je krijgen door de balm tussen je handen op te warmen. Dit product voelt heerlijk zacht op de huid. Een klein genietmomentje, terwijl de balm zijn werk doet: alle onzuiverheden, (lots of) make-up worden snel en effectief verwijderd.

Clinique reiniging review

Bij het afspoelen verandert het product nog een keer van structuur. Van olie gaan we naar een fris laagje. Mijn huid voelt na het afspoelen extreem schoon en fris aan. En dat op een manier waarbij je het gevoel hebt dat je een DIY schoonheidsbehandeling ondergaat. Echt heel erg lekker.

Clinique Take the Day Off Makeup Remover for Lids, Lashes & Lips

Tot zover de huid. Maar we zitten ook nog met ogen en mond. Met name voor mijn ogen heb ik meestal wel een zwaargewicht nodig, want hoewel er tegenwoordig veel mogelijk is, mijn mascara en eyeliner zijn helaas nog steeds niet zelfdestructief.

Clinique reiniging review

De Take the Day Off Makeup Remover komt daarbij om de hoek kijken, want deze wederom parfum- en zeepvrije remover is bedacht om de hardnekkige make-up te verwijderen op de meest gevoelige delen van je gezicht. Het betreft een twee fasen product wat ook leuk te zien is aan de inhoud van de flacon, wat betekent dat je moet schudden voor gebruik.

Clinique reiniging review

Dit product lost de producten op en draait zijn hand niet om voor waterproof mascara. En dit heb ik bijna juichend aan den lijve ondervonden, want ik selecteer mijn make-up altijd op een lange houdbaarheid. Mascara en met name eyeliner moeten de hele dag als een huis blijven zitten, zelfs als dat boenen in de avond betekent. Ik had het niet verwacht van een mild merk als dit, maar Clinique does the job. Zonder boenen. Zonder prikogen. Met bijna nonchalant zachtjes wrijven krijg ik alles van mijn ogen. Zonder een centje pijn.

Clinique reiniging review

Conclusie

Het Take the Day Off reinigingsysteem heb ik ervaren als één groot genot. Ik was sowieso al groot van crème cleansers, maar het fluweelzachte gevoel op mijn huid bij het aanbrengen van de Take the Day Off Cleansing Balm geeft net even dat stukje extra. De klus wordt daarna – of daarvoor, kan het schelen – vakkundig afgemaakt door de Take the Day Off Makeup Remover for Lids, Lashes & Lips. En dat allemaal met de minste moeite, zonder een rode of trekkerige huid.

De Cleansing Balm kost € 32,50 (125 ml) en de Makeup remover kost € 23,50 (125 ml). Alle Clinique producten zijn 100% parfumvrij en op allergie getest. Clinique is onder meer verkrijgbaar bij ICI PARIS XL, waar op dit moment zeer goede kortingen op Clinique gelden.

Heb jij ervaring met producten van Clinique?

Tutje.nl

(Dit artikel bevat producten die mij zijn toegezonden.)

8 REACTIES

  1. Ik ben bijna blanco wat Clinique betreft, mijn zussen gebruiken het al jaren omdat het zo mild is zonder poespas. Zo een balm lijkt mij ook zalig om te gebruiken enne.. Wat een ontzettende leuke naam heeft deze lijn!

  2. Ik heb eigenlijk in geen jaren Clinique producten gebruikt. Op de een of andere manier ben ik het merk een beetje uit het oog verloren. Maar mijn aandacht wordt nu toch wel weer getrokken! Vooral die cleansing balm lijkt me heerlijk. Ik moet daarvoor wel eerst heel goed naar de ingrediënten kijken want mijn huid is helaas enorm gevoelig.
    * Deb heeft onlangs geplaatst: Vichy LIFTACTIV Anti-Oxidanten booster

  3. Die flesjes zijn alleen al mooi (lekker oppervlakkige opmerking he). Vooral die MakeUp Remover lijkt me fijn, want het is soms inderdaad echt boenen om mijn ogen goed schoon te krijgen. Zelf heb ik ooit eens de 1-2-3 lijn van Clinique geprobeerd, en die vond ik juist helemaal niet mild, mijn huid reageerde er niet zo goed op.. Misschien tijd voor een tweede kans!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge