Review | Clinique | Even Better Glow

9

De zoektocht naar De Ware Foundation is een queste die voor veel vrouwen nooit zal eindigen. Ik ben ook al járen op zoek naar de ultieme foundation en soms denk ik hem te hebben gevonden, maar vaker merk ik dat ik dan toch weer wissel. Ik werkte de afgelopen dagen met de hagelnieuwe foundation van Clinique, de Even Better Glow. Zou dit dan een serieuze gegadigde zijn?

Foundation

Des te ouder ik word, des te meer ik de voorkeur geef aan minimale dekking. Niet dat mijn huid zo flawless is – heavens, no – maar met mijn boerenverstand weet ik donders goed dat hoe meer dekking een foundation geeft, hoe meer dit zichtbaar kan worden in de groefjes van de rijpere huid. (Rijpere huid. Yuk. Gevalletje woordafschuw.) Dat moeten we niet hebben, dus kies ik meestal voor een lichte tot medium dekking. En ach, het verstoppen van de sproeten die ik vroeger vervloekte, staat allang niet meer op mijn prioriteitenlijst. Een matte dekking hoeft van mij ook niet, iets van een glow vind ik helemaal niet erg. Integendeel; een glansje is juist welkom. U ziet, ik ben de moeilijkste niet.

Clinique foundation review

Clinique Even Better Glow

De Even Better Glow is de nieuwste speler in het foundation team van Clinique. Hij komt vers van de pers en wordt gepresenteerd als een lichtgewicht foundation met een transparante tot medium dekking. Een glansgever. Een vlekjesverdoezelaar. En dat allemaal met SPF 15.

Wat maakt de Even Better Glow nou precies Even Better?

 • Een zeer actieve afgeleide van vitamine C, voor egalisering en verheldering van de huid;
 • Vitamine E, als antioxidant;
 • Salicylzuur, voor een milde exfoliatie van de huid waardoor de kleur en helderheid wordt verbeterd. Clinique claimt daarbij een optimalere huid, bij trouw gebruik van deze foundation.

De flacon

Clinique staat bekend om haar no-nonsense mentaliteit en dat zie ik zeker terug in de flacon. De verpakking doet mooi en luxe aan, zoals we van high-end merk Clinique mogen verwachten.

Clinique foundation review

De foundation is geschikt voor alle huidtypen en is te verkrijgen in een groot aantal kleuren, waarbij rekening wordt gehouden met de meest voorkomende huidskleuren, van heel licht tot vrij donker.

Clinique foundation review

Het allerliefst heb ik mijn foundation in een pompje, omdat dat nu eenmaal wat makkelijker doseert. Dat heeft Even Better Glow dan niet, maar met zachte druk valt uit het toelopende uiteinde van het flesje ook prima te doseren.

Werking

De substantie is inderdaad medium van structuur. Je ziet gelijk al dat je inderdaad niet met full coverage te maken hebt. De tint die ik heb is net even iets te licht voor mij, maar daar kijken we voor het gemak even doorheen.

Clinique foundation review

De foundation laat zich goed en makkelijk verdelen en wordt gelijk één met de huid. Hij smelt er als het warme in. Op een hele natuurlijke manier. En ik zie inderdaad een gezond glansje. Dit is echt exact wat ik zoek!

Clinique foundation review

Conclusie

Of Clinique’s Even Better Glow mijn Ultieme Holy Grail onder de foundations is, weet ik – nog – niet, maar het is absoluut één van de fijnste foundations die ik tot nu toe ben tegengekomen. De structuur en met name de dekking is geschikt voor jong en oud, maar voornoemde eigenschappen maken hem in mijn ogen ideaal voor de 40+ huid. Mocht je een foundation zoeken die je gezicht niet gelijk dichtgooit, maar zorgt voor een egaliserende lichte tot medium dekking (waarbij ik hem eerder licht dan medium vind) met a glowy touch, dan zou ik Even Better Glow van Clinique zeker even in de winkel proberen. Hij houdt het zeker een werkdag uit op je gezicht en de gebouwde exfoliërende werking krijg je er als bonus bij.

Even Better Glow foundation van Clinique kost om en nabij € 34,– (30 ml) en is onder andere te koop bij Douglas en bij Clinique.

Wat vind jij van de producten van Clinique?

Tutje.nl

(Dit artikel bevat producten die mij zijn toegezonden.)

 

9 REACTIES

 1. Deze foundation ziet er inderdaad goed uit. En ik snap helemaal wat je bedoelt met die dekking! Vaak is het zo dat hoe meer dekking een foundation geeft, des te lastiger het gaat in combinatie met een droge huid en / of lijntjes. Ik gebruik nu een foundation van Guerlain die op zich niet heel super dekkend is, maar ik camoufleer roodheid op de wangen dan met een toefje concealer. Dit is echt mijn holy grail combinatie. Ik ga pas weer iets anders uitproberen als deze op is.

 2. Ik kom ook niet meer weg met dekkende foundations… Ik breng het op, kijk in de (vergroot) spiegel en het gaat er weer af. Soms lijk ik dan wel 10 jaar ouder… Clinique heb ik eigenlijk nog nooit geprobeerd, ik ken veel mensen die er verslaafd aan zijn, dragen het zelfs naar de sportschool..
  Mooie review!

 3. Klinkt goed! Ik hou zelf ook niet van zo’n pannenkoek-effect bij foundation: CC-cream of foundation met een minimale dekking vind ik prima. Ben benieuwd naar de verschillende kleuren die Clinique dan heeft, of er ook iets voor mij bij zit. Ik ga ‘m zeker onthouden!

 4. Beforehand, most of the people knew of the phrase online once they considered
  enjoying the game online and still a lot of people
  confuse online with live workers.
  * Riley heeft onlangs geplaatst: Riley

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge