Review | CHI G2 Ceramic and Titanium Stijltang

12

Het is hier in huis zo’n beetje een mythe geworden, want waar is mama’s stijltang? Ik vrees na een jarenlange zoektocht dat we mijn oude stijltang nooit meer gaan vinden. Maar sinds kort is er een vervanger in huis en wel in de vorm van een echte CHI tang. Onder het mom van ‘Als je iets doet, doe het dan ook goed’, laat ik vandaag de CHI G2 Ceramic and Titanium Stijltang zien.

ervaring chi stijltang

Stijltangen

Ik heb *op vingers natelt* welgeteld drie stijltangen gehad. Ik begon met eentje van de Kijkshop, die werd geconfisqueerd door dochter Nien. Wat ik al had verwacht. Daarna volgde er eentje van Remington, die – je raadt het al – met doos en al werd ingepikt door dochter Nien. Toen ik bij de kapper met een stijltang van CHI werd behandeld, was ik op slag verkocht en moest ik er ook zo eentje. Het werd de blauwe CHI Nano, waarbij ik meteen wist waar de naam vandaan kwam. Ik hoefde namelijk maar een nano-seconde de andere kant op te kijken en het ding was al weer weg. Uit pure ellende heb ik die stijltang verstopt ergens in huis, en ik kan hem tot de dag vandaag niet meer vinden. Te goed verstopt, zeggen de kinderen, met een vals lachje er achteraan. Jeanine heeft hem nog steeds, zeg ik. Hoe dan ook, we zullen de waarheid nooit kunnen achterhalen. En eigenlijk gebruikte ik hem ook maar twee maanden, toen hij een beetje achterin de kast kwam te liggen, nadat ik er het halve secretariaat op mijn werk mee onder handen genomen.

ervaring chi stijltang

CHI

CHI staat voor Cationic Hydration Interlink. De stijltangen van CHI staan bekend om hun kwaliteit. Ze worden geroemd om hun kunsten en ik kan het daar alleen maar mee eens zijn. Het zijn alleen wel flinke diepteinvesteringen en aangezien ik al steil haar heb, was de warmeluchtborstel van het Kruidvat (review) een prima dingetje voor dat geld en kon ik de CHI plannen even laten rusten. Totdat ik zag dat je met een stijltang ook krullen kunt maken. Of beter nog: grove slag, oftewel: beach waves. Yeah baby.

CHI G2 Ceramic and Titanium Stijltang

Ik besloot dit keer te gaan voor de CHI G2 Ceramic and Titanium. Een stijltang uit de tweede generatie van CHI. Deze stijltang heeft keramische platen die zijn voorzien van titanium, waardoor de tang nog makkelijker door je haar glijdt. Nu had CHI daar sowieso al geen moeite mee, gezien mijn vorige ervaring.

Deze stijltang is in een aantal varianten te verkrijgen en ik besloot voor basic zwart te gaan. De tang is voorzien van een subtiele shimmer.

De platen van de CHI G2 Ceramic and Titanium beschikken over afgeronde randen

Een leuke gimmick is de kleurverandering van het display. Bij 180 graden wordt het scherm blauw, deze temperatuur is geschikt voor fijn haar. Bij 200 graden wordt het scherm groen. Deze instelling is geschikt voor normaal haar. Als laatste kan er worden doorgetrokken naar 220 graden. Hierbij wordt het scherm rood en deze setting is geschikt voor dik haar. Tussendoor kan de stijltang ook met stapjes van 5 graden worden opgewarmd/afgekoeld.

ervaring Chi stijltang

Net zoals de vorige keer ben ik erg in mijn nopjes met mijn nieuwe stijltang, te meer omdat ik hem nu kan laten rondslingeren, zonder het rovend instinct van mijn nageslacht. Met een goede heatprotector erbij droogt mijn haar niet uit, maar ik gebruik de tang ook niet elke dag natuurlijk. Ook fijn: het bijgeleverde hittebestendige matje, waar je je hete stijltang op kunt leggen.

ervaring Chi stijltangervaring Chi stijltang

ervaring Chi stijltang
Ook handig om de stijltang in te vervoeren.

Je haar krullen met een CHI stijltang

Steil maken is dan één ding, je haar krullen met een stijltang leek me wat lastiger. Het kostte me een paar avonden met mijn neus op YouTube en het duizelde me van alle soorten manieren hoe je met een stijltang krullen kunt maken, maar eindelijk vond ik een tutorial waar met eindeloos geduld werd uitgelegd hoe je de gewenste krul in je haar krijgt gestijltangd, zonder dat je haar gelijk hysterisch in een spiraal schiet.

Het ziet er zo makkelijk uit, maar het is wel even oefenen. En ik geef eerlijk toe dat het niet zonder slag of stoot of brandblaar ging. Maar na even oefenen met mijn handen in de knoop en mijn armen in de war, was daar dan toch eindelijk de eerste wave. En ook nog eentje die goed bleef zitten. Dat is ook een voordeel van krullen met een stijltang. Zitten ze, dan zitten ze en met een beetje mazzel blijven ze dat ook drie dagen doen.

Dit was mijn eerste poging en ook al is het zeker niet perfect, ik was er toch blij mee. Kon minder, toch?

ervaring Chi stijltang
Met de CHI Silk Infusion komt er ook nog iets van een glansje over.

Bij het krullen van je haar met een stijltang is het wel van belang dat de platen van je stijltang over enigszins afgeronde hoeken en randen beschikken, waardoor het haar er mooi door en overheen kan glijden.

De platen van de CHI G2 Ceramic and Titanium beschikken over afgeronde randen.

Conclusie

Ook al heb ik nog niet zo gek veel ervaring met andere stijltangmerken, ik vind wel dat CHI er met kop en schouders bovenuit steekt, voor zowel het steil(er) maken als krullen van het haar. Natuurlijk is teveel en te vaak gebruik niet goed, maar de keren dat ik het doe maak ik met veel plezier gebruik van mijn CHI G2 Ceramic and Titanium Stijltang. Het kunstje met de krullen ga ik zeker vaker toepassen, want in vergelijking met mijn Carmen set die ik een aantal jaren geleden veel gebruikte, gaat krullen met de stijltang a. sneller, c. mooier – althans, vind ik dan -, c. blijven ze ook nog eens veel langer zitten, met d. véél minder haarlak.

De G2 Ceramic and Titanium Stijltang van CHI kost om en nabij € 125,– en is onder andere te koop bij John Beerens.

Gebruik jij wel eens een stijltang?

Tutje.nl

 

12 REACTIES

 1. Lijkt super bij je en staat ook leuk! Gebruik mijn stijltang eigenlijk niet zo vaak. Heb van mezelf krullen die ik er na het wassen direct uit föhn. Daarna nog even met de warmteborstel er door voor wat volume en mijn bobje is “workproof”. Heb daar de stijltang niet echt voor nodig zeg maar. Het maken van beach waves met stijltang is mij nog niet gelukt (ook niet na zo’n halve zondag YouTube te hebben gekeken). Het ziet er zo gemakkelijk uit, maar na een giga brandblaar vond ik het welletjes.

 2. Wauw, ik vind het resultaat er wel echt mooi uitzien en wat fijn dat de slag zelfs drie dagen blijft zitten. Daar moet je dan wat brandblaren voor overhebben, maar dan heb je ook wat 😉 Ik wil ook nog eens een krultang gaan proberen, maar ben nog op zoek naar een heel betaalbare optie, zodat ik geen geld ‘verspild’ heb als ik de krultang toch niet zo vaak gebruik 😉

 3. Dat zijn inderdaad heel goede stijltangen! Ik heb er ook een stuk of 4 liggen, en ik ben net zo heerlijk “beïnvloedbaar” als jij. In die zin dat als een kapper iets geweldigs met mijn haar doet dat ik dan eigenlijk alles wil kopen omdat ik dan hoop dat mijn haar dan altijd er fabulous uitziet. Maar die kappers weten exact hoe alles moet en ik kan heerlijk klungelen, het ziet er nooit zo uit als dat ik bij de kapper vandaan kwam.
  God, wat moest ik lachen om een nano seconde, dit soort teksten deel ik dan direct met manlief die dan ook smakelijk zit te lachen!

 4. Ik heb wel veel ervaring met meerdere merken haha en ik vind Chi er ook met kop en schouders bovenuit steken! Ik vind de mijne althans heel fijn 🙂 Nu gebruik ik de Steampod omdat ik dat stomen heel fijn vindt en ik het idee heb dat mijn haar er minder droog van wordt. Als ik krullen wil maken pak ik wel altijd mijn ‘gewone’ tang erbij, ik vind het krullen maken op deze manier ook fantastisch!

 5. Ik heb inmiddels een hele collectie Haha! Het begon met een stijltang en heb er inmiddels ook 3 Krul tangen bij. Ideaal! En zo gepiept. Ben alleen geen chi meisje, maar dat mag de pret niet drukken

 6. Ja zeker, ik heb er zelf ook van CHI, en hoewel dat een ‘ouwetje’ is, ben ik nog steeds super tevreden met het resultaat, alhoewel dit wat mij betreft ook wel afhankelijk is van welk ‘spulletje’ je gebruikt om je haar mee te beschermen. Bij de ene beschermende creme / spray wordt het nog gladder dan met iets anders. Ik vind het krul-resultaat trouwens erg mooi geworden hoor!
  * bychristiana heeft onlangs geplaatst: Review Andrélon kokosboost haarmasker

 7. Wat een mooi resultaat! Zie je toch maar weer dat de aanhouder wint! Lijkt me een geweldige tang! Nu ik jouw review lees begin ik toch weer te twijfelen tussen een Chi en Babyliss.. ik wil namelijk al een tijdje een krultang kopen om “te proberen” om de mooie krullen die een styliste van Rob Peetoom laatst in mijn haren toverde na te maken. Ik zeg proberen want ik ben echt hopeloos met haar. Ik had een aantal jaar geleden een krultang van Remington en die belandde op Marktplaats, hopelijk kan ik nu meer geduld opbrengen. Na het zien van jouw artikel krijg ik wat meer hoop. Waar een wil is, is een weg toch?
  * Deb heeft onlangs geplaatst: Tony Moly Magic Food Banana hand milk

 8. Wat staat die slag in je haar ontzettend leuk! CHI lijkt mij zo’n fijn merk, nu is mijn haar zo stijl, dat een stijltang niet nodig is :’-) Toch maar eens rondkijken voor een krultang, want mijn handen zullen vol blaren zitten als ik dat met een stijltang ga proberen.

 9. Oeh, dat ziet er echt goed uit! Mijn haar wil echt nooit zo mooi krullen als ik het zelf doe. Maar ja, ik heb dan ook geen CHI steiltang ;-). Ik zag laatst bij Natascha zo’n steampod, en die lijkt me ook echt geweldig. Misschien moet ik maar sparen voor allebei. Want die krullen wil ik ook, voor 3 dagen!! Top gedaan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge