Pupa | Lasting Color Extreme

12

Het is alweer even geleden dat er nagellak op Tutje.nl stond en dat voor een site die wordt gerund door een nagellakliefhebster pur sang; dat kan natuurlijk niet. Gelukkig stuurde Pupa mij laatst een pakketje met daarin één van hun meest recente innovaties: Pupa Lasting Color Extreme.

Pupa nagellak review

Pupa

Pupa vind ik een eigenwijs merk. Het is een merk dat zich niet in een hokje laat plaatsen. Dat komt niet door de producten, want cosmetica is cosmetica and will be cosmetica, maar het zit ‘em vooral in de uitstraling en ook in de plek op de ladder. Pupa zit op een trede die high-end met drugstore verbindt. Ik heb sinds ik blog wel wat Pupa in mijn voorraad, maar dat zijn meer lipproducten met hier en daar een verdwaalde mascara en/of eyeliner. De laatste keer dat met Pupa nagellak in aanraking kwam, was pre-blog en dat was – uit mijn hoofd – de crackle nagellak, waar ook ik destijds heel enthousiast mee rondliep.

Pupa Lasting Color Extreme

Nieuw van Pupa is de Lasting Color Extreme nagellak. Of voluit: Lasting Color Extreme – Long Lasting Glossy Nail Polish. Deze formule is de afgelopen jaren door Pupa ontwikkeld, waarbij het de bedoeling is dat de houdbaarheid van de nagellak dicht(er)bij de houdbaarheid van een semi-permanente nagellak komt, zonder gebruik te maken van een UV/LED-lamp. De nagellak zou vanaf de eerste laag al goed dekken, waardoor het niet nodig is om oeverloos veel lagen aan te brengen. Dit nieuwe systeem dat de werking van een UV/LED lamp imiteert, is dit voorjaar door Pupa uitgebracht en bestaat uit een driestappenplan.

Pupa nagellak review

Extreme Primer

Stap 1 is de Lasting Color Extreme Primer. Deze primer dient als een speciale basis voor het systeem en zorgt ervoor dat de kleur beter kan hechten. Dit is dan ook het startpunt. De primer dient aangebracht te worden op de nagel, om de weg vrij te maken voor de volgende stap.

Pupa nagellak review

Lasting Color Extreme

Want stap 2 is het aanbrengen van de kleur. In totaal zijn er 35 (!) kleuren uitgebracht, varierend van nude, rood, fuchsia tot de wat meer intensere kleuren.

Pupa nagellak review

In mijn pakket zat een teal-achtige (41) tint plus een knalgele kleur (40). De kleuren hebben geen namen, maar nummers. Nu zijn dit beiden geen kleuren die ik zelf uitgezocht zou hebben, maar ik mijd geen enkele mogelijkheid om uit mijn comfortzone te stappen, dus ik smeerde het er allemaal op.

Pupa nagellak review

Ik kan niet wennen aan geel als nagellakkleur. Sowieso heb ik niks met geel. Persoonlijk vind ik dit dan ook geen succes.

Pupa nagellak review

Hoewel teal ook niet echt een kleur is die ik snel zou pakken, vindt teal mij – althans, mijn huidtint – wel erg lief. En ik begin een beetje terug te komen, want hoe langer ik er naar kijk, des te mooier ik het vind worden.

Pupa nagellak review
Redelijk breed kwastje. Moet je van houden.

Qua dekking vallen beide kleuren mij niet tegen. Het zijn allebei lichte kleuren, waarbij ik van tevoren wel de verwachting had dat het meer dan drie lagen zouden worden. Minstens. De gele kleur heeft wel drie lagen nodig, want na mijn twee lagen zag ik nog steeds een hardnekkig doorschijnend plekje, maar de teal kleur dekt in twee laagjes egaal. De lakjes drogen vrij snel, waardoor je niet onnodig lang hoeft te wachten tussen de lagen door.

Extreme Top Coat

Stap 3 bestaat uit het aanbrengen van de Extreme Top Coat. Deze laatste laag verzegelt de kleur en zorgt ervoor dat alles netjes en – hopelijk – chiploos op zijn plek blijft zitten. Deze top coat vond ik vrij vlot drogen en daar ben ik blij om, aangezien ik tegenwoordig alleen nog maar snel drogende topcoats gewend ben en ik ook niet meer anders wil.

Pupa nagellak review

Verlengde draagbaarheid?

Geel heb ik heel snel weer verwijderd. Na twee dagen kon ik het niet meer aanzien en heb ik deze kleur snel overgedragen op een wattenschijfje. Teal heb ik zes dagen laten zitten en in die zes dagen is alles keurig op zijn plek blijven zitten. Het enige puntje dat ik na microscopisch speuren kon ontdekken, was een inieminie chipje op mijn rechterpink.

Conclusie

Hoewel dit net de kleuren zijn die ik niet snel zal gebruiken, vind ik de kwaliteit van het Lasting Color Extreme systeem van Pupa dikke prima. Het stappenplan is gebruiksvriendelijk, de droogtijd is vrij vlot en na zes dagen kon ik amper tipwear ontdekken. Daarnaast vind ik 35 kleuren in één collectie behoorlijk te noemen, zodat ik denk dat er ook voor mij zeker nog een kek kleurtje tussen zit.

Adviesverkoopprijs voor de nagellak: € 8,95 (5 ml). Bij de introductie van dit systeem zullen de primer en de top coat verkrijgbaar zijn in een kit voor een speciale prijs. Meer informatie vind je op de website van Pupa.

Heb jij ervaring met de nagellak van Pupa?

Tutje.nl

(Dit artikel bevat producten die mij zijn toegezonden.)

 

12 REACTIES

  1. Wauw, wat een nagels heb jij zeg! Er is iemand jaloers hier 😉 Geel is ook niet helemaal mijn ding maar teal vind ik dan wel heel erg mooi. Denk dat je bedoelt dat ‘ie zes dagen bleef zitten?

  2. Geel zou leuk bij mijn nieuwe tasje passen, maar inderdaad, ik heb ook een gele lak gehad en droeg hem eigenlijk nooit. Ik heb volgens mij helemaal niets van Pupa in huis, de flesjes zijn wel leuk. Net kogels/bullits..
    Wat een mooie nagels heb je, wauwie. Die van mij beginnen weer ergens op te lijken alhoewel ik weet dat ze nooit zo lang zullen worden. Dan breken ze geheid weer af…
    * Babs heeft onlangs geplaatst: Win een hangstoel om lekker in te relaxen!

  3. Echte zomer kleuren wel leuk maar ook niet helemaal mijn ding al ziet die gele er voor een gele nagellak wel goed uit (meestal is de dekking niet in orde en de kleur ook niet mooi).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge