Pink Ribbon Armband 2017

12

Weet je, ik ben echt heel erg voor goede doelen en het liefst zou ik ze allemaal steunen. Helaas moeten er keuzes worden gemaakt en kun je je geld maar één keer uitgeven. Dat laatste deed ik met heel liefde aan de Pink Ribbon armband 2017.

Pink Ribbon

Pink Ribbon

Ik denk dat iedereen Pink Ribbon wel kent. Deze organisatie zet zich al jaren in voor vrouwen met borstkanker en doet dat al heel lang op een eigen wijze. Dit is geen overbodige luxe, want één op de zeven vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Dat zijn gegevens waar je even misselijk van wordt, maar ze kloppen wel, want iedereen kent wel iemand met borstkanker. Borstkanker is voor bijna niemand een ver-van-je-bed-show meer. En dat vind ik best confronterend.

Pink Ribbon

Borstkanker

Hoewel de meningen altijd verdeeld zijn over het voeren van acties en geld inzamelen voor onderzoek naar afschuwelijke ziekten zoals kanker – er wordt dan opgevoerd dat er veel geld aan de strijkstok blijft hangen – geloof ik graag in het goede van de mens en heb ik alleen maar bewondering voor organisaties die zich inzetten voor doelen, zoals (borst)kanker.

Pink Ribbon armband 2017

Pink Ribbon is daar een voorbeeld van en brengt elk jaar een armband uit. Ik kocht de Pink Ribbon armband 2017 daarom ook met alle liefde. Niet omdat ik hem zo mooi vind, maar wel om de gedachte erachter. De armband kost € 9,99 en van elke verkochte armband gaat er € 4,26 naar borstkankeronderzoek.

Pink Ribbon

Dit is de editie van dit jaar. Hij is roze, hij is lief en hij bevat een tekst. Normaliter zouden dit voor mij al drie redenen zijn om een armband niet te kopen, maar als je mij een beetje kent, dan weet je dat het nu even anders is.

Pink Ribbon

It’s the thought that counts en dat gaat in het kader van de Pink Ribbon armband helemaal op. Ook al geniet Pink Ribbon in Nederland al een hele grote bekendheid, er kan altijd meer bij. Meer bekendheid en vooral: meer geld.

Pink Ribbon

Zelfonderzoek

Eén van de speerpunten bij borstkanker is het regelmatig checken van je borsten op veranderingen. Ik geef gelijk toe: ik heb er een bloedhekel aan en vertoonde altijd uitstelgedrag. Terwijl het een kleine moeite is om even een selfcheck te doen. Dat zit in de familie, hoor. Mijn moeder hamerde er bij mij al op toen ik nog met Barbie’s speelde, maar ze vond het zelf ook een drama. Nu mijn moeder zelf die rottige ziekte heeft, sta ik – nog steeds veel te weinig, maar wel meer dan voorheen – eens in de zoveel tijd onder de douche de boel te inspecteren, volgens een vast schema. Hopende dat oneerlijke ziekten zoals (borst)kanker en alle afgeleiden daarvan hopelijk ooit tot het verleden gaan behoren.

De Pink Ribbon armband kost € 9,99 (€ 4,26 gaat naar borstkankeronderzoek) en is te koop bij Etos, DIO, Jumbo, C&A, DA en Hunkemoller. Meer informatie vind je op de website van Pink Ribbon.

Doe jij regelmatig een selfcheck bij je borsten?

Tutje.nl

 

12 REACTIES

 1. Mooi geschreven lieverd. Dapper ook. Heel veel mensen zullen denken, he bah, dit gaat over kanker. Ieuw, eng, niet leuk! Maar ook dat is mijn lieve stoere dochter.! En er staat niet eens een kadootje tegenover.
  Diepe buiging, dankjewel. Mama

 2. Ik liep ieder jaar met de collectebus rond, maar iets kopen en dat er een bedrag naar het goede doel gaat vind ik veel slimmer. Soms waren mensen boos en vroegen mij waar het geld bleef… best lastig, ik weet het ook niet allemaal. Sommigen gaven heel veel, en vaak hadden die iemand verloren aan die rot ziekte.
  Waar ik altijd moeite mee heb is dat er miljarden gaan naar onzinnige dingen, en dat er altijd gecollecteerd moet worden of acties moeten worden gehouden om geld bij elkaar te krijgen. Gelukkig hoorde ik vorig jaar dat ze bezig zijn met HET medicijn wat die ziekte te lijf kan gaan, maar dat schijnt nog heel wat jaren te duren voordat het beschikbaar is…
  Mooie armband, ik hoop dat veel mensen hem kopen!

 3. Ik heb ‘m ook maar dat wist je al haha. Ik koop hem ook principieel, vind het zo’n goed doel. Dat zelf onderzoek is ook een dingetje trouwens, goed dat je het benoemt. Ik doe het af en toe maar moet me eens in dat systeem verdiepen. Goed dat je me er even aan herinnert!

 4. Ik ben heel blij dat je aandacht schenkt aan dit goede doel. Complimenten dat je dit aan de orde brengt. Hopelijk brengt dit wat van je lezeressen er toe om ook een aankoop te doen in de webshop van Pink Ribbon. Begin 2015 werd ik zelf ook 1 van de vrouwen die te maken kreeg met borstkanker. Ik steunde dit goede doel al jaren, maar sinds mijn operatie en de daarop volgende chemokuren werd het toch wel heel duidelijk dat er voor deze nare ziekte inderdaad heel, heel, veel geld nodig is en daarom wil ik je dan ook heel erg bedanken dat je dit ter sprake brengt De agenda voor 2018 is nu ook verkrijgbaar in de webshop, maar o.a. ook bij Bruna. Die is wel wat duurder, maar ook erg praktisch en mooi! Veel beterschap voor je moeder en ook sterkte voor jou, want deze ziekte treft niet alleen de patiënt!

 5. Koop al jaren een pink ribbon artikel en doe dat de laatste 2 jaren met een heel speciaal gevoel. Als je, zoals jij, (en ook ikzelf) wordt geconfronteerd met deze afschuwelijkheid (is dat goed Nederlands?) dan is hetgeen je koopt ondergeschikt aan het goede doel. Dit jaar heb ik gekozen voor een ring van zinzi waarbij ook een gedeelte van het bedrag naar borstkanker onderzoek gaat.
  Sterkte voor jou….

 6. Hij is echt ontzettend mooi! Een vriendin van mij is net vorig jaar genezen van borstkanker en een lieve vrouw die wij op vakantie ontmoet hebben is nu onder behandeling. Het komt zó vaak voor en zelfonderzoek is ZO belangrijk <3 supergoed dat je hier aandacht aan besteed. Ik lees net over jouw situatie.. heel veel sterkte en kracht gewenst lieve Hennie! <3
  * marleen heeft onlangs geplaatst: Zuiniger leven 2 – Bespaartips en mijn real-life-bespaarchallenge!

 7. Deze armbandjes zijn niet alleen prachtig om hoe ze er uit zien, maar ook om waar het om gaat. Super! Ik wil ook altijd het liefst alle goede doelen steunen, maar dat kan helaas inderdaad niet..

 8. Ik vind het zo leuk dat Pink Ribbon op deze manier geld inzamelt: niet alleen doneren, maar zo heb je er ook nog iets leuks voor. Niet dat het zo oppervlakkig is als dat overigens, maar het haalt je misschien toch over de streep om te doneren. En je maakt direct ‘reclame’ op deze manier, wat natuurlijk ook erg belangrijk is. Ik hoop ook dat er in de toekomst iets is waardoor je deze nare ziekte kunt voorkomen (of genezen), hoewel dat voor je moeder dan te laat is <3.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge